Az egész magyar futball számára motiváció a válogatott Európa-bajnoki kijutása az előző szövetségi kapitány, Dárdai Pál szerint.

A magyar válogatottat tavaly október és idén június között irányító Dárdai német klubcsapata, a Hertha BSC honlapján úgy fogalmazott: a Norvégia elleni pótselejtezős párharc megnyerése csodálatos dolog. Elárulta: a magyar együttes által 2-1-re megnyert vasárnapi visszavágót családja körében, berlini otthonában nézte.

"A találkozó előtti eseményeket is követtem, az egész napom a mérkőzés körül forgott. Nem ittam erre a sikerre, ha viszont lesz egy bankett, ahol megünneplik a csapatot, és meghívnak engem is, akkor biztosan pohárköszöntőt fogok mondani a tiszteletükre" – szögezte le Dárdai.

Az edző úgy fogalmazott: a norvégoknak gyakorlatilag esélyük sem volt, "a mieink uralták a meccset, védekezésben különösen jól teljesítettek. Az egész játékuk jól nézett ki. Válogatottunk, és az egész ország megérdemelte a továbbjutást" – mondta Dárdai, aki kiválónak nevezte a játékosok mentalitását, mivel a közelmúltban többször is a maguk javára fordítottak rendkívül fontos, szoros mérkőzéseket.

Az edző emlékeztetett: szövetségi kapitányként a megszerzett pontokkal és a játékstílussal kapcsolatban is betartotta, amit ígért. "Örülök, hogy Bernd Storck vette át a csapatot. Egyfajta alapot adtam neki, amit kiválóan megragadott. Remekül fejlődött az együttes, de ez nem csak az én érdemem. A játékosok remek munkát végeztek, egyáltalán nem egyszerű három edzővel együtt dolgozni."

Dárdainak még nem volt alkalma gratulálni Storcknak, mert bár a német szövetségi kapitány vasárnap éjjel felhívta elődjét, akkor ő már aludt, de elmondása szerint a napokban mindenképpen vissza fogja hívni.

A siker összetevőiről úgy vélekedett: az utóbbi időben a magyar labdarúgásba – az utánpótlásba és a stadionokba különösen – sok pénzt fektettek, ez most visszaköszönt. A csapattól nem vár Európa-bajnoki címet Franciaországban, de abban biztos, hogy a tornán való részvétel lendületet ad a játékosok további fejlődésének, ezáltal remélhetőleg a következő nagy nemzetközi esemény selejtezősorozatát is sikerrel veszik majd.

Hozzátette: a kijutás hatalmas motivációt jelent a következő generáció képviselői, az edzők, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség számára egyaránt.

A magyar csapat csütörtökön 1-0-ra, vasárnap pedig 2-1-re győzte le Norvégiát, ezzel kijutott a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra. A válogatott Eb-n 1972-ben, világbajnokságon pedig 1986-ban szerepelt legutóbb.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Menj mosd ki a szádat,mert még a torkodon ragad az a nemzeti ,nagy barna nyelved!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak az igazat.
@Aki Én: Jó étvágyat a svéd húsgolyóhoz.Személy szerint én maradok a halászlé a harcsapaprikás túrós csuszával vagy mondjuk a marhalábszár pörköltnél.De nem vetem meg a friss orja húsából készült levest sem házilag készült csigatésztával.Javasolom,hogy olvasgasd a rendeleteket a TAO pénzekkel kapcsolatban.
Aki Én
@csak az igazat.: 21:14 Én egy évben egyszer, karácsonykor főzök halászlét. A harcsapaprikás pedig egész évben nagy kedvencem.
A TAO-s rendeleteket nem csak olvasni, hanem megérteni is érdemes. Éppen azért van úgy ahogy, hogy a híveknek nagyon tetszetős legyen. Érted te, csak nem vallhatod be. Ember nincs a földön, aki ezt látja és nem érti meg a lényegét.
enslaved
@Aki Én: Kettőnk közül te vagy itt az, aki szerint mindenki hülye, aki nem ért veled egyet. Amúgy meg már tudom, ki vagy...
csak az igazat.
@enslaved: Ne találgass.Ide írom neked. Nyugdíjas víz- gáz- gázkészülék- és központi fűtés szerelő vagyok. de nem Mészáros Lőrincnek hívnak. Ha szükséges és hívnak a régi kuncsaftjaim még mindig elmegyek dolgozni.Az eredeti szakmám épület gépész technikus.
Csak tudod már korábban is többre becsültem a fizikai munkát,mint egész nap egy íróasztal mellett ülni és unalmamban ceruzát faragni.Ezért lett belőlem az ami Még annyit betöltöttem a 76 évemet.Nem vagyok sem pártoknak sem felekezeteknek szimpatizánsa és tagja.Csak megpróbálom reálisan FIDESZ gyűlölködéstől mentesen szemlélni a világot.Ha sikerült a kíváncsiságodat kielégíteni akkor örülök neki.És senkit nem hülyéztem le csak egy közmondást idéztem.hogy " A világegyetem két leggyakrabban elő forduló eleme a hidrogén meg a hülyeség."
Aki Én
@csak az igazat.: 08:21 Valamit félrenéztél. Nekem írta, hogy tudja ki vagyok.
Aki Én
@enslaved: 29:09 Már mondtad, hogy szerinted ki vagyok. Legutóbb az Annamari voltam. Egyébként úgy beszélsz, mintha kérdés lett volna, hogy ki vagyok. Annyit mondhatok, hogy veled ellentétben nekem nincs több profilom. Ennek ellenére rólad már mindenki tudja ki vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.