Sólyom László magyar államfő gyakran megsérti nyilatkozataival a román alkotmányt, a bukaresti hatóságok pedig amiatt vonták vissza a magyar elnöki repülőgép leszállási engedélyét, hogy a magyar fél „Hargita önkormányzat” meglátogatására kért engedélyt – jelentette ki Traian Băsescu román államfő egy televíziós interjúban.

Forrás: kronika.ro
Feltöltő: kronika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verestgeza
Nos, akkor mint Erdélyi magyar, és egyben román állampolgár is, biztosíthatom Basescut, hogy az alkotmányt tiszteletben tartva, a közelgő választáson búcsút inthet a szavazatomnak!! És remélem, hogy sok más Erdélyi magyar hasonlóképpen fogja "megköszönni" felháborító magatartását, és kétszínű politikáját! Ezzel esélyt adva annak a lehetőségnek, hogy nem egy ilyen "bunkó" lesz Románia elnöke, és a jogos autonómia törekvések sem lesznek ilyen triviális módon kitámadva!
verestgeza
Ja, és még annyit, hogy remélhetőleg a magyar politikum ezzel közelebb kerül a "jó" kapcsolatok paradigmához, ami a román politikai partnert illeti!
ugyeugye
@verestgeza: tényleg elég furcsa ez az egész...
nekemmondod
Hát, sajnos a magyar kormány természetesen megint vérszegény. A románok megint köszönik szépen, de megvannak, és röhögnek mind az Erdélyi mind pedig az anyaországi magyarokon....Hiába, a töketlenségből nem lehet kigyógyulni....
maraizoltan
Amíg ilyen botrányos és megalázó incidensekre kerül sor a román fél hozzáállásából fakadóan, a jelzés az, hogy Magyarország Románia irányába folytatott külpolitikai viszonyulása hibás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.