Meglepő kijelentést tett Vlagyimir Putyin Üzbegisztánban: elnökválasztást akar Ukrajnában.

Ennek apropója egyébként nem annyira váratlan, hiszen hamarosan lejár Volodimir Zelenszkij államfő mandátuma.

 Váratlan fordulat Putyintól – Ezt akarja tenni Zelenszkijjel

Fotó: AFP

Putyin hozzátette, már csak a parlament legitim államigazgatási szerv az oroszok által megtámadott szomszédban, így annak elnökét kéne megtenni államfőnek (a Verhovna Radát most Zelenszkij párttársa, Ruszlán Sztefancsuk vezeti). Emellett Putyin arról is beszélt, a Nyugat nem vette figyelembe az orosz figyelmeztetéseket arról, hogy nyugati fegyverekkel Ukrajna nem támadhatja Oroszország területét, és emiatt indítottak Harkiv környékén offenzívát. Megfenyegette a nyugati országokat, hogy globális konfliktus lehet a vége a provokációiknak, míg az Egyesült Államokat „birodalmi” viselkedéssel vádolta

- számol be a Telex a The Guardian híre alapján.

Forrás: Telex.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ennek a seggfejnek most már tényleg elmentek otthonról...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@FitesZoltan: legalább tanulj magyarul te szerencsétlen,ne a guglival fordíttasd a mondandódat :) ráhallgattak a brittekre,,,ez a havasalföldi nyelvjárás?
izéke
Esetleg putyin is indulni akar mint jelölt? :)))))
kereső
@izéke: 05:37 A megszállt területeknek, és a Krimnek ő az elnöke...hiszen ott is szavaztak a megválasztásáról. Ukrajnának egy része immár az orosz föderáció része, szó nincsen "független" tagköztársaságokról...Luhanszk, és Dombasz megye elfoglalt részein. Bár putyin úr az el nem foglalt részeken is elnöknek tekinti magát.
Toller Béla
Már megint ez a követőmagatartás, amit orbán is csinál, a bűnös mindig a másik oldal ! Mi köze ennek a pondrónak Ukrajna elnökéhez ? Alázatosan üdvözölheti...legfeljebb...a legitimitásuk alapján mindenképpen !
Nyírfa
Putyin úgy döntött, elnökválasztás lesz Ukrajnában. Világos, mint a nap. Én pedig azon morfondírozom, hogy hány ablak van az ő lakosztályaiban.
És, hogy ez a Putyin még az a Putyin?
viccesvigságok
mjd ha kivonja a csapatait akkor elmélkedjen addig kuss mert nem ő a világ ura Ezt Hruscsov is eljátszotta csak amikor USÁBA járt elment borbélyhoz a feleségének mondva hogy milyen hamar megborotvált a borbély JA mert itt nem olyan nagy a pofád mint otthon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.