Emmanuel Macron francia köztársasági elnök szerint a Szajna folyóra tervezett ünnepséget szükség esetén a Stade de France stadionban rendezhetik meg.

Áthelyezhetik a párizsi olimpia megnyitóját, ha a biztonsági kockázat azt indokolja – jelentette ki Emmanuel Macron. „Ha úgy látjuk, hogy kockázatos, akkor vannak B és C terveink is" – jelentette ki az államfő, hozzátéve, hogy a biztonsági kockázatok csökkentése érdekében a szervezőknek lehetőségük van rövidíteni a megnyitó időtartamát, vagy akár áttelepíteni a ceremóniát a Stade de France-ba.

Terrorveszély – Biztonsági okokból a Stade de France stadionban lehet a megnyitó a Szajna folyó helyett

Fotó: France.fr

A várhatóan több millió látogatót vonzó olimpia előtt Franciaországban magas biztonsági készültség van érvényben.

"Példátlan biztonsági művelet zajlik. Franciaország még soha nem vetett be ennyi erőforrást a biztonság érdekében. Bízom az országunk rendfenntartó erőiben, hogy biztosítani tudják ezt az olimpiát,"

- mondta Tony Estanguet, a Párizs 2024 szervezőbizottságának elnöke az Euronews híradása szerint.

Eredetileg grandiózus megnyitót terveztek július 26-ra, de végül a biztonsági és logisztikai akadályok miatt 600 ezerről 300 ezerre csökkentették a nézőszámot.

Ez lenne az első olyan megnyitó az újkori olimpiák történetében, amelyet nem egy stadionban rendeznek. A párizsi nyári olimpia július 26-i megnyitóján a jelenlegi tervek szerint 180 hajó szállítja majd a delegációkat a Szajnán az Austerlitz-hídtól az Eiffel-toronyig. A flottából 94 viszi majd a sportolókat, 86 jármű pedig a biztonsági és műszaki csapatok számára lesz fenntartva.

Forrás: Euronews.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Ide jutott a Macron féle politika!
Nyírfa
Nem kéne inkább jövőre halasztani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.