Ukrajna kész megállapodni Magyarországgal a nemzeti kisebbségek jogainak védelmére vonatkozó uniós követelmények teljesítéséről – az MTI szerint ezt mondta Olha Sztefanyisina európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtöki kijevi sajtótájékoztatóján.

Ukrán miniszterelnök-helyettes: Készek vagyunk a kompromisszumra Magyarországgal a nyelvi és az oktatási kérdésekben

Fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

A politikus a Jevropejszka Pravda hírportál beszámolója szerint azt mondta, hogy az ukrajnai magyar kisebbség jogai biztosítottak. Visszautasította azokat az állításokat is, amelyek szerint a magyarokat különösen érintette volna az Ukrajna elleni orosz agresszió.

„A magyar kisebbség sokkal kisebb mértékben szenvedett, mint mondjuk az azovi régió görög kisebbsége”

– jegyezte meg.

A miniszterelnök-helyettes szerint Magyarország fenntartja magának a jogot arra, hogy Ukrajna EU-csatlakozásának folyamatát önkényesen blokkolja, de nem hiszi, hogy az EU-bővítés folyamatában a magyar problémát kellene a fő akadályként kezelni.

„Biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk leküzdeni ezt a kihívást is. Bízom benne, hogy megtaláljuk a politikai megértést”

– mondta.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A labda a magyar térfélen pattog. Lássuk mi lesz belőle.
vacsi
Nocsak, de nagylelkűek lettek hirtelen...
kereső
Orbanisztán miniszterelnöke már válaszolt is pénteken reggel- kuss! A magyar kisebbségnek nincs semmi keresnivalója az Eu-ban, és nem tárgyal Ukrajnával, hogy a magyarok jogai rendeződjenek.
SÍva
Ezt be is tartják mint a minszki egyezményt? Láttunk már karón vajrút szól a mondás!
qunta
Remélem a tarajos van annyira dörzsölt, hogy a hoholok nem tudják +vezetni. Vszínűleg azért akarnak kétoldalú +állapodást, hogy az oroszokra ne legyen érvényes. Nagyon kell vigyázni nehogy vmi parasztvakító megállapodás v. nesze semmi fogd + jól legyen belőle. /Persze rutinosan most már az orosz "kisebbség" létét is tagadják/.
Sztem nem kellene tárgyalni velük, hanem az eu-s direktívák betartására kell sarkallni őket. Persze tudom, hogy a brüsszeli vezetés legalább olyan féreg, mint a kijevi. /lásd pl benes dekrétumok/
qunta
Ja és kifelejtettem: apróbetűsen ott van: a nyelvtörvény természetesen érvényben marad, ez önmagában komoytalanná hazuggá teszi ez a luvnyát. Paraszvakítás az egész. Szlava P.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.