Az amerikaiak elleni terrortámadás veszélye teljesen más szintre került a Közel-Keleten kirobban konfliktus miatt – jelentette ki a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója kedden a Kongresszus előtti meghallgatásán.

A Fehér Ház és a Pentagon is reagált a Gázai övezetben fekvő menekülttábort ért támadásra
Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Christopher Wray a Szenátus belbiztonsági bizottságának ülésén úgy fogalmazott, hogy a

"terrorizmus fenyegetése 2023-as év egészében magas volt, de a Közel-Keleten zajló háború egy amerikaiak ellen az Egyesült Államokban elkövetett támadás veszélyét teljesen más szintre emelte".

Az igazgató a legközvetlenebb veszélynek azt nevezte, hogy egyes személyek, vagy kisebb csoportok "ihletet" kapnak az események nyomán amerikaiak ellen végrehajtott támadáshoz, "ide értve belföldi erőszakos szélsőségeseket, akik külföldi terrorszervezetektől merítve a példát muszlimokat és zsidókat egyaránt célba vehetnek".

Szintén kedden a Fehér Ház kommunikációs koordinátora sajtótájékoztatón vitatta, hogy az izraeli hadsereg népirtásért lenne felelős.

John Kirby elismerte, hogy az izraeli támadásoknak vannak civil áldozatai, de hozzátette, hogy

"ártatlanok meggyilkolása nem célja az izraeli katonaságnak".

Egyben "teljes tragédiának" nevezte az Gázai övezetben fekvő menekülttábort ért támadást, és azt ígérte, hogy az Egyesült Államok mindent elkövet annak érdekében, hogy az izraeli hatóságok figyelmét felhívja az emberi élet tiszteletének fontosságára, és a civil áldozatok számának korlátozására. Megjegyezte azt is, hogy az izraeliek azt a Hamászt és annak vezetőit veszik célba, amely barbári módon támadta meg országukat október 7-én.

A menekülttábort ért találattal kapcsolatban a Pat Rycer, a Pentagon szóvivője úgy fogalmazott, hogy a

Hamásszal ellentétben, az izraeli hadsereg akarattal nem vesz célba civileket.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 08:49 ♣ Leszakadt végtagok, lefejezett csecsemők – irtózatos pusztítást végzett a kibucokban a Hamász. „A Hamász ezekkel a kifejezetten civileket célzó mészárlásokkal egy polcra helyezte magát az Iszlám Állammal és az al-Kaidával.”
api.hvg.hu/Img/b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e/75fb4828-73d3-4ce5-85f4-f49311213d0f.jpg
‎Tegnap éjjel vadászgépek a katonai hírszerzés és a Sin Bét hírszerzési információi vezetésével meggyilkolták a Hamász északi dandárjában lévő Beit Lahiya zászlóalj parancsnokát, Nassim Abu Ajinát, aki október 7-én a gyilkos Hamász támadásokat küldte az Erez és a Moshav Netiv Ha'asara kibucba>>‎
Az Ammanból és a Shin Betből származó hírszerzési információk alapján vezérelt vadászgépek tegnap este megölték a Hamász északi hadosztályában lévő Beit Lahia zászlóalj parancsnokát, Nasim Abu Ajinát, aki október 7-én a Hamasz gyilkos támadásait küldte Erez kibucra és a Moshav Netiv Hathara.
twitter.com/idfonline/status/1719242224116871474/photo/2
Peller Anikó
"ártatlanok meggyilkolása nem célja az izraeli katonaságnak".

Ez véleményem szerint így is van, ellentétben az arabok gyilkolászásával amit a fesztiválozó fiatalok ellen elkövettek hetedikén.
jáger laszló
Halottnak a csók és szerecsen mosdatás!!
Ez az akció sem érdemek dicséretet inkább elítélést!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
SÍva
@Őrnagy: És ha ezt elhiszik akkor az agy (gondolom teljesen sima) csak azért van a fejükben, hogy ne legyen egy légüres tér! (9:22-re)
Csizmás Kond
Ez is egy piszkos területszerzési és gyűlölet háború...és bár a palesztinokat mindenki terroristának tartja nem ők kezdték...
Eladott Ország
@Shikari: ma, 09:19 ☻ Amikor egy terápiás kutya először lát fideszest.
uploads.disquscdn.com/images/031e48e11ab688613b5da557a3d13e6568dc3ecb24ab80e36e804df14e7812e2.jpg?w=800&h=962
Az egyik televízió tudósítása szerint negyven csecsemő holttestét találták meg a kibucba behatoló izraeli csapatok, többüket lefejezték. Az I24 újságírója a helyszínről bejelentkezve elcsukló hangon számolt be arról, hogy mit találtak az izraeliek a visszafoglalt településen.
twitter.com/i/status/1711724015553810942
Borzalmak egy kibucban.
hu.euronews.com/video/2023/10/10/izrael-borzalmak-egy-kibucban
A román cigányod seggéből húzd ki a fejed, te agyhalott fideszes vadbarom!
SÍva
@Őrnagy: Én értem amit írsz de egyszerűen nem tudom elhinni, hogy létezik ekkora mértékű agymosás amely lehetetlenné teszi a dolgok megkérdőjelezését normális ember számára. Évekig hittem azt is amit leírtak történelemként és ahogyan tovább olvastam sokasodtak a kérdőjelek dolgokkal kapcsolatban. Ma már megkérdőjelezem, hogy a dolgok úgy történtek ténylegesen miként nekünk tálalták!
Csizmás Kond
@Őrnagy: ...olyan messze nem is kell visszamenni...
izéke
@Maccska: te skizofrén vagy? Egyszer elítéled Izraelt mert népet irt aztán jösz egy ilyen írással amiben a palesztinok,arabok ellen szítasz gyűlöletet,pont mint akinek nem érdeke a béke,hanem inkább a folyamatos harc fenntartása. Orbántól tanulod a pávatáncot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.