Biztonságban van Donald Trump, akinek támadás szakította félbe Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton – közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

Merényletet követtek el Donald Trump ellen – fotón a vérző elnökjelöltFotó: Rebecca DROKE / AFP

Butler megye kerületi ügyésze arról adott tájékoztatást, hogy a merényletnek egy halálos áldozata és egy súlyos sérültje van. A támadó is életét vesztette. A lövöldözésben a korábbi amerikai elnök megsebesült, de jól van.

Videón a merénylet:

A Pennsylvania állambeli Butler megyében, Butler település közelében tartott nagygyűlésen az elnökjelölt beszédének megkezdése után mintegy 6 perccel történt az incidens. Donald Trump a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbevették.

Az incidenst követően, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a korábbi amerikai elnököt védőgyűrűben vitték le a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt.

Az élő közvetítés alapján lövéseket lehetett hallani, és Donald Trump a fején megsérült, de a saját lábán hagyta el a pódiumot.

A közönség felé a levegőbe emelte az öklét, amikor lement a színpadról.

A felvételek szerint a korábbi elnököt a jobb fülénél érte sebesülés.

A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény az utolsó nyilvános választási gyűlése volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt.

Steve Cheung, Donald Trump kampányának szóvivője azt közölte, hogy a korábbi elnök jól van, de egy helyi egészségügyi intézménybe vitték megvizsgálni.

Az erőszakos incidensről tájékoztatták a hétvégét Delaware államban töltő Joe Biden elnököt.

Számos vezető amerikai politikus, republikánus és demokrata, elítélte a történteket.

Mike Johnson, a képviselőház republikánus elnöke azt írta, hogy imádkozik Donald Trumpért.

A képviselőházi republikánusok vezetője, Elise Stefanik arra kért mindenkit, "imádkozzon Trump elnökért, családjáért, és mindazon hazafiakért, akik ott voltak a pennsylvaniai gyűlésen".

Chuck Schumer, a szenátusi demokraták vezetője közleményében azt írta, hogy a történtek rettenettel töltik el, és örömét fejezte ki, amiért Donald Trump biztonságban van.

Josh Shapiro, Pennsylvania állam kormányzója elítélte a politikai erőszak minden formáját.

Közleményt adott ki George W. Bush korábbi elnök és felesége, gyáva támadásnak nevezve a történteket. Örömüket hangoztatták, amiért Donald Trump biztonságban van, és elismerésüket fejezték ki a hatóságoknak a gyors beavatkozásért.

New York városában, ahol a Donald Trump-toronyház áll, és a korábbi elnöknek lakosztálya van, elővigyázatosságból megnövelték a rendőrség közterületi jelenlétét – közölte Eric Adams polgármester.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Már a merénylők se a régiek Amerikában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem semmilyen merénylet nem megoldás, legyen az bárki ellen...
Horizont
@Csizmás Kond: nem is a megoldás miatt...Tramplival kapcsolatban semmilyen megoldás semmire nincs. Ha visszavonulna vagy bevonulva egy börtönbe talán. Egy tahó bugris.
Csizmás Kond
@Horizont: ...itt most ez a bugris és a másik szenilis van terítéken...te melyiket választanád ?
Horizont
@Csizmás Kond: Egyiket sem. Egyik ezért hülye a másik másért.
A pártjaik a leghülyébbek akik jelölik ezeket a vén f@szokat.
Szomorú hogy egész Amerikában nem találtak jobbat.
Havanagi
Sorra kerülnek a zsiványok: Fico, Trump...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.