Nem volt jó napja hétfőn a magyar labdarúgó utánpótlás-válogatottaknak, az U18-as, az U19-es és az U21-es csapat is vereséget szenvedett. Összesen kilenc gólt kaptunk és csak kettőt szereztünk.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ostor
Van itt utánpótlás kérem!!GÓLBÓL!!! Égnek a Vitya legények mint a Reischtag!
martinpalermo
Miről is beszélünk --akadémiákról???A legfontosabb korosztályosaink--máris vizionálják a jövő kudarcait! Az edzők pedig a "HA"---kategóriákba tartoznak!
a.a
észre kellene venni, hogy már az utánpótlás kinevelésekor el van rontva minden - olyan edzõk készítik fel a 6-14 éves korosztályt, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy kell kezelni ezeket a gyerekeket, hogyan kell lelkesíteni, arról nem is beszélve, hogy fogalmuk sincs, hogy kell ezeknek a technikai alapokat megtanítani. A legutolsó kis megyei csapattól kezdve az NB1-ig szinte mindenhol (és minden korcsoportban) nem a tehetséges fiatalokat támogatják, játszatják, hanem azokat, akik csúsztatnak az edzõ zsebébe némi hornoráriumot, vagy több sört fizetnek meccs után - és sokszor a mindenkori politika is beleszól a kezdõ csapatok összeállításába. Mit várhatunk ezek után? A fiatalok nem buták, mire elérik a 14-16 éves kort, már tisztában vannak azzal, hogy ki miért kezdõ, és ki miért kerül a kispadra (vagy még oda se) tudják nagyon jól, nem a tehetség számít, hanem hogy a háttérben van-e Apuka/Anyuka, pártkatona/rokon vagy pénz. Amelyik gyermek tehetséges és becsületesen küzdene szívét lelkét kitéve csapatáért - de fizetni nem tudnak a szülök - nem kell, mert nem férnek bele a keretbe (mert azt már elfoglalják a tehetségtelen felülrõl nyomottak) . Aki nem vak, az tisztában van ezzel - így ne is reklamáljunk, ha a fiatal felnõttek így szerepelnek - a félreállított tehetségek pedig vagy abbahagyják (mert megundorodnak) vagy önerõbõl, tehetségüket fejlesztve külföldre mennek.
Az akadémiákról is sokan tudnának mesélni - ha nem több milliós autóval viszed a csemetét a felvételre, vagy már az elsõ alkalommal nem ajánlasz fel summás összeget az "alapítvány" támogatására, akkor felejtsd el, hogy egy tehetséges fiatal oda felvételt nyerjen. Ez is a kis magyar valóság.
Amíg nem tisztul meg az utánpótlás-nevelés körüli légör, és nem a tehetség lesz az elsõdleges szempont a játék során, addig felejtsük el, hogy büszkék lehetünk válogatottjainkra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.