Oroszország része lenne Ukrajna teljes keleti fele, tengerpartja és persze a Krím is. Északnyugat-Ukrajnát Lengyelországhoz csatolnák, Románia Moldova északi része körül szerezne területeket, Magyarország pedig megkapná Kárpátalját.

Dmitrij Medvegyev volt államfő és miniszterelnök, jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz-ukrán háború kitörése óta előszeretettel sokkolja a közvélemyényt megszólalásaival. Most arról beszélt, hogy Ukrajna mindig is Oroszország része volt, de nem ez lepte meg legjobban hallgatóságát, hanem a mögötte megjelenő térkép.

A Reuters szerint Medvegyev egy dél-oroszországi előadásán arról beszélt, hogy Ukrajna mindig is Oroszország része volt. Véleménye szerint Ukrajna kapitulációja után a történelmi területeknek vissza kell térniük az anyaországhoz.

Jól járnánk vele? Medvegyev odaadná Kárpátalját Magyarországnak

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője    Fotó: MTI

“Ukrajna egyik korábbi vezetője egyszer azt mondta, hogy Ukrajna nem Oroszország. Ennek a koncepciónak örökre el kell tűnnie. Ukrajna határozottan Oroszország része”

– mondta Medvegyev.

A hangzatos beszédek nem újkeletűek a politikus esetében, erre azonban most még ráerősített mögötte feltűnő térképpel. A hatalmas térképen ugyanis az látható, a terv szerint Oroszország része lenne Ukrajna teljes keleti fele, tengerpartja és persze a Krím is. Északnyugat-Ukrajnát Lengyelországhoz csatolnák, Románia Moldova északi része körül szerezne területeket, Magyarország pedig megkapná Kárpátalját. Ukrajna törpeállammá zsugorodna, mindössze Kijevet és Kijev megyét foglalná magába. A rajz szerint Moldovát és némiképp meglepő módon a szövetséges Belaruszt érintetlenül hagynák (tehát Belarusz nem gyarapodna területi értelemben Ukrajna kárára).

A térkép az alábbi X-bejegyzéshez csatolt videón tekinthető meg:

https://twitter.com/maxseddon/status/1764598144497512613

Medvegyev azt is kijelentette, a jelenlegi ukrán vezetéssel szó sem lehet békekötésről. Hozzátette, bármely jövőbeli ukrán kormánynak el kell fogadnia a harctéren kialakult realitásokat – írja az Indirekt.

A Kelet és a Nyugat kapcsolatáról azt mondta, az amerikaiakkal most rosszabb a viszony, mint a harmadik világháborús félelmeket előhívó 1962-es kubai rakétaválság idején.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy trágyadombot nem elég ganézni?!?! Még Erdéllyel se végeztünk, ott is sok az üres marok! Annyi a pénzünk?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Maccska
Ukrajna csak a Szovjetuniótól határolódott el.A Szovjetuniótól ajándékba kapott területektől nem.
Érdekes,ugye?
Menőmanó
A Geczi is arról ábrándozik, hogy ha a dolgok úgy alakulnak, visszaszerzi az elcsatolt területeket.
Ezért a nagy fegyvervásárlás, katonatoborzás.
KisTehen
Ukrajna többi részét meg Lengyelországnak és Romániának
Őrnagy
Nézem Medvegyev nagy térképét:

Visszaadná Magyarországnak Kárpátalját, viszont Lengyelország, amely folyamatosan köpköd Oroszországra, visszakapná egész Volhíniát! Újra közös határa lenne magyarországnak Lengyelországgal, sőt Romániának is Lengyelországgal!
Ha azt veszem alapul, hogy Lengyelország a nap 24 órájában gyűlölködik az oroszokkal, és mégis 100-szor akkora területet kapna a "Halálra ítélt" Ukrajnából, akkor a magyar kormány valamit nagyon elbaszott 1990 óta! Talán a magyarságnak is tele pofával kellett volna gyűlölkodni az oroszokra, és akkor most egész "Etelközt", vagy talán még "Levédiát" is nekünk adnák az oroszok, hiszen azok az orosz nép kialakulása előtt egészen az Ural helység lábáig magyar szálláshelyek voltak! :))
KisTehen
lehet, hogy hallgatni kellene az oroszokra ... a világ jól járna vele
Őrnagy
@KisTehen: És még Orbán elvárása is teljesülne: Nem lenne közös határunk Oroszországgal, és nagy ünnepség keretében kerülhetne fel újra a régi helyére a Munkácsi várban a Turul madár!
Talán azt le lenne akkor haszontalan kiírni a várra, hogy soha többé náci Ukrajnát! :))
Őrnagy
@KisTehen: És még Orbán elvárása is teljesülne: Nem lenne közös határunk Oroszországgal, és nagy ünnepség keretében kerülhetne fel újra a régi helyére a Munkácsi várban a Turul madár!
Talán azt se lenne akkor haszontalan kiírni a várra, hogy soha többé náci Ukrajnát! :))
Dr. Proktor
Medvegyev erős tévedésben leledzik, ugyanis Oroszország Ukrajna része és nem fordítva!
Ha megnézné a nem hamisígtott történelemkönyveket, akkor látná hogy Kijev már fejlett város volt katedrálisokkal, a "Rusz" fővárosa, míg Moszkva csak egy falu a mocsárban...
Dr. Proktor
@Őrnagy: A terüéet nem egyenlő a becsülettel, dehát mit is tudhatna egy magadfajta a becsületről, hogy eszik vagy isszák, nálad szvsz az utóbbin van a hangsúly...
Csizmás Kond
...nem kell bedőlni minden propagandának. ...
Őrnagy
@KisTehen: Érdekes módon Oroszország, vagy csak Medvegyev fontosnak tartaná, hogy ha Lengyelországgal és Magyarországgal nem is, de a mindig kétszínűsködő (amióta van Románia) Romániával legyen közös határuk. Ennek is meglehet az oka, de most nem tippelgetek.
Dr. Proktor
@Maccska: Buta vagy, ülj le! Nem ajándékba kapta, hanem atomfegyverei és vadászbombázói leszereléséért...
Apropó, a Budapesti Szerződésben Oroszország is garantálta Ukrajna határait, persze a hazug ruszkiknak és hazai szolgáiknak egy szerződés annyi mint légy a tehénszaron, mivel egy szerződés becsület dolga...
Qqberci
@KisTehen: Ha még Alaszkát is vissza akarják szerezni, abból nagy balhé lesz!...
KisTehen
@Qqberci: én inkább úgy nevezném, hogy egy világméretű probléma forrását szüntetnének meg
sokanvagyunk
Nem kell. Félő, hogy Volodimir Olekszandrovics Zelenszkijt és csapatát is megkapnánk vele csomagban.
Őrnagy
Egyértelmű, hogy az Ukrajna nevű műállam létrehozása (a Szovjetunió megszüntetése címén) Európában ütközőzóna létesítése céljából egyáltalán nem vált be, csak bajt hozott Európának és Oroszországnak egyaránt! Ami nem vált be, csak egy gennyes gócpont lett, azt ideje gennyteleníteni!
Maccska
@Dr. Proktor: nagyon hülye vagy történelemből.
Őrnagy
@Maccska: Fingja sincs hozzá a gyagyásnak!
levarosbukta
Nane! Kell a fenének! Ha egyszer vitték maradjon is ott ahol van.
kereső
Ez egy hülye. "Cári oroszországot" emleget- azután meg fantáziál, hogy mit kapnának a lengyelek- ukrán területekból. A cári oroszország idején megszúnt a lengyel állam. Az orosz cár által kiterjesztett orosz birodalom határa (I.Sándor orosz cár, lengyel király.)Brest Litovsk vonalában húzódott. hu.wikipedia.org/wiki/Kongresszusi_Lengyelorsz%C3%A1g
Maccska
@levarosbukta: remélem egyszer majd rendesen ki fognak rabolni téged is
Maccska
A donyeck vidékét Lenin adta ukrajnának,pedig orosz lakosságú A krímet Hruscsov adományozta .Kárpátalját meg 45ben lopták .
Nyilvánvalóan kárpátalja sosem volt se ukrán,se orosz.
levarosbukta
@Maccska: Aztán mi a jó istent csinálnál vele? Egy csak egyetlen normális érvet mondj!
Horizont
Ebből semmi nem lesz csak ugat ez a barom. Aztán ugyan mi a lófasznak kapnánk vissza ez a kormány még azzal se tud mit kezdeni amennyire most van??? Plusz nem is tiszta magyarok élnek már ott. Vegyes.
Mindig ez a felesleges szófosás.
Őrnagy
@levarosbukta Gyagyás: Én csak abban tudok nyilatkozni, hogy belőled a Jóisten se tudne semmi értelmeset kihozni Gyagyás!
Maccska
@levarosbukta: ritka hülye kérdés.
Ajándékozzuk el még pár megyét,mert mi a fenét csinálunk vele ?
Gondolom te megelégszel a putriddal,ahol meghúzod magad .
Yoda69
Medvegyev álmodozik és megint megpróbálta az unió keleti tagállamai egymásnak feszíteni. Az unió sose hagyná jóvá ezt a fajta terület akreditalast. Nem is beszélve arról hogy a háború meg nincs lejatszva.
Nessy
Miután már a lakosság nagy része orosz, akkor lehet majd velük vitatkozni a 100 éves jogaikon.
namihami
Egy trágyadombot nem elég ganézni?!?! Még Erdéllyel se végeztünk, ott is sok az üres marok! Annyi a pénzünk?
csak úgy....
jó buli lesz, az ott élö többnyire ukránok örülni fognak,hogy borsod után ök lehetnek magyarország nyomornegyede...
Nessy
@csak úgy...: Teljesen mindegy! Alig pár tízezren vallották magukat magyarnak. Akik meg magyar igazolványt kaptak, amikor az jól jött, épp most szívják meg Németországban az ukránoknak járó auzomatikus támogatás vizsgálatát.
Őrnagy
@csak úgy...: Az ukránok pontosan annyira ukrán etnikumúak, mint amennyire a Svájci olaszok, németek és franciák, meg a szémtalan egyéb etnikumú későbbi bevándorló svájci etnikumú!
namihami
@Nessy: 11.45: Na és? Egy karakán magyar/ukrán (de főleg magyar) hazafi nem szorul rá a liberális németek könyöradományára! Egy igazmagyar a magyarigazolványt se a pénzért váltotta ki (ááááá, dehogy!), hanem a hűséges hazafiságának az igazolására! És hogy a Fideszre és a Vityájára voksolhasson---persze, azt is saját erkölcsi beállítottsága okán!
Akkor tessék, most lehet magyarkodni---INGYÉ!
Maccska
@csak úgy...: te meg Németország nyomornegyede vagy, kecskebaszó
csak úgy....
@Őrnagy: tudom, te egy mindent tudó elmebeteg idióta, aki a vélt tudományába csavarodott bele! te fasz, magyarországon a török hódoltság óta nincsenek,ill. alig vannak magyarok, baszod te is csak egy gyogyós raci!
@Őrnagy: a te családfád egy olajfa, amin csüngenek az alik és jumurdzsákok mint a majmok!
Őrnagy
@csak húgy Gyagyás...: Annyi biztos Agyhúgyköves elmmeroggyant Gyagyás, hogy te nyomokban se vagy magyar! Ezt nem kell folyton bizonygatnod, mindenki tudja rólad, és senki nem is vitatja!
csak úgy....
@Őrnagy: te gyogyós, én nem is állítottam ,hogy magyar vagyok ,azt csak te állítod magadról ,
- közben több benned a cigány ,román, szláv vér mint egy bukaresti véradó állomás hütöszekrényében!
Őrnagy
@csak húgy Gyagyás...: Az a kisebb baj veled, hogy nem vagy magyar, a nagyobb baj az, hogy egy agyhúgyköves elmeroggyant vagy! :))
levarosbukta
@Maccska: Már megint nem a kérdésre felelsz! Egy épkézláb érvet, tényt nem tudsz felhozni soha.
csak úgy....
@Őrnagy: a megnyilvánulásaidból világosan látszik, hogy benned a legtöbb vér az alkoholista,bunkó cigány öseidtöl származik, akik sosem tanultak meg disztingválni és kultúráltan viselkedni !
csak úgy....
@levarosbukta: ne várj lehetetlent egy született elmebajostól!
simmering73
@KisTehen: 9:42 Jól beszélsz. Egy világméretű probléma oldódna meg, eltörölnék végre Oroszországot, a világ megrontóját.
Maccska
@levarosbukta: egy ilyen idióta kérdésre miért is kellene válaszolni?
Nem hiszem hogy annak idején volt olyan idióta román szerb szlovák meg osztrák aki hasonlót kérdezett volna
Dr. Proktor
@Maccska: Én nem a szovjet-orosz történelemkönyvekből tanultam, mint te!
"A Kijevi Rusz vagy Kijevi Nagyfejedelemség (óegyházi szláv nyelven Рѹсь vagy Кыѥвьска Рѹсь) a kelet-európai térség első szervezett állama volt, amely magába foglalta a keleti szláv törzsek területeit. A 9. század végén jött létre."
Dr. Proktor
Az álruszkik még a spájzban sem voltak... :-) Na ülj le Maccsek, egyes alá!
balos
@Dr. Proktor: Na ez eddig rendben van!Akkor,most a ruszkik ösz magyarok?
Dr. Proktor
@balos: "A Kijevi Rusz (862-1242) egy középkori államszövetség volt a mai Belarusz (Fehéroroszország), Ukrajna, és Oroszország egyes részeinek területén. (Ororszország neve egyébként a "Rus" szóra vezethető vissza, ami egy skandináv népcsoportot jelölt.) A Kijevi Rusz egy modern (19. századi) elnevezés, de a jelentése ugyanaz, mint a középkorban használatos "ruszok földjének" volt."
Átgyüttünk rajtuk anno!
leszholnapis
furamod itt mennyi szakértö meg történész van!!
Dr. Proktor
@leszholnapis: Meg nyelvész! A furamod az fura mód...
Pusztai
MAGYAUR
Kárpátalja - a mérgezett mézesmadzag
2024. március 04. - Magyaur
Oroszország - pont mint a náci Németország - felajánlotta Közép-Európa újrafelosztását.

Csak az olyan háborús diktatúrára vágyó soviniszták dőlnek be ennek az Európai Unió egységét veszélyeztető manipulációs húzásnak, mint Magyarország történetének legfelelőtlenebb miniszterelnöke: Orbán Viktor.
Őrnagy
@Pusztai Gyagyás: Azt mondod Gyagyás, hogy akik 1920-ben elfigadták a Trianoni bákediktátum eredménye képpen, hogy részt kapnak az 1000 éves Magyar Királyság nemzetközileg elismert területeiből, azok "háborús diktatúrára vágyó soviniszták", akik bedőltek az ANTANT katonai szövetség húzásának! Biztosan igazad van gyagyás, ezzel a hírrel most menj gyorsan a Magyarországgal szomszédos országokba (mindegyikbe) és szorgalmasan reklámozd ezt a fontos igazságot!
Billibácsi
Medve elvtárs osztogat, a hadsereg meg fosztogat.
Pusztai
amikor kiderül a bakafasza képtelen felfogni mit olvas, de a ventillatorba szarik, többen lássák mekkora faszparaszt.
..
idézetet a betevő írásának tulajdonítani csak a segghülyék képesek.
ebben vilagcsúcstartó az ep3t hányó bakafasza faszparaszt.
ittott
ha kibbbbbbbaszhatnánk onnan sok alkoholista ukránt. aki járt ott tudja miről beszélek.
Maccska
@Pusztai: ki nem szarja le az európai Unió egységét???
Clavigo
@Őrnagy: Költözz oda ,,bazdmeg...
koszpeko
@Dr. Proktor: Szerinted ez a fogyatékos tonnyón kihizlalt vitya faszát szopó mocskos banda felfogott ebből valamit?
koszpeko
@Maccska: Amig a pénzt loptátok az unióból addig tartottátok a markotokat.
Most, hogy a korrupció miatt beintettek már le szarjátok az uniót.
Gondoltam hogy az állataikban is ugyanannyi a gerinc mint a gazdáikban.
Egy ócska mocskos köpönyeg forgató banda.
terlasz
Jó buli lenne a 10-12% magyar mellett eltartani a többit is.
Beindulna a sáskajárás...
De minden áldozatot megér, hogy Mo. jobban mutasson a térképen.
Dr. Proktor
@Maccska: Én hülye történelemből?
Mármint abból a lázálmos zagyvaságból amiben hisztek? Igen, abból tényleg! Én a tudományban hiszek, nem a fikcióitokban...
balos
@Dr. Proktor: Az agyatlan az milyen sémában él szerinted?A fekete lik ezekhez képest egy Nizzai sétány!
Dr. Proktor
@balos: Mondanám hogy fekete lyuk ami mindent elnyel, de nem akarok tiszteletlen lenni a fekete hölgyekkel szemben...
csapnivalo
Harctéren? Nincs is harc. Hadművelet van. Most Medvegyev büntit kap?
zenebohóc
@Csak Norisz és senki más: Mármint???
Nyírfa
Normális ember nem osztogatja mások tulajdonát. Erről ennyit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.