A Kínai Kommunista Párt vezetői előtt elhangzott beszédében az elnök  hangsúlyozta, hogy szükség van a kapcsolatok elmélyítésére Tajvannal, hivatalos nevén a Kínai Köztársasággal – írta meg a Telex.

Kína elnöke: „Elkerülhetetlen Kína és Tajvan egyesülése”

Fotó: Pixabay

Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke kijelentette, hogy

"az anyaországot újra kell egyesíteni, és elkerülhetetlenül újra is fogjuk egyesíteni"

Mao Ce-tung 130. születésnapjára rendezett tanácskozáson.

A Telex szerint az elnök- és parlamenti választások január közepén zajlanak Tajvanon, és Peking álláspontja szerint ez kizárólag kínai belügy, amelyben a tajvani választóknak a háború vagy a béke között kell választaniuk.

Kína szerint minden tajvani függetlenedési kísérlet háborút jelent.

Bár Hszi Csin-ping beszédében nem említette a katonai beavatkozás lehetőségét, az elmúlt másfél évben Kína két nagyszabású hadgyakorlatot tartott Tajvan közelében, és rendszeresen küldi hadihajóit és harci repülőgépeit a Tajvani-szoros térségébe.

Forrás: Telex

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
tajvan egy 36.197 km² es sziget,még fele sincs magyarország területének és erre a szigetre fáj a hatalmas komcsi kinának a foga!
valamit nagyon jól csinálhat a tajvani vezetés ha a sziget lakossága 23 ,57 millió, ellenben az alig 10 milliós magyarországgal...
izéke
@jáger laszló: neked bezzeg sok közöd van hozzá
rücsü41
A"béke" szele Kínában is jelen van, és az orosz példa inspirálja a ferde szeműeket arra, hogy ami a mienk volt ,azt vissza vegyük!Orbán örülhet mert a háborúra ismét lehet hivatkozni a rendkívüli állapotok bevezetésénél, és bele kell nyugodnunk abba, hogy itt a demokrácia így érvényesül,megszorítva, rendkívüli módon.. Az hogy milyen messze van az esemény, a háború, az nem érdekes, csak az a lényeges ,hogy mi történik Keleten.
lampa laz
Hszi Csin-ping-ponglabda sem nyugszik, h rohadna meg, mert ez is csak véráldozatok árán fog menni.
balos
Nem véletlen,hogy a gecink a kinai köpőcsésze behozatalára játszik !Az örve alatt majd kiterjeszti a Közigazgatási határait a kelet-nyugat és déli vérmegyéknek!Az északi vérmegye pedig önként fog csatlakozni a hungarista ÁMOKHOZ!
simmering73
Na ezek a rizszabálók képesek lesznek kirobbantani a harmadik világháborút.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.