A magyar női kézilabda-válogatott bronzérmet szerzett a szerbiai Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi, belgrádi helyosztón hosszabbítás után 41-38-ra legyőzte a házigazdák együttesét.

Női kézilabda Eb: Bronzérmes a magyar válogatott


A norvég szövetségi kapitány, Karl Erik Böhn - akinek a magyar kispadon ez volt az első nagy tornája - az első külföldi szakember, aki dobogós lett a magyarokkal világversenyen.

A válogatott negyedik alkalommal szerzett érmet az Eb-k 1994 óta íródó történetében: 1998-ban, 2004-ben és most a harmadik, 2000-ben pedig az első helyen végzett.

Az első két alkalommal Mocsai Lajos, nyolc éve pedig Kiss Szilárd volt a kapitány. Az utóbbi két világversenyt - a tavalyi vb-t és az idei olimpiát - kihagyó magyarok előzetesen az első hat közé szerettek volna kerülni Szerbiában, azaz felülmúlták az elvárásokat.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
A hosszabbításban vérhólyagot szorítottam a fotel karfájára. De egyszer végre mentálisan is nagyon ott voltunk . Gratula a csapatnak!
coyote3
A hosszabbításban vérhólyagot szorítottam a fotel karfájára. De egyszer végre mentálisan is nagyon ott voltunk . Gratula a csapatnak!
dodo571031
A hosszabbítás második 5 percében bebizonyították a Mi lányaink,hogy bizony ott a helyünk az élvonalba.Gratulálni kell ezért a bravúros teljesítményért!!
Nakimaga
Utólag,gratulálok,de az X. kapus,a hiányzó beálló és a védekezésünkön ,a szélek kihasználatlanságán van mit javítani !
Nem régen láttam az érdi lányokat játszani:az a csapat leiskolázta volna a magyar válogatottat !
Artillery
Gratulálok a hölgyeknek !Az EB előtt a 3.-ik hely célkitűzés volt, hát ez bejött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.