A Debrecen kiütéses, 9-2-es győzelmet aratott lett vendége, a Skonto felett a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján, így 11-4-es összesítéssel jutott tovább.

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a Debrecen az Európa Ligában

A Debrecen nagy elánnal kezdte a mérkőzést, szinte csak az volt a kérdés, mikor veszi be riválisa kapuját. Erre nem is kellett sokat várniuk a szurkolóknak, ugyanis Tisza Tibor már a 7. percben előnyhöz juttatta csapatát. A hajdúsági gárda nem állt le a vezető gól ellenére sem, tovább rohamozott, aminek meglett az eredménye: negyedóra elteltével már két, bő félóra után pedig már négy találattal vezetett, a szünet előtt pedig Tisza ötgólosra növelte a vezetést, így a párharcot gyakorlatilag le is zárta. 

A folytatásban is nagy fölényben és felszabadultan futballozott a DVSC, amely sorra alakította ki helyzeteit és lőtte az újabb gólokat a teljesen szétesett rigai csapatnak. A nagy előny birtokában aztán kissé fellazult a hazaiak védelme, emiatt a Skonto szépített, de a végeredményt beállító találatot a Debrecen szerezte.

A hajdúsági együttes hétgólos sikerével története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a nemzetközi kupasorozatokban: az eddigi csúcsot a fehérorosz Dnyapro Mahiljov 6-0-s legyőzése jelentette, amelyet 1998-ban az Intertotó Kupában ért el a Debrecen. 

A DVSC a következő, harmadik körben az izlandi KR Reykjavíkkal vagy a norvég Rosenborggal találkozik. A két csapat első meccsén utóbbi 1-0-ra nyert idegenben. A főtáblára jutáshoz még két párharcból kell továbbjutnia Kondás Elemér vezetőedző együttesének.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
nem értem. Debrecen győzött. Azt a Skontót nem ismerem. De akkor is! Már több mint két órája fenn van a cikk. Hát most + mi a baj? Miért nem örültök?
dömdödöm
Mi volt ez ? Vizilabda meccs vagy foci merevek ellen ?
coyote3
Ezt a világra szóló győzelmet!!! A Rosenborg ellen meg majd megy a magyarázkodás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.