Az Egyesült Államok hadihajókat küld a Földközi-tenger keleti medencéjébe a Hamász Izrael elleni támadására válaszul.

Hatalmas amerikai fegyverarzenál indult meg a Gázai övezet felé

Az USA Izrael védelmére siet. Forrás: Pixabay

Már vasárnap katonai szállítmányt indított útnak – közölte Lloyd Austin védelmi miniszter.

A lépés célja – Joe Biden elnökkel való egyeztetést követően – a védelmi minisztérium jelenlétének megerősítése, valamint a regionális elrettentő erő fokozása. Az Egyesült Államok hadseregének másutt állomásozó egységei is készen állnak.

Úton van a Földközi-tenger Izraelhez közeli régiójába az USS Gerald R. Ford nevű repülőgép-szállító anyahajó. A haditengerészeti kötelékhez tartozik az USS Normandy rakétacirkáló és több rakétaromboló. Az Egyesült Államok vadászrepülőgépeket is küld a térségbe, köztük a légierőhöz (US Air Force) tartozó F-35-ös, F-16-os, F-15 gépeket.

Az Egyesült Államok azonnali hatállyal katonai eszközöket küld Izrael számára, az első szállítmány már vasárnap útnak indult és néhány napon belül megérkezik a Közel-Keletre. A Pentagon vezetése a következő napokban is szoros egyeztetésben marad az izraeli védelmi erőkkel.

Joe Biden elnök vasárnap is telefonon egyeztetett Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, akit tájékoztatott a már útnak indított amerikai katonai szállítmányról, valamint az Egyesült Államok diplomáciai erőfeszítéseiről, amelyeket az elmúlt egy napban Izrael védelmében tett. A megbeszélésen szó volt a Hamász által elrabolt és túszul ejtett emberek sorsáról.

Az áldozatok között négy amerikai állampolgár van, de hivatalos bejelentés egyelőre nincs, és azt az izraeli kormányzati közlést sem erősítették meg, hogy a túszok között is vannak amerikaiak. Vasárnap délután New Yorkban zárt ülést kezdett az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

Rashida Tlaib, az amerikai Demokrata Párt baloldali szárnyának kongresszusi képviselője Izraelt "apartheid államnak" nevezte közleményében, és gyakorlatilag Izraelt okolta a történtekért. Úgy fogalmazott, hogy minden palesztin és izraeli élet elvesztése fájdalom, de szerinte az elnyomás ellenállást szül. Részben bírálva az amerikai demokrata kormányzatot is hozzátette, hogy mindaddig, amíg az Egyesült Államok feltétel nélkül milliárdokkal támogatja az "apartheid kormányt" az erőszak folytatódik – írja a SzMo.

Tom Cotton, a Szenátus hírszerzési bizottságának republikánus tagja vasárnap reggel a Fox News hírtelevízióban azt az elvárását hangoztatta, hogy az amerikai adminisztráció mutassa ugyanazt a jellegű elkötelezettséget Izrael támogatásában, mint amit Ukrajna felé is mutat, így küldjön katonai felszereléseket, többi között légvédelmi eszközöket.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Arrafelé is a rendes arabok szívnak a barom arabok miatt - nem ismerős egy szituáció?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Arrafelé is a rendes arabok szívnak a barom arabok miatt - nem ismerős egy szituáció?
Yoda69
Remelem rendesen odabasznak a Hamasznak.
jáger laszló
Ez az USA baráti segítsége a zsidó népnek az arabok LN!!!??
No ezt +emlegeti mind 2 fél azt hiszem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@KisTehen: te egy ócsmány,tudatlan fontoskodó féreg!
kereső
El kell vonnio a figyelmet Ukrajnáról- mondja a propi barma.
Az este néztem a CCN adását- élő egyenes közvetités Izraelből, alul meg futottak a legfrisebb ukrajnai hirek. Na, ennyit a figyelem elterelésről.
Yoda69
@KisTehen: Ukrajna ugyanugy a fokuszban marad, mint eddig. Mar csak azert is, mert putyin adta a raketakat a Hamasznak, amivel hatbatamadtak Izraelt. Latnia kell a vilagnak, hogy a mocskos terroristakkal le kell szamolni. Remelem az odavezenyelt USA hadero ezt most szemleletesen megteszi, mint ahogy Bin Ladennel is leszamoltak, vagy mast terrorista diktatorokkal.
Yoda69
@kereső: @KisTehen: A CNN egy hiteles hirforas, de a propi barma, 1. nem tud angolul, 2. csak a magyar egyet nezi, ott meg mar mazt harsogjak hogy Zelenszkij osszeomlott. (ez utobbit a ruszki propagandabol vettek at vagatlanul.)
csak úgy....
@KisTehen: te egy ócsmány,tudatlan fontoskodó fidesz féreg!
Yoda69
@KisTehen: Szerinted ki masnak lenne erdeke a zurzavar keltese, foleg ugy hogy az USA egyik szovetsegeset tamadja hatba. A terroristak jo eszoz puttyantnak ehhez, pont olyan mint a wagner-csoport tenykedese Afrikaban.
csak úgy....
@KisTehen: van már 5 millás rolexed,mert ha nincs akkor te semmit sem érsz! :)
csak úgy....
@KisTehen: ki az a soros és ki vagy te,te senki?!
csak úgy....
@KisTehen: a fejed belülröl,mint egy fidesz okozta nyomortanya!
csak úgy....
@KisTehen: te egy unalmas buta pötsch! :)
Yoda69
@KisTehen: jo nagy marha vagy, hogy meg ennyit se fogsz fel.
2-3 ezer raketa nem nagy mennyiseg az Ukran fronton, de eleg nagy ahhoz hogy terrorista akciot hajtsanak vele vegre Izraelben. A ruszkiknak meg most foleg penz kell, mert romokban a gazdasaguk es a rubel arfolyama.
csak úgy....
@KisTehen: a sok szopástól ,nyalástól elment az ízérzéked? - pedíg te egy profi szopó -nyaló! :) 0rbánéknak csak rá kell mutatniuk,hogy kit és hol kell nyalnod és te rögvest teszed az alantas dolgod!
csak úgy....
@KisTehen: te egy ócsmány emberutánzat!
Yoda69
@KisTehen: Erts mar meg te gyagyas, ez nem fogja elterelni a figyelmet Ukrajnarol, es nem is volt a cel. Lehet hogy puttyant fejeben az megfordult, hogy esetleg ez majd lekoti az USA hadsereget, de teved. Ezt a konfliktus egy anyahajo odavezenylesevel rendezni fogjak, es Ukrajna tamogatasa toretlen marad. Persze neked es a fuhrerednek ez nagyon fajhat, mert addig se tudjatok szopni puttyant farkat.
csak úgy....
@KisTehen: mi a magyarokat is befogadtuk akik elöletek menekültek ide!
-ez a szopásos dolog neked csak az alantas elmédben létezik, na meg gyakorlatban mikor a ruszkikat cumizod!
Yoda69
@KisTehen: Ez csak a te fejedben kerdes, es az is mutatja milyen agyatlan vagy, hogy meg röhögszz is rajta.
csak úgy....
@KisTehen: mit gondolsz,miért nem veszitek észre,hogy 0rbánék meglopnak benneteket?
mert mindíg mással, másokkal foglalkoztok és mert nagyon hülyék vagytok!
Yoda69
@KisTehen: Az az eszreveteled jogos, hogy mind az izraeli mind az USA titkosszolgalata nagy hibat vetett, hogy nem szurtak ki ezt a raketa arzenal telepiteset. Valoszinu ezert mert mar jo ideje tart a beke, sot Ghazabol arabok jartak dolgozni Izraelbe. Nos ennek vege egy jo idore.
AMiatt meg ne aggodj hogy az ember es hadianyag atcsoportositas miatt meggyengul Ukrajna tamogatassa, mert nem fog. Az USA es a NATO ettol sokkal nagyobb haborus konfliktust is konnyeden kezelne.
csak úgy....
@KisTehen: te egy tudatlan ,képzelgös féreg! :) egy buta rongy,aki csak a fidesz követelményeknek felel meg!
Yoda69
@KisTehen: Legalabbis neked ezt mondtak az orban hiradoban :)
Itt te vagy inkabb az aki gyerekesen naiv.
Aki Én
@KisTehen: Ma is imádnak itt téged, vén bolond :)
Hogy te mennyire buta, semmirekellő, lusta, mihaszna vén barom vagy...
Szégyen amit itt előadsz. Nem csodálom, hogy elkerülnek és itt rohadsz egész mihaszna életedben éjjel nappal.
Dr. Proktor
@KisTehen: Mit nem mondasz! A ruszkik intézték a támadást?
Dr. Proktor
@csak úgy...: Nem hogy ötmillás Rolexe, de sajnos esze sincs...
Bástya Béla Elvtárs
A magyar légierő az éjszaka folyamán három repülőgéppel összesen 325 embert, köztük 46 gyereket menekített ki Izraelből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.