Hagyja-e Amerika, hogy Ukrajna összeomoljon? – tette fel a kérdést a Wall Street Journal (WSJ) a szerkesztőség friss vezércikkében.

Kifejtik, nagy szükség lenne a régóta késleltetett, 60 milliárd dollár értékű új amerikai katonai támogatás-csomag gyors elfogadására Kijev számára, mivel a több mint két éve háborúban álló ország helyzete egyre romlik.

„Az ukrán légvédelem hiányosságai miatt az orosz hadsereg két év óta először uralja a megtámadott ország légterét. Ukrajna városai veszélyben vannak, Kijev védelmi rendszere a 11 orosz támadó rakétából csak hetet tudott leszedni a közelmúltban egy erőművet ért heves támadás során. A másik négy megsemmisítette az erőművet”

– írták.

Berobbanhat a 3. világháború: ha Putyin lenyomja Ukrajnát, a NATO-nak muszáj lesz visszaütni

Fotó: Open Access Government

Megemlítették azt is, Ukrajna 27-ről 25 évre csökkentette a sorkötelezettség alsó korhatárát, hogy ily módon növeljék a behívható állomány létszámát. Nagy szükségük van ugyanakkor a munkaerőre is – a Mandiner beszámolója szerint.

A WSJ szerint „Ukrajna bebizonyította, nem akarnak Vlagyimir Putyin csizmája alatt élni”, ugyanakkor el kell gondolkodniuk azon, hogy a frontvonalra kellenek-e az emberek, ha nincs elég lőszerük ahhoz, hogy visszalőjenek.

„Ukrajna nem tudja tartani a jelenlegi vonalakat az amerikai segítség gyors újraindítása nélkül”

– állapította meg Fred Kagan az Institute for the Study of War keddi jelentésében. Megemlítik, csak az Egyesült Államoknak vannak olyan készletei, amelyekkel gyorsan és a szükséges mennyiségben tud fegyvereket biztosítani Ukrajna számára. Az oroszok január óta nagyjából Detroit nagyságú területet foglaltak el, és nyáron áttörhetik a frontvonalakat.

„A jelenlegi tendencia szerint a Kreml végül megnyeri a háborút, és Putyin úr nem éri be Ukrajna keleti részével. Az egész országot le akarja igázni, ahogyan azt tervezte, amikor először próbálta elfoglalni Kijevet.” „Ha Putyin még nem is áll készen, hogy felvegye a harcot a Nyugattal, a NATO akkor is kénytelen felkészülni erre a lehetőségre”

– tették hozzá.

Forrás: Mandiner.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@KisTehen: azt te nem tudhatod ;))) és ha nem ott élek,hanem az íreknél? Vagy egy kibucban? Esetleg egy festői szépségű,olasz,francia,görög faluban? Talán Budapesten,vagy Zalában,Nógrádban,Hevesben,Kukutyinban? De szívesen megsúgom neked személyesen,ha nem lennél hozzá beszari
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Bélabá: Ehhez képest elég gagyi a haditechnikájuk. Valahogy megrekedtek 45 környékén. Az űrhajózás terén meg maradtak a Szputnyiknál. Én azt mondom ha nincsenek olyan pazar kémjeik, mint amik voltak meg vannak, ezek még mindig kőbaltát lóbálva járkálnának. Amilyük van, mindent külföldről loptak.
KisTehen
@simmering73: már most kapod a bocitejet tőlem :)
csak úgy....
rákosi tátott szájjal figyeli a pokolból ,hogy a kis cigó kisztitkárból ,akinek a faterja még az ö embere vol, mekkora nagy senki lett európában ! - sok volt a kulacs és putyin et. is tud ezt meg azt viktorról a zsarolhatóról, aki állítólag az elsö sexuális élményét pont a lölökével ...,aki frankón ki is használja a volt erotikus kapcsolatot! - lölö nem hülye ,ugye ondi...
Nanya
@KisTehen: a komodói sárkány ! az !
Büdös kommunista bérenc !
Bélabá
@simmering73: A franciák is lenézték az oroszokat. Ráfizettek. A németek is lenézték őket. Ráfizettek. Én annak idején mikor a barátaink voltak, voltam velük közös lőtéren harckocsi lövészeten. Brutális volt a fegyelem, a szervezettség náluk. Szóval. Tapasztalatból mondom hogy jobb nem lenézni őket. Mert harcolni nagyon tudnak. Voltam NATO katona is, más a harcmodor a NATO-ban. Az orosz cuccok fejlettek, strapabíróak, hülyeség tűrőek, igaz a kényelemre nem sokat adtak. A NATO cuccok kényelmesebbek, takarékosabbak, de érzékenyebbek a körülményekre, a kezelői hibákra. Jobb lenne a béke, és nem letesztelni melyik a jobb Én a béke pártján állok, és sajnálom az amerikai profit érdekében húsdarálóba küldött ukrán katonákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.