Tömegverekedésbe fulladt a vita az olasz parlament alsóházában a kormány által benyújtott, vitatott törvényjavaslat körül, amely nagyobb autonómiát biztosítana az olasz régióknak. A szerdai összetűzés következtében egy képviselőt tolószékben kellett kimenekíteni a teremből.

A videofelvételek alapján Leonardo Donno, az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom képviselője, aki a reform ellen foglalt állást, odament Roberto Calderoli regionális ügyekért és autonómiáért felelős miniszterhez, és az olasz zászlót akarta ráteríteni – tájékoztatott a Politico.

Tömegverekedéssé fajult a vita a parlamentben – Az egyik képviselőt tolószékben menekítették ki

Az olasz parlamenti alsóház római ülésterme a Giorgia Meloni miniszterelnök vezette új olasz kormányról tartott bizalmi szavazás előtt, 2022. október 25-én – Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani 

Calderoli elhátrált, majd két teremőr rohant oda, hogy Donnot elválaszthassa Calderolitól, miközben Giorgia Meloni miniszterelnök kormányzó koalíciójának tagjai, a Liga és a Fivére Olaszország pártok több tucatnyi képviselője is beszállt a verekedésbe. Donno végül elesett, és a parlament orvosi személyzete tolószékben vitte ki a teremből.

A különböző rúgások mellett nagyon erős ütést is kaptam a szegycsontomra, és összeestem, mert nem kaptam levegőt

- mesélte Donno a helyi sajtónak, hozzátéve, hogy fontolóra veszi, hogy jogi lépéseket tesz a Liga és az Olasz Testvérek képviselői ellen, akik állítása szerint megtámadták.

A szóban forgó törvényjavaslatot még nem fogadták el, a vitát csütörtökön folytatják.

Forrás: politico.eu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.