Ma este adják át az amerikai filmakadémia díjait a Los Angeles-i Dolby Színházban. Az Oscar-jelöltek között van Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák című film díszletberendezője is a legjobb produkciós tervezés kategóriában.

Az Oscar-jelöltek között van ugyanis Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák című film díszletberendezője a legjobb produkciós tervezés kategóriában.

A Magyarországon forgatott Szegény párák a legjobb film Oscarjáért is versenyben van az American Fiction, a Barbie, az Egy zuhanás anatómiája, az Előző életek, az Érdekvédelmi terület, a Maestro, a Megfojtott virágok, az Oppenheimer és a Téli szünet című produkciókkal együtt.

Újra lehet magyar Oscar-díjas!

Illuszteáció: pixabay

Ez egy nagy megtiszteltetés és elismerés Mihalek Zsuzsa számára. A produkciós tervezés a film látványvilágának megtervezését és megvalósítását jelenti, amely magában foglalja a díszletek, a jelmezek, a smink, a világítás és a speciális effektusok összehangolását. A Szegény párák egy 2023-ban bemutatott történelmi dráma, amely a 18. századi Angliában játszódik, és a királynő, a kedvence és a riválisa közötti intrikákat mutatja be.

A film rendezője Jorgosz Lantimosz, a főszereplői Emma Stone, Rachel Weisz és Olivia Colman. A film összesen tíz Oscar-jelölést kapott, többek között a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb női főszereplő és a legjobb női mellékszereplő kategóriákban.

A 96. Oscar-díjátadó gálát 2024. március 10-én rendezik meg Los Angelesben, ahol kiderül, hogy Mihalek Zsuzsa hazaviheti-e a díjat, vagy valamelyik versenytársa nyeri el. Mihalek korábban olyan filmekben is dolgozott, mint a Suszter, szabó, baka, kém, a Hellboy 2, és az Atomszőke.

Forrás: https://www.kozbeszed.hu/ma-adjak-at-az-oscar-dijakat-los-angelesben/?fbclid=IwAR3610lLC-0CADLaMlupdZFkyQLVWu-bM6CPjEr4t2eEktZzZ_QHLFmVBNA

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
Lehet, hogy Orbán ismét villoghat egy magyar tehetség fényében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.