Buzánszky Jenő kitartásával, alázatával, őszinteségével és hazaszeretetével mindannyiunk számára példát mutatott – írta Orbán Viktor miniszterelnök az elhunyt legendás futballista családjának címzett levelében. A levelet a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapján hozták nyilvánosságra.

A kormányfő azt írja, egy nemzet lelkét erősíti, ha vannak példaképei, akikre felnézhet, kiemelkedő eredményei, amelyek viszonyítási pontot jelenthetnek, és diadalai, amelyekből erőt meríthet. Hozzáteszi, hogy a ma élő magyarok még ennél is többet köszönhetnek az Aranycsapat tagjainak, hiszen ők világítottak rá a bennünk rejlő akaraterőre, mellyel a lehetetlen is legyőzhetővé válik. Erre tanított egész életével a legendás hátvéd, Buzánszky Jenő is – teszi hozzá.

A miniszterelnök úgy fogalmaz: az ő önzetlen játéka mindig a csapat győzelmét és az egész ország örömét szolgálta. "Aki felveszi a címeres mezt, egy országot képvisel, a szurkolókat boldoggá teszi, és megismerteti Magyarországot a világgal" – idézi Buzánszky Jenőt.

Orbán Viktor kijelenti: hálás, hogy az Aranycsapat volt hátvédje kitartásával, alázatával, őszinteségével és hazaszeretetével mindannyiunk számára példát mutatott, és hogy tehetségével, tapasztalatával és tanácsaival élete végéig a magyar labdarúgást erősítette. Hozzáteszi, szerencsés, hogy személyesen ismerhette.

Levele végén arról ír: mély megrendüléssel értesült róla, hogy "Jenő bácsi, az Aranycsapat utolsó mohikánja a mennyei csapattagokhoz csatlakozott", egyúttal együttérzéséről biztosítja Buzánszky Jenő családját.

Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás labdarúgója nyolcvankilenc éves korában vasárnap hunyt el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.