Elfoglalta Rozdolivka települést a donyecki régióban az orosz hadsereg – jelentette be pénteken az orosz védelmi minisztérium.

A tárca beszámolója szerint a június 22-től 28-ig terjedő időszakban az orosz fegyveres erők 17 csoportos csapást hajtottak végre precíziós fegyverekkel és drónokkal az ukrán hadiipari komplexumot ellátó energetikai létesítményekre, katonai repülőterekre, nyugati fegyvereket tároló logisztikai központokra, drónokat és személyzet nélküli hajókat összeszerelő üzemekre, valamint ukrán egységek és külföldi "zsoldosok" ideiglenes telepítési pontjaira.

Orosz-ukrán háború: öt fronton nyomulnak az oroszok, újabb települést foglaltak el

Illusztráció: freepik.com

A tárca szerint az orosz fegyveres erők a hatból öt frontszakaszon nyomultak előre Ukrajnában az elmúlt hét folyamán. Az orosz összegzés szerint az ukrán hadseregnek több mint 13 800 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a frontvonalon. Az említett időszakban 56 ukrán katona adta meg magát.

A minisztérium a hét folyamán megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg 41 tábori lőszerraktárt, az amerikai HIMARS rakétarendszer hat indítóállását, egy M270-es MLRS indítóállást, egy szállító- és töltőjárművet a külföldi személyzetével együtt, két MiG-29-es repülőgépet, nyolc harckocsit, 38 páncélozott harcjárművet, 47 külföldi gyártmányú tarackot, hat ATACMS műveleti-harcászati rakétát, nyolc Patriot irányított légvédelmi rakétát, nyolc HARM radarelhárító rakétát, HIMARS, Vampire és Vilha sorozatvetők 61 rakétáját, továbbá 598 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Az oroszok már a spájzban vannak!
verőce21
Az oroszok direkt jóljárnak...! Idehordja eléjük a NATO az összes rendszerben lévő hadieszközét, hogy kilőjék...! Ez tényleg csak egy kiemelt hadgyakorlat...! :)
izéke
@verőce21: és te mindent el is hiszel az oroszoknak :))))
jáger laszló
Halálos sport pedig tovább folytatódik!
További jó szurkolást!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
23:03) Bár ezentúl oroszok kiadják gebinbe a nato arzenal kilövését észak-koreának, hadd gyakorlatozzanak azok is...! Koreaiak még örülnek is neki...! :)
Sztyepospista
Nem értem én ezt. Az egyértelmű. hogy az oroszt legyőzni NEM LEHETSÉGES. Ergo.. övék lesz az elfoglalt terület. És mire mennek, egy általuk már sz@rrá bombázott romhalmazzal ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.