A karabahi védelmi erők szerint az azeriek a teljes kontaktvonalon indítottak támadást.

Újabb háború törhet ki: Azerbajdzsán „terrorellenes műveletet” indított Hegyi-Karabahban

Orosz békefenntartók a Hegyi-Karabahot Örményországgal összekötő Laçıni-folyosón 2022-ben, mielőtt azt Azerbajdzsán lezárta. Kép: TOFIK BABAYEV / AFP

Azerbajdzsán „terrorellenes műveletet” indított Hegyi-Karabahban – írja az azeri védelmi minisztériumot idézve a 24.hu. Azt is közölték, hogy „az örmény fegyveres erők egységei” Hegyi-Karabahban tüzérségi tüzet nyitottak az azerbajdzsáni erőkre Aghdam térségében, amire „megtorló intézkedéssel” válaszoltak.

A karabahi védelmi erők közlése szerint az azeriek helyi idő szerint 13 órakor a teljes kontaktvonalon indítottak támadást. Bár az azeri közlemény szerint kizárólag katonai célpontokra lőnek, Ruben Vardanyan örmény politikus, egykori miniszter a Twitteren azt írta:

Azerbajdzsán nagyszabású tüzérségi támadást indított Hegyi-Karabah ellen, amelynek civil célpontjai is vannak.

Az örmény védelmi minisztérium értékelése szerint az azeri-örmény határon a helyzet „viszonylag” stabilnak mondható.

Az azeri külügyminisztérium az örmény csapatok teljes kivonását és a sztepanakerti kormány feloszlatását követeli.

Sztepanakert a Hegyi-Karabah Köztársaság fővárosa fővárosa – utóbbi a Szovjetunió felbomlásakor, Örményország támogatásával, a hegyi-karabahi háborúsorán vált ki Azerbajdzsánból. A többségében örmények lakta terület önállóságát nem ismeri el a nemzetközi közösség, a gyakorlatban pedig Örményország része. Azerbajdzsán 2020-ban, török támogatással visszafoglalta a terület nagy részét. A konfliktusnak orosz közvetítéssel lett vége, Hegyi-Karabahban azóta is orosz békefenntartók állomásoznak.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
és akkor hogy? Lődözés közben gondol valaki a magyarok olaj, és gázigényére!...és a szállításra tett ígéretre?
csak úgy....
pedíg a külügyi pötyi a napokban beharangozta ,hogy a magyarok ott fognak hamarosan újraépíteni!
még jó,hogy nem törölték a cikket! Szijjártó: jövő évtől megindul a magyar részvétel Hegyi-Karabah térségének újjáépítésében
propeller.hu/nagyvilag/3956051-szijjarto-jovo-evtol-megindul-magyar-reszvetel-hegyi-karabah
pötyi egy zseni? ;)
Péter2
@KisTehen: Senkinek nem küld fegyvereket , nem veszélyeztetnek eus , NATO , országokat , majd ha civilek hadát mészárolják , akkor esetleg a 193 független országot tömörítő ENSZ megszavazhat egy akciót , de nagyon kicsi az esélye , mert a normális emberek elmenekültek onnét , ott nem lehet tömegmészárlást végrehajtani civilek ellen . Ez az oroszok békeimportálása eredménye , hagyjuk rájuk oldják meg , így ha ott kiújulnak a harcok , az segít Ukrajnának , mert orosz erőket fog elvonni ez a konfliktus a harcmezőről .
csak úgy....
@KisTehen: te már kiérdemelnél tölük egy öngyilkos fölszerelés, - ha netán beleunnál az évek óta tartó beteges örültségeidbe...
gamer
@KisTehen: Buta vagy, mint a segg !!!
Szerintem ezt a világ geopolitikai elemzősdit hanyagolnod kéne, mert túl buta vagy hozzá!
gamer
@KisTehen: Van háttérhatalom, de fingod sincs róla - hogy ki van a háttérben és mekkora hatalma van.
Tetemre hívás lesz maholnap - talán te leszel az első, aki TUD válaszolni? (csak vicceltem - szart sem tudsz, te buta parasz fidkányt!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.