Nácizmusnak nevezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn, hogy hat európai uniós ország és Norvégia megtiltotta a belépést az orosz rendszámú személyautóknak.

Lavrov lenácizott hat európai országot
Fotó: MTI/Soós Lajos

"Megdöbbentett, hogy az európaiakról, gyakorlatilag mindannyijukról, milyen gyorsan hullott le az a külső illendőség, amellyel az elmúlt években még takaróztak, megőrizve magukban a diplomácia és az elemi etika némi maradványát" – mondta Lavrov újságíróknak Szocsiban a Valdaj nemzetközi vitaklub hétfői ülése után.

"Ez (a gépkocsik kitiltása) lényegében annak a megnyilvánulása, amit nácizmusnak szoktak nevezni. És kizárólag az oroszokkal szemben (alkalmazzák), ahogyan sok más dolog is az oroszokkal kapcsolatban történik. Azt állítják: nem csak (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) hibás, hanem minden orosz hibás azért, hogy megválasztották őt. Itt van hát önöknek a színtiszta nácizmus" – tette hozzá.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő válaszintézkedéseket helyezett kilátásba.

"Azt kell tennünk, ami számunkra a legjobb. Nincs szükség minden alkalommal tükörreakcióra. Természetesen az ilyen teljesen abszurd döntések ismét negatív hatással lesznek a kapcsolatainkra, amelyek már amúgy is siralmas állapotban vannak, és egyébként messze nem tüntetik fel jó fényben azoknak az országoknak a vezetését, amelyek ilyen döntéseket hoznak" – hangoztatta Peszkov.

Az Európai Bizottság szeptember elején kiadott pontosító állásfoglalásában közölte: az EU Tanácsa által Oroszország ellen még 2022-ben elrendelt szankciók az orosz állampolgárok orosz rendszámú személygépkocsijára is vonatkoznak, és ennek megfelelően az orosz állampolgárok még turisztikai céllal sem léphetnek be személygépkocsijukkal az Európai Unió területére, még rövid időre sem. Az oroszok emellett nem vihetnek be magukkal bizonyos személyes tárgyakat, például laptopot, okostelefont, ékszert, bőrt és szőrmét, sőt sampont és vécépapírt sem.

Az orosz rendszámú gépkocsik behajtásának tilalmát a balti államok, Lengyelország és Finnország után hétfőtől Bulgária, keddtől pedig Norvégia vezeti be.

Lavrov Szocsiban szánalmasnak nevezte azt, ahogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök megpróbálta megmagyarázni, hogy ország parlamentje egy "náci" – Yaroslav Hunka, a Waffen SS ukrán veteránja – előtt tisztelgett Volodimir Zelenszkij ottawai látogatása idején. Az orosz tárcavezető szerint nyilvánvaló, hogy mind a házelnök, mind a kanadai titkosszolgálatok tisztában voltak azzal, hogy kit hívtak meg a törvényhozás ülésére.

"De a legszomorúbb az, hogy Trudeau, miután összeszedte a bátorságát, hogy bocsánatot kérjen, kitől kért bocsánatot: az ukránoktól és Zelenszkijtől, akikkel együtt "sieg"-elt ennek az alaknak. Szégyenletes!" – mondta a miniszter.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Lavór Lavórovics se hülyül már meg jobban...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Lavór Lavórovics se hülyül már meg jobban...
jáger laszló
Lavrov L sütött 1 politikai szlogent,minden politikai következmények nélkül
Máris felejthető!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Tipikus fideszes stílus: az ellenfélre süti rá hogy korrupt és tolvaj...
Macskaszem
@Shikari: Csak vigyáznak a szuverenitásukra.
Nem tartanak igényt az orosz típusú "nácitlanításra".
simmering73
Ezeknél nagyobb náci nem kell. Mocskos terroristák.
kereső
Különösen bájos, amikor a náci nácizik, a tolvaj meg tolvajt kiált.
C_3PO
Ő ezt most úgy állítja be, hogy félnek minden orosztól! Illetve félni kell?!
kulabombaafityiszre
@Őrnagy: tegnap, 22:57
szeva díszhülye tizedes.
Erre a böfögésedre is megérdemled a propi díszhülyéje címet.
kereső
@Maccska: Az az a C.Castel, aki most Moszkvából ontja az eszét???
kereső
@Maccska: Osztán mi a különbség? A hivatkozottadra úgy szoktak "hivatkozni", mint egykori CIA tisztre, csak azt felejtik el hozzá tenni, hogy az valamikor 30+ évvel ezelőtt volt, most meg Moszkva vendégszeretetét élvezi -igy a kreml propagandistája. Mi van, az oroszoknak már sajátjuk sincsen, hogy ráfanyalodnak a húgyos körtére? Előadjátok, mint független "szakértőt"...na, tudod kit kábits, azt aki most jött a hathuszassal.
Peller Anikó
Akkor most körvonalazódik miféle népek a náci országok, gondolom Ukrajna is ilyesmiért lett náci. De tigecik nem vagytok nácik geci putyinista nácigeci oroszok.
kulabombaafityiszre
Szóval amelyik ország nem engedi be a muszka rendszámu autót azaz ország náci.
Viszont a muszka katona aki náci módszerekkel gyilkol parancsra hátrakötött kezü polgárokat,ő meg nácitlanít.Kurvaanyját még annak is aki ezt a muszka hordát élteti,putlerrel az élen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.