Háromnapos gyászt hirdettek Kárpátalján.

Kárpátaljai katonákat ért orosz rakétacsapás, több mint 20-an meghaltak

Orosz Iszkander típusú rakéta – az MTI szerint ilyennel támadták a kárpátaljai katonákat. Kép: Wikipedia

Hétfőtől háromnapos gyászt hirdettek Kárpátalján amiatt, hogy két napja egy orosz rakétatámadás végzett a munkácsi 128-as hegyi rohamdandár több mint húsz katonájával – közölte Viktor Mikita, a megyei katonai közigazgatási hivatal elnöke az MTI szerint.

A támadás a frontvonal közelében, Zaporizzsja megyében történt. A halálos áldozatok mellett rengetegen megsérültek, közöttük civilek is. Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter vizsgálatot rendelt el a körülmények tisztázása céljából.

A november 6-tól kezdődő gyásznapokon a megye valamennyi intézményében félárbocra eresztik az állami lobogókat, minden reggel 9 órakor egyperces néma csenddel adóznak az elhunytak emlékének, a templomokban pedig istentiszteleteket tartanak.

Forrás: MTI

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Gondolom a fidesz fanok most is helyeselnek, mikor orbán cimborái az oroszok a magyarok lővik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: @Maccska: Barom. azzal 'védem' az ukránokat, hogy mint népnek elismerem az önrendelkezési jogukat? Vagy azzal nem "védem" a magyarokat, hogy figyelmbe veszem a rajtam kivül álló okokat, a történelmi tényeket? Nem vagy normális, és rám mondod, hogy nem ismerem a történelmet? Ti nem ismeritek a történelmi tényeket, és nem vagytok hajlandóak tudomásul venni. Csak hajtjátok a magatokét. Kárpát-alja népeinek, nem csak a magyaroknak nem az lenne az érdekük, hogy Ukrajna csatlakozzon Európához, és igy megszúnjenek az országainak elválasztó határok- mint ahogyan az történt Erdéllyel, a Felvidékkel, Burgerlandi magyarokkal, a Dráva vidékkel? Nem?? Mitől jobb ez igy most az ott élő magyaroknak- akik mindig is azon a földön éltek, de évszázadok alatt majd minden évszázadban más állam fennhatósága alatt. Nem lenne egyszerúbb nekik, és nekünk is ha mindannyian csak annyit mondhatnánk, Európában élünk- ez az otthonunk, és a hazánk Magyarország, Ukrajna, Románia, Ausztria, Szlovénia...Mi ebben az a qrva nagy rémisztő dolog? Sokkal ráémisztőbb az amit most putyin jóvoltából el kell szenvedniük, mert bbár ott nincsenek harcok- de mint hátország megsokszorozott erővel kell élni az életüket. Gondoskodni magukról, azokról a belső menekültekről akik aket kibombázott a nagyhatlami mániában szenvedő f@x, aki csak békétlenséget szit immár a terroristák ránk szabaditásával is.
Befejtem- mert én tényleg "béke", abékés egymás mellett élés pártján vagyok, és nem vagyok hajlandó száz évvel ezelőtti történelmi tények miatt "sérelmeimen" keseregni- mert az nem vezet sehová, ha meg vezet, akkor annak háború a vége- és mert az emberiség olyan "okos" fegyvereket talált fel magának, amelyek megsemmisithetik az egész emberi civilizációt- történelmi sérelmekre hivatkozva. és mert ez igy van, nem is érdekel tovább semmiféle baromságod, mert alapvetően más a világnézetünk.
kereső
És még egy kis történelem a macskáknak, meg a detektiveknek: Mielőtt megalapitották a kijevi államot, a terület nem volt lakatlan- és nem oroszok lakták, és nem oroszok alapitották:
"A ruszok letelepedésének történetét először egy a 12. században íródott orosz krónika, a Régmúlt idők elbészélése (más néven a Nyesztor-krónika) örökítette meg. A krónika szerint a skandináv vikingekként ismert ruszok (varégok) a terület lakosainak kérésére érkeztek a 9. század közepén, hogy rendet tegyenek és uralkodjanak az országban. A felkérésre három testvér jelentkezett, akik közül az egyiket Ruriknak hívták, megalapították a Rurik-dinasztiát, és a következő 700 évben az ő leszármazottaik uralkodtak a térségben.

A SKANDINÁV RURIK FEJEDELEM (862-879) ALAPÍTOTTA A DINASZTIÁT, AMI EGÉSZEN RETTEGETT IVÁN (1547-1584), AZ ELSŐ OROSZ CÁR TRÓNRA LÉPÉSÉIG URALKODOTT.
A fenti történet megosztja a történészeket, a normann elmélet támogatói (akik a varégokat tartják a Rurik-dinasztia őseinek) igaznak tartják, az antinormann elmélet hívei (akik az oroszok és a környező országok szláv eredete mellett érvelnek) azonban megkérdőjelezik. Jelenleg a normann elmélet az elfogadottabb, és az az általános nézet, hogy a skandináv Rurik fejedelem (862-879) alapította a dinasztiát, ami megszakítás nélkül uralkodott egészen IV. Rettegett Iván (1547-1584), az első orosz cár trónra lépéséig.

A Kijevi Rusz 1237 és 1242 között a mongol hódítás áldozata lett, a térség széttagolódott és idővel ezekből a részekből alakult ki a mai Belarusz, Oroszország, és Ukrajna."
kereső
És most már inkább, gyászoljuk mindazon hősöket, akik szülőföldjük védelmében életüket adták az agresszorral, a megszálló terroristákkal szembeni harcokban, és részvétünk a családoknak, akik apát, gyermeket, férjet, unokát veszitettek el.
R.I.P.
pultosjocó
@Maccska: ezt te mondod nekem, orbán újmagyarja.román cigány..?
qunta
@kereső: ukrajnát lenin hozta létre.
kereső
@qunta: Hogy te milyen hülye vagy. Miért is kürtölöd világgá??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.