Hétfőn Alexander Lukasenko fehérorosz elnök bejelentette, hogy már októberben megérkeztek az orosz atomfegyverek Belaruszba – írta meg a Telex.

Lukasenko: megérkeztek az orosz atomfegyverek belaruszba a lengyel aggresszió elhárítására

Fotó: Pixabay

A diktátor szerint ezekre az eszközökre azért van szükség, hogy elhárítsák a lengyel agressziót. Oroszország már márciusban közölte, hogy rövid hatótávolságú, taktikai atomfegyvereket ad szövetségesének, de azóta rejtély fedi azok sorsát.

Állításuk szerint ezek csak fizikailag kerülnek Fehéroroszország területére, de irányításuk Moszkvából történik majd.

Az állítólagos atomfegyverek érkezése aggodalmat váltott ki a lengyeleknél és az észteknél, mivel az orosz hadsereg két éve, többek között Belaruszból kiindulva támadta meg Ukrajnát

– számolt be az AP hírügynökség.

Az események tovább növelik a térség feszültségét, miközben a környező országok aggódva figyelik az események alakulását, és próbálnak megfelelő intézkedéseket hozni a stabilitás és biztonság érdekében. Az orosz atomfegyverek jelenléte további geopolitikai kérdéseket vet fel, és a nemzetközi közösség figyelmét is magára vonja.

Forrás: Telex

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lukasenkonak is már régen elmentek otthonról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alfa
a keresztény békeharcos orbán is igényelt belőle
izéke
@Alfa: simán kitelik orbántól hogy orosz atomfegyvereket állomásoztatna itt,ha ezzel is ki tudna zsarolni pármilliárd eurót...de miért nem rubelt követel???
zenebohóc
@Horizont: Megnyugodtam! Neked hiszek! Sokaknak nem!
rücsü41
Szóvak már Lengyel ország is agresszorrá vált.Csak így , egyszerűen!Egy szovjet utódállam kijelentette hogy a lengyel agresszió ellen védekezni kell és erre a legjobb fegyver egy taktikai atom fegyver, amit az orosz barátok azonnal küldtek is ennek az országnak.Ilyen egyszerű dolog ez, csak ki kell jelenteni hogy ez meg ez az ország agresszor és már le is rohanták őket, és nem laca-facáznak, egyből atom fegyverekkel gondolom védekeznek ami ugye támadást jelent.Hát ilyen erős ezeknek a keleti embereknek a béke vágya, amit talán jobb lenne megfékezni.
colibri
Lengyel agresszióóóóó? Ezt mikor lökik ki már egy emeleti ablakból?
colibri
24.hu/kulfold/2023/12/28/harmadik-emeleti-ablakbol-zuhant-ki-putyin-szovetsegese/
Mondom én, hogy hullanak a "szövetségesek" az ablakokból! Lukasra is rákerülhetne már a sor!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.