A terrorcselekmények utáni néhány napban még az európai szélsőbaloldali szervezetek is "megszeppentek". Most taktikai okokból kicsit csendesebbek, de hallgatólagosan asszisztálnak a tüntetésekhez – mondta Lánczi Tamás politológus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kemény szavak: a baloldal asszisztál a terror melletti tüntetésekhez

A palesztinokat támogató tüntetés Londonban. Fotó: MTI/AP/Kin Cheung

Valakik eldöntötték, hogy Európát bevándorlókontinenssé fogják tenni, és ezen még az Izraelben látott terror sem változtat. Európában palesztin zászlókat lobogtató, migrációs hátterű személyek, akik Izrael esküdt ellenségei, a brutális erőszak mellett tüntetnek, és Nyugat-Európában a demokráciára és a szólásszabadságra hivatkozva nem lépnek fel a megmozdulások ellen – mondta Lánczi Tamás.

A politológus egyetértett azzal, hogy bevándorló hátterű antiszemitizmus találkozik a nyugat-európai szélsőbaloldal antiszemitizmusával. Ugyanakkor a terrorcselekmények utáni néhány napban még az európai szélsőbaloldali szervezetek is "megszeppentek". Most taktikai okokból kicsit csendesebbek, de hallgatólagosan asszisztálnak a tüntetésekhez

– tette hozzá.

Úgy vélekedett:

a nyugat-európai pártok – nem csak a szélső baloldaliak – csöndben vannak, mert a szavazóik között is sokan szimpátiával fordulnak a Hamász felé, és nem mernek megszólalni a terror ellen.

Azt mondta, a kormányok attól félnek, ha betiltanak tüntetéseket, karhatalommal lépnek fel ellenük, lángba borulna az országuk, ahogyan nyár elején Párizsban és sok francia nagyvárosban történt: polgárháborús állapotok alakultak ki, és migránsok verték szét a belvárosokat.

Az európai döntéshozók elgondolkodtak egy határozottabb bevándorlásellenes politikán, de nem a logikus válaszra jutottak. "Nem számítok változásra Európa meghatározó országaiban és Brüsszelben abban, hogy a migrációt hogyan lehet megfékezni, és hatékonyan fellépni a schengeni határokon a migrációs nyomással szemben" – fogalmazott.

Hozzáfűzte, kérdés, hogy a magyar modell tud-e még működni Európában, ahol a lakosság 10-15 százaléka migráns hátterű, és ahol közel-keleti országok szervezetei szervezik meg a migránsokat.

A Szerbiában működő embercsempész-hálózat felett már az Iszlám Állam vette át az irányítást, és más terrorszervezetek ágensei ott vannak Nyugat-Európában

– emelte ki.

Európa nyugati országaiban már nem tudnak úgy védekezni a migráció ellen, mint Magyarországon, nem tudják a zéró migráció elvét követni. Ha a jelenlegi helyzet zavarná a brüsszeli politikusokat, akkor megpróbálnák megszervezni a határvédelmet, és a Frontexet nem beutazási ügynökségként üzemeltetni – mondta Lánczi Tamás.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Havanagi: Ezért fizetik, nem a tisztességéért, és az eszéért!
Havanagi
@Nessy: Az lehet,akkor is egy ótvaros GANÉ!!!
jáger laszló
A faji és a politikai rasszizmus után +jelent a vallási rasszizmus is!!
A kisebbségiek kirekesztése mindennapossá vált!!
És ennek még nincs vége!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.