Harkiv elesik, ha Ukrajna nem lőhet orosz területeket amerikai fegyverekkel – figyelmeztet az ukrán hadvezetés

Az északkelet-ukrajnai metropolisz, Harkiv, illetve a környező Harkiv megye elleni orosz offenzíva folyamatosan épül fel, miközben Ukrajna nem sokat tehet a régió védelméért, ha nem tudja megelőzni az ellenséges katonák, illetve hadianyag felvonulását már az orosz területen – figyelmeztet az ukrán katonai vezetés.

Fegyveres gyilkosság: három büntetésvégrehajtási tisztet öltek meg egy rab kiszabadításakor

Egy veszélyes rabot szállító furgont ért támadás egy autópálya díjfizető kapujánál, melyet több fegyveres követett el az észak-franciaországi Incarville közelében. A támadók magukkal vittek egy 'Mohamed A.' néven jelzett, 30 éves elítéltet.

Ebből még baj lehet! Lukasenka harci játékban nukleáris fegyverzettel gyakorlatozik – Belarusz atomhatalom lesz?

Fehéroroszország meglepetésszerű és előre nem bejelentett ellenőrző teszteket fog végezni taktikai nukleáris fegyverekkel – közölte kedden Viktor Hrenin fehérorosz védelmi miniszter. Nem sokkal korábban Oroszország is nukleáris gyakorlatokat jelentett be, melyekre a közeljövőben kerül sor.

Ukrán harctéren használható szoftvereket adott el egy szlovák cég az oroszoknak

2023-ban 350 alkalommal szállított csomagot Oroszországba a Carovilli Trading SRO nevű szlovák cég.

Nagyot próbáltak kaszálni – Csúcskategóriás drónt akartak eladni a roncstelepen az orosz romák

A lezuhant drón egy Orlan-10-es modell, amely több száz kilométer távolságból is bevethető harci eszköz. Értéke 120 ezer dollár körül mozog. 

Hiába, csak ölni tudnak – Egyre több orosz katonát ítélnek el gyilkosságért

Rekordszámú orosz katonát ítéltek el gyilkosságért 2023-ban – jelentette a független Mediazona hírportál az orosz legfelsőbb bíróság adataira hivatkozva.

Zelenszkij meghozta a döntést – ez sok mindent megváltoztat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló törvényt, ami május 16-án lép hatályba. A törvény nem foglalkozik sem a rotációval, sem a már több mint két éve harcolók leszerelésével. Ezekre vonatkozóan külön törvénytervezetet készítenek elő. Decemberben Zelenszkij elnök még fél millió katona...

Terrorveszély – Biztonsági okokból a Stade de France stadionban lehet a megnyitó a Szajna folyó helyett

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök szerint a Szajna folyóra tervezett ünnepséget szükség esetén a Stade de France stadionban rendezhetik meg.

Ezt nem fogja megtorlatlanul hagyni Moszkva – Az ukránok lecsaptak Kalinyingrádra

A kalinyingrádi régió Oroszország egyetlen európai külterülete, melyet kizárólag NATO-országok határolnak. Egyelőre nem világos, hogy Ukrajna hogyan és kinek a segítségével gyújtott fel egy orosz rakétahajót az exklávéban. A kijevi lépés egyértelműen az orosz-ukrán háború eszkalációjának irányába mutat- írja az  Euronews.

És még ez az ember Orbán nagy példaképe – Rasszista, fehér felsőbbrendűséget hirdető Bibliával kampányol Donald Trump

A kötet kiegészítései a keresztény nacionalizmus elméleteire világítanak rá, melytől nem áll távol a fehér felsőbbrendűség. Az eladásból befolyó összeg Donald Trump perkasszáját duzzaszthatja.

Róma reszket a terroristáktól – Óriási rendőri készültség Húsvét előtt

A moszkvai terrortámadás miatt megszigorították a védelmi intézkedéseket az olasz fővárosban. Az olaszok ugyanakkor inkább az ukrajnai és a gázai háború miatt aggódnak.

Biden kitart véleménye mellett – Másodszor is „mészárosnak” nevezte Putyint

Az amerikai elnök először az ukrajnai agresszió kezdetekor nevezte mészárosnak az orosz vezetőt. 

Erősödik a szélsőjobb, a feje tetejére állhat Ausztria

A felmérések azt jelzik, a Szabadságpárt (FPÖ) a júniusi európai parlamenti választásokat és az őszi osztrák parlamenti választásokat is megnyeri.

Abramovics és Hillary Clinton is közvetített Navalnij kiszabadulása érdekében

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető szabadulhatott volna egy több országra kiterjedő bonyolult fogolycsere révén. Az egyeztetés halálakor már egy éve folyamatban volt, Roman Abramovics külföldön élő orosz oligarcha közvetlen részvételével. A megegyezéssel azonban elkéstek. Az orosz mágnás nagyon ellenezte a Navalnij elleni...