A kormány hivatalosan bejelentette az olimpiai és paralimpiai eredményekért járó pénzjutalmak emelését, mutatjuk, mennyivel kapnak többet az érmet szerző sportolóink.

Megemelte a kormány az olimpiai érmekért járó jutalmat – Soha ekkora összeget nem kaptak még a sportolóink

Fotó: 123rf.com

A magyar kormány bejelentette, hogy a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerző sportolók 10 százalékkal magasabb pénzjutalmat kapnak, mint a tokiói olimpia résztvevői. A pénteken kiadott kormányrendelet alapján az olimpiai aranyéremért 55 millió forint, az ezüstéremért 39,27 millió forint, míg a bronzéremért 31,35 millió forint jár. A paralimpiai győztesek 27,5 millió forintot, az ezüstérmesek 19,635 milliót, a bronzérmesek pedig 15,675 millió forintot vihetnek haza, mindezek nettó értékek.

A Liner információi szerint Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár már tavaly decemberben jelezte a változásokat, amelyek most hivatalossá váltak. Az emelés nem csak az olimpiai és paralimpiai dobogósokra terjed ki, hanem a IV-VIII. helyezettekre is, valamint több más nemzetközi verseny érmeseire, beleértve az IWGA Világjátékokat, sakkolimpiákat, siketolimpiát és a Speciális Olimpia Világjátékát. Az olimpiai versenyszámokban világbajnoki és Európa-bajnoki dobogós helyezést elérők is több pénzjutalomra számíthatnak.

A párizsi olimpia hamarosan kezdetét veszi, és a fontosabb eseményekről folyamatosan tájékoztatást nyújtunk.

Forrás: liner.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Hát aki ezt kitalálta,az meg golyót!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
túszulejtettország
Az ön magában nem probléma hogy a kormány jutalmazza az olimpián sikeres sportolókat. Csak egyfajta szavazat
vásárlás "íze" van.
balos
@Nyírfa: A percemberkék emberkednek!Ami nekik nem jó az a gondolkodás megléte!Persze ahhoz nem nemzethy lófasz kéne,hanem a befogadó vak-pina!Ide persze a vak-cina rímelne,de már azon is hullára keresték magukat!
Horizont
@Pegero: Tudom . Írtam, hogy itthon kapja??? Képbe vagyok.
Itthon is kap nyugi persze eltörpül az ott keresett lóvéja mellett. :DD
jancsipapa
@túszulejtettország: Kinek a szavazatát vásárolják meg vele ? Az egy olimpikonnak a szavazatát ,vagy a tiédet ? Mert ott ,a helyeslőknés és az ellenzőknél egy -egy az esély...
Menőmanó
Én nem sajnálom az olimpikonoktól, rengeteg munkát tesznek bele, és ha valaki a világ legjobbja, vagy második, harmadik stb. az sokkal többet érdemel, mint a focistáink, akik értelmezhető eredmény nélkül lötyögnek a pályán, és sokkal nagyobb pénzeket akasztanak le érdemtelenül.
túszulejtettország
@jancsipapa: Lehet hogy félreérthető voltam. Arra gondolok, hogy míg nekem egy szavazatom van, addig a kedvezményezett sportolónak a családján és a baráti körén keresztül több szavazata van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.