Az egész magyar futball számára motiváció a válogatott Európa-bajnoki kijutása az előző szövetségi kapitány, Dárdai Pál szerint.

A magyar válogatottat tavaly október és idén június között irányító Dárdai német klubcsapata, a Hertha BSC honlapján úgy fogalmazott: a Norvégia elleni pótselejtezős párharc megnyerése csodálatos dolog. Elárulta: a magyar együttes által 2-1-re megnyert vasárnapi visszavágót családja körében, berlini otthonában nézte.

"A találkozó előtti eseményeket is követtem, az egész napom a mérkőzés körül forgott. Nem ittam erre a sikerre, ha viszont lesz egy bankett, ahol megünneplik a csapatot, és meghívnak engem is, akkor biztosan pohárköszöntőt fogok mondani a tiszteletükre" – szögezte le Dárdai.

Az edző úgy fogalmazott: a norvégoknak gyakorlatilag esélyük sem volt, "a mieink uralták a meccset, védekezésben különösen jól teljesítettek. Az egész játékuk jól nézett ki. Válogatottunk, és az egész ország megérdemelte a továbbjutást" – mondta Dárdai, aki kiválónak nevezte a játékosok mentalitását, mivel a közelmúltban többször is a maguk javára fordítottak rendkívül fontos, szoros mérkőzéseket.

Az edző emlékeztetett: szövetségi kapitányként a megszerzett pontokkal és a játékstílussal kapcsolatban is betartotta, amit ígért. "Örülök, hogy Bernd Storck vette át a csapatot. Egyfajta alapot adtam neki, amit kiválóan megragadott. Remekül fejlődött az együttes, de ez nem csak az én érdemem. A játékosok remek munkát végeztek, egyáltalán nem egyszerű három edzővel együtt dolgozni."

Dárdainak még nem volt alkalma gratulálni Storcknak, mert bár a német szövetségi kapitány vasárnap éjjel felhívta elődjét, akkor ő már aludt, de elmondása szerint a napokban mindenképpen vissza fogja hívni.

A siker összetevőiről úgy vélekedett: az utóbbi időben a magyar labdarúgásba – az utánpótlásba és a stadionokba különösen – sok pénzt fektettek, ez most visszaköszönt. A csapattól nem vár Európa-bajnoki címet Franciaországban, de abban biztos, hogy a tornán való részvétel lendületet ad a játékosok további fejlődésének, ezáltal remélhetőleg a következő nagy nemzetközi esemény selejtezősorozatát is sikerrel veszik majd.

Hozzátette: a kijutás hatalmas motivációt jelent a következő generáció képviselői, az edzők, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség számára egyaránt.

A magyar csapat csütörtökön 1-0-ra, vasárnap pedig 2-1-re győzte le Norvégiát, ezzel kijutott a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra. A válogatott Eb-n 1972-ben, világbajnokságon pedig 1986-ban szerepelt legutóbb.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Menj mosd ki a szádat,mert még a torkodon ragad az a nemzeti ,nagy barna nyelved!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Menj mosd ki a szádat,mert még a torkodon ragad az a nemzeti ,nagy barna nyelved!
sentinel216
"Dárdai szerint a stadionokba fektetett pénz most köszönt vissza"

Kinek a hasznára? A fociba beépített fideszes oligarcháknak jó befektetés a klubok és a futballisták adása - vétele. A drukkerek Magyarország társadalmának egy nagyon keskeny rétegét alkotják.
KERKA
Egy mérkőzésen 600-800 néző "tombol". Akkor kinek szól a foci és kinek haszon ez? Hosszúra nőtt a nyelved, már körbeéri a puncsos fagyit. Na de ennyire?
gibgab
A címben megfogalmazott kijelentést értelmezze már nekem valaki!
koszpeko
Igazad van Pali!!!
Nem baj,hogy éheznek a gyerekek,kórházainkat eszi az enyészet,nem baj,hogy nincs orvos és ápoló személyzet a stadionok rohadt a lényegesek.
glorianna
Izéééé... egyáltalán nem tisztelt Dárdai úr, ha lenne szíves az ár-érték arányról esetleg valamit mondani.
Ekkora befektetés után ennyicske "eredmény" nem nevezhető jövedelmező bulinak - legalábbis azoknak, akik finanszírozták.
sentinel216
@glorianna: Ekkora befektetés az oktatásban évszázados hasznot hozna, mivel a tudást nem vehetik el az embertől.
Hofipisti
Reménykedve várom, hogy Dárdai tagadni fogja ezt a kijelentést.
Szerintem neki még inkább tudnia kell, hogy nem a "fűtött pályák", a több száz elcseszett milliárd eredménye, hogy a farvízen mégiscsak bejutott a csapat. Rettegek, hogy a csoportmérkőzéseken azért sikerüljön legalább egy gólt rúgni! A "kijutás" résztvevői között szétosztandó 4 mio EUR, azaz majd 1,3 mrd. HUF ezzel a produkcióval bizonyosan nincs arányban. Igaz, lehet majd belőle újabb maserattit törni!
simmering73
"Dárdai szerint a stadionokba fektetett pénz most köszönt vissza"
Hülye.
Mobil123
"Dárdai szerint a stadionokba fektetett pénz most köszönt vissza" - Most komolyan ezt mondtad b+!!! Pécsre ne gyere soha!! (eddig bírtalak de most...?!!! )
Peller Anikó
@gibgab: a stadionokra költött pénz milliárdokból lecsipkedett (zsák) morzsák mellett most csurran cseppent néhány ócska milliócska is. De azért köszönik hálásan a címben kifejtett módon, mert aki a kicsit nem becsüli..

Most, hogy megnyertük a virágbajnokságot mega zolim piát így szerintem teljesen jogos az a néhány koszos milliárd szétosztása végülis adóztok rendesen (vagy átaludtam valamit?)
perfekt
Palikával elszaladt a,lú!Nyalja a fagylaltot. Az új pályákon is ,sok-sok vérrel-és verejtékkel lehet csak ma már eredményeket elérni, amikhez az új pályáknak még köze nincs.És ebből a "tortából" szerénytelenül,nagy szeletet akar magának.Böde Dani-viszont ,ahogyan földhöz vágta a Norvég játékost ,egy-kötött-és szabadfogású birkózás keverékéből akcióval azt tanítani kellene a kültelki akadémián!
mariaberta
Ugyan már, ennyi hülyeséget hogy lehet összehordani. Ez egy s--gg nyalás. Az "átkosban" nem volt ennyi stadion, mégis sikeresebbek volta,k nem 40 évig kellett várni egy hogy egyszer végre kijussanak az Európai Bajnokságra.
Mindjárt sírva fakadok a boldogságtól.
Mobil123
@gibgab: Hát rövidebben annyi hogy "nyalom a segged vezírem " .
magyarbakancs
Dárdai úr!
Nem kell ilyen mélyen be nyalni az Orbán kormánynak.
Politikai nézeteit még burkoltan se hangoztassa.
Mert sok ember szemében hiteltelen fog lenni.
csak az igazat.
@Hofipisti: Hallgasd a híreket amibe a következő volt.Az UEFA az elért eredmény alapján és az EB részvételért 12 millió eurót fizet a Magyar Labdarigó Szövetségnek. A világon mindenütt a játékosokat premizálják.Tehát barátom ne beszélj marhaságot.Mert az a pénz amit a játékosok kapni fognak az nem a te adó forintjaid hanem az UEFA adja.Ha még a nagy eszeddel nem jöttél volna rá a labda az kerek kivéve a rögbi labdát.Minden nagy labdarúgó tornán vannak és lesznek váratlan eredmények. Emlékezzél,hogy a Görögöket a 2004 -as EB-n senki nem várta a döntőbe mégis ott voltak és nyertek 1:0-ra a Portugálok ellen.Vagy 1992-be amikor az akkori Jugoszláviát kizárták ás a Dánokat hívták meg a csapat játékosai már a szabadságukat élvezték a tengerpartokon.Összehívták őket játszották a focit és megnyerték az EB-t Adalékként csak annyit,hogy a 2012-es labdarúgó EB-n a győztes csapat Spanyolország 7,5 millió eurót kapott a győzelemért.
Jankó123
@gibgab: tegnap 16:49
"Dárdai szerint a stadionokba fektetett pénz most köszönt vissza"

Szerintem valahogy így :
Alázatos szolgája a "főnökségnek"! Szervusz Pali!
:-)))
csak az igazat.
@Peller Anikó: Természetesen kedves hölgyem! Aludt amikor a hírekbe közölték,hogy az UEFA 12 millió eurót ad a Magyar Labdarúgó Szövetségnek az Európa Bajnokságon való részvételért.A szövetség ebből csippent le 4 milliócskát és ad a csapat játékosainak és vezetőinek .Mind azoknak akiknek részük volt abban,hogy a válogatott 42 év után EB résztvevő. Ha nem hallotta volna mert aludt ezen a pénzen 75-en osztoznak a részvétel azaz a csapatban való szereplés függvényében.Mielőtt kómentel ébredjen fel és akkor nem fog baromságokat irkálni.
Knapp75
A stadionokba ölt milliárdok eredményét az NB1 nézettségén, a magyar klubcsapatok eredményein és a most még utánpótláskorú játékosok karrierjén lehet lemérni.

Palinak nem kéne segget nyalnia, mivel a válogatott EB kijutásában neki magának, de még Platininek is jóval nagyobb szerepe van, mint Orbánnak.

Érdekes módon egy évvel ezelőtt, mikor Pintérrel égett a válogatott, még ő sem akarta Orbán "nyakába varrni" a szereplést... ;)
Aki Én
@csak az igazat.: Ismerős a stílus, csak nem egy újabb profil???
Azt hiszem itt inkább az eddig elherdált százmilliárdokról van szó. Ugye senki nem hiszi, hogy a puccos stadionokon múlik a tudás és a tehetség? orbán is megmondta, a stadionokat a drukkereknek építi, mert pálya most is van, a focihoz meg az kell. Akkor, hogy is van ez? Arra a pár ezer emberre költünk? Meg puszta kedvtelésből, hobbiból? Rémálom ez az egész, és ennek köszönhető, hogy a hazai foci megítélése még rosszabb mint valaha.
Fradigege
Pali bazmeg! Nem várják el, hogy hízelegj. 3,5 milliárd egyharmada a zsebeteket terheli, maradék majd 2 és fél milliárd a haverok stadionjaiban landol illetve a Pancsó Aréna Puskás Akadémiájában. A Vajdának harcoltátok ki az EB-re jutást, a szurkolók csak töltelékek, dísztárgyak. Nagyon jó kis plusz lóvé Felcsútra vándorol.
karma1
@nyanya001: 19.37-re: A beiras mar nem talalhato a neten...;o((((
karma1
@csak az igazat.: A Na ugye? c. cikkhez is ugyanezt irtam, ide is ervenyes: "Vak tyuk is talal szemet", vagyis a labda veletlenul is bemegy a kapuba...
Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy letezik az UEFA, mint organizacio, aminek a tagjai vagyunk, es NEM FIZETUNK SEMMILYEN TAGDIJAT SE???
En ugyanis meg nem lattam olyan egyesuletet, ahova ne folyt volna be penz. Semmi mas nem tortenik ilyenkor, csak ugyanaz, mint a loversenyen: az osszes tetet a nyero kapja, vagyis amit a tagorszagok befizettek az UEFA penztaraba, azt a nyertes csapat kapja meg , fodijkent. Viszont a magyar sportra az adod 1 %-at ajanlhatod fol, ebbol a penzbol epultek a stadionok is, szoval akarmennyire is tagadja orban, de nem a sajat penzebol epult a csuti arena sem, es az UEFA-nak is az adofizetok onkentes 1 %-bol telik.

dardai pedig ne ajuljon el nagyon azzal a kijelentessel, hogy a befektetesek most hoztak meg az eredmenyeket, mert erre a masik mondas az igaz: "Nyogtek a hegyek, es egeret szultek"

Paraszt bacsihoz odamegy egy ember, es megkerdezi, mit csinal abbol a hatalmas fenyofabol, amit kivagott az erdoben. Mire a paraszt bacsi:
- Hat fiam, ha nem b@szom el, akkor egy ebedlo-garniturat, ha elb@szom, akkor fogpiszkalot...
csak az igazat.
@Aki Én: Butaságot beszélsz.A stadionokba fektetett pénz az a TAO,ból származik(A gyengébbeknek: Társasági Adó. Ez az a pénz amit a sportnak adnak. Ebből finanszírozza az MLSZ a stadionok építését EU-támogatással.Ha valamit valamire az EU ad azt csak arra lehet fordítani.PL ha a vasút beruházásokra adnak pénzt azt csak arra és a hozzá kapcsolódó dolgokra lehet felhasználni.Nem lehet belőle az olyan sokat emlegetett egészségügyre kórházépítésre fordítani.Ha lehet akkor viszont sürgősen ébredj fel a rémálmodból és élj a valóságos életbe.Próbálj meg ne kiáltani farkast ahol nincs.Annak viszont nagyon örülök hogy tetszik a stílusom és ismerősnek találod.Ebben a kis országban szerencsére többen vannak akik optimisták ,helyesnek tartják azt amit a miniszterelnök és a kormány tesz a magyar emberek érdekében.Amit még szeretnék neked mondani az UEFA.nak a FIFA-nak vannak szabályai követelményei egy egy mérkőzés megrendezése alkalmával.Mig egy megye III mérkőzést le lehet játszani a legelőn a vonalakat mésszel felszórva helyben ácsolt kapukkal addig egy nemzetközi akár válogatott akár club csapatok mérkőzéseiről legyen szó csak stadionba lehet megrendezni .Ezt is csak olyanba ahol a kapcsolódó létesítmények is megütik a nemzetközi mértéket.Tehát a pályák nem a Magyar Miniszterelnök céljait hanem a Magyar Embereket szolgálják. Ha már a stadion építésnél tartunk akkor Rákosi elvtárs parancsára megépítették a Népstadiont.De a nagyzási mániájának az volt a vége,hogy a beton karéj csak félig készült el mert elfogyott a zsozsó.
Aki Én
@csak az igazat.: 11:47 ,,A stadionokba fektetett pénz az a TAO,ból származik(A gyengébbeknek: Társasági Adó. Ez az a pénz amit a sportnak adnak."
Őszintén megmondva, nem gondoltam, hogy van ember aki ezt beveszi. Ez egy akkora ferdítés, amihez nincs sok hasonló. Annyi cikk levezette ezt a kérdést, hogy bűn ezzel nem tisztában lenni, miközben felhozza valaki érvként, ezzel mentve a közpénz herdálást.
ADÓ, vagyis közpénz. Ez egy államkasszát növelő bevétel lenne ha oda menne, nem pedig stadionba. Amit már be sem fizetnek, mert még előtte máshova irányítják. Tehát közpénz, amit befizetés előtt adománynak neveznek el. Ha én az adómat nem fizetem be, hanem neked adom, attól az még hiányzik a közösből. Mondhatom, hogy adomány, de nem az, hanem be nem fizetett adó. Még akkor is, ha ezt lehetővé tették maguknak.
Érdemes rákeresni, mert értelmetlenek az ilyen önlejáratások.

atlatszo.blog.hu/2013/08/14/felcsuti_stadion_nem_csak_maganadomanybol_epul

cink.hu/nagyreszt-kozpenzbol-epul-orban-kerti-stadionja-1132701407
csak az igazat.
@karma1: A labdának nincs lába tehát nem megy be a kapuba hanem berúgják.Vagy egyből vagy bele érnek és bevágódik vagy be pattan a kapufáról vagy egy játékosról esetleg a bíróról.Remélem hallottál már a labdarúgó mérkőzések közvetítésének jogdíjáról.Nahát kedves barátom a UEFA és a FIFA ebből finanszírozza a csapatok prémiumait.Amit a tagszövetségek befizetnek abból elég eltartani a tisztségviselőket és az alkalmazottakat. Valamint még léteznek a reklám bevételek amik az UEFA-t és a FIFA-t illetik ha a mérkőzések e két szervezet égisze alatt kerülnek megrendezésre Hogy értsd az EB és Vb mérkőzésen látható reklámok után komoly pénzeket fizetnek a hirdetők.Tehát anélkül,hogy szándékom lenne megsérteni le írom neked ".Tanulj tinó ökör lesz belőled." De vigasztaljon az a tudat,hogy "A jó pap is holtig tanul még is bután hal meg."
csak az igazat.
@Aki Én: Nem tudom korábban hol és mikor éltél? De elmondanám neked,hogy az átkosban minden nemzetközi szintű sportolónak legyen szó labdarúgóról atlétáról vizes sportolókról volt egy vállalati státusa . Egy percet nem dolgoztak az adott cégnél mégis onnan kapták a fizetést. Idézel itt különböző portálokról.Nem vetted észre,hogy egyébről sem szólnak mint arról,hogy Orbán és holdudvara hogyan nyúlják le a TAÓ pénzeket.Csak remélni tudom,hogy ezt viszont te nem gondolod komolyan.
Aki Én
@csak az igazat.: Valóban volt az úgynevezett ,,sportállás". A Dózsánál még BM igazolványt is kaptak a sportolók, mindenhol előnyt élveztek ezzel. De, hogy jön ez ide?

,,Nem vetted észre,hogy egyébről sem szólnak mint arról,hogy Orbán és holdudvara hogyan nyúlják le a TAÓ pénzeket"
De igen, észrevettem. Szerinted jobb lenne, ha ezzel nem is foglalkoznának? Tegyék csendben? Sajnos hiába foglalkoznak vele, sokan nem értitek. Nem hiszem, hogy elolvastad, mert az már tényleg minősíthetetlen ha nem érted.
karma1
@csak az igazat.: Szia tivoli! Jo, hogy visszajottel, mar hianyoltam a piszkalodo stilusodat! Eleg soka tartott, de latom, a kioktato kedvedbol semmit sem vesztettel.

Akkor most okosits fel tovabbra is, mert minden szavadat iszom, mint a szivacs: A mediak megis mi a banatos loszarbol tesznek szert arra a penzre, amiket egy kozvetites jogdijaiert fizetnek? Csak nem az allami koltsegvetesbol? Avagy a TV allomasok a nezok havidijaibol?
Mert en meg mindig ott tartok - oh, az oktalan szemely! - , hogy a penzt az allam ADOKBOL szedi be, abbol intez minden media-ugyet, akkor is, ha peldaul en egy balettet szeretnek megnezni az Operaban, ami szinten az allami koltsegvetesbol uzemel, ha jol tudom, de ha erre is van valami otleted, akkor lokjed, ne kimelj!

A kor bezarult...
karma1
@csak az igazat.: En olyan cegnel dolgoztam, ahova Vidats Csaba volt bejelentve, kapott a cegtol 3000, azaz ird es monddL HAROMEZER forintot havonta, amit a mamajanak kellett mindig atutalnom. En voltam ott a berelszamolo, havi 1500 forintos fizetesert, 1972-ben . (Uveges Szovetkezet)
Akkor most mirol brekegsz? Mennyit kaptak azok az elsportolok? Hol van ez aranyban a mostani keresetukkel?
Aki Én
@karma1: Még ha élsport, akkor megértem. De a 20 éves magyar focisták több tíz milliós autókkal járnak ma. Milyen teljesítmény alapján??? Nem vagyok irigy, nem sajnálom, de ez milyen nevelés, milyen ösztönzés. Ezzel a teljesítménnyel is megvan mindene, hova sz@rjon? Majd ha kiöregszik nyit egy éttermet, mert semmihez nem értenek.
Yoda69
Kedves Dardai ur,
nem kellene messzire menop kovetkezteteseket levonni. A tadion epitesek eredmenye (ha lesz egyaltalan, azon kivul hogy az egeszsegugy kozben csodbe ment) 20-30 ev mulva fog jelentkezni, amire felno egy uj generacio, akik mar ezekben a letesitmenyekben nevelkednek.
Az hogy most becsuszott a siker, mar varhato volt a hosszu sikertelensegi sorozat utan. 44 eve nem vettunk reszt EB-n, ez azert nem akarmi egy futball nemzettol, akik voltunk az 50-es evekben.
Szoval szerintem nyelvet kihuzni, es fokuszalni a felkuszelesre az eloselejtezokre a 3.csoprtban.
nemjoezigy
1. Azért nagyon érdekel a dárdai fideSS/kdnp tagkönyvének a száma. (mert holmi civilként ennyire nyalni az már gusztustalan)
2. @csak az igazat.:
Írod: "Ebben a kis országban szerencsére többen vannak akik optimisták ,helyesnek tartják azt amit a miniszterelnök és a kormány tesz a magyar emberek érdekében."
Szomorú. ha ezt elhiszed. Nem hiszem, hogy van olyan intézkedésük, aminek ne lenne hátulütője, -ha érted mire gondolok- olyan népréteg, aki megfizeti az árát a szerinted a "magyar emberek érdekében" tett intézkedéseknek.
És itt még a meg nem valósult ígérgetésekről nem is írok, amik megosztják, egymás ellen hergelik a népet. Pl: a hátrányos helyzetű gyerekek támogatása. Állítólag megvalósult, de nem kapták meg az ígért eszközt és az ösztöndíjat. Pedig ennek ára volt, mégpedig az, hogy nem mehetnek gimibe, csak szakközépbe, vagy szakmunkásképzőbe.
Erre az ígéretre, az olyanok, mint Te úgy reagáltak, hogy dolgozzon a szülő és nem kell a Te/ti (gazdagok) adóforintjaitokat ezekre költeni. Minden (kivéve ~10%) gyerek ingyen étkezhet az iskolában. Még a milliárdosoké is. Milyen intézkedés ez?
A szegény gyerekeket a Hiltonba vinni egy evésre! Milyen intézkedés ez?
A fizetési plafonokat eltörölni, a dolgozói fizetéseket alacsonyan tartani. Milyen intézkedés ez?
A környezetvédelemről beszélni, közben jogszabályilag nehezíteni/ellehetetleníteni. Milyen intézkedés ez?
A kormányt ál beosztásokkal felbővíteni, magas fizetéseket adni a képviselőknek is. Milyen intézkedés ez? (itt visszaköszön @Aki Én: 12:47-es beírása)
Sorolhatnám számolatlanul, de sajnos hiába!
herczeg0210
@Yoda69: Borzalom: helyesírás, fogalmazás, tartalom?
Yoda69
@herczeg0210: Mi vagy te? Magyar nyelv es irodalom tanar?
Masba nem tudsz belekotni csak a helyesirasi hibakba?
Cafold amit irtam, ha meg nem tudod, akkor inkabb mashol keresgelj.
perfekt
A sport ma már, kőkemény pénzmosoda!A labdarúgás pedig ,főleg.
1.)Stadion építés.Eddig még, minden stadion jóval többe került--mint a tervezett!Az objektum,sógor rokon,koma , barát ,alapon építődik.Nagyon sok pénz van, ami zsebbe kerül.
2.)Mikor felépül, sógor, rokon,koma,barát tölti be meglehetősen nagy fizetésért, a stadion minden,munkahelyét.
3)Mivel alacsony a színvonal--kevés a néző.(M.O) És akár milyen bágyadt a csapat teljesítménye,mégis keresnek a játékosok ,és nem is keveset.Mellette fontos rangadókra az alap fizetésre rá ráígérnek.Kapnak kalória pénzt pontpénzt,gépkocsi használat stb--is jár nekik,és ha a játékos válogatott is,onnét győzelmi pénzek,kiemelt prémiumokat,reklám pénzeket,a neveikkel feliratozott,bármilyen termékek járulékaikból ,jutalékot. tehetnek zsebbe!stb.
4)Szerződéskor-vagy hosszabításkor,hatalmas pénzt kaphatnak.Ki ,hogy tudja eladni magát.(Régebben,fiktív munkahelyekkel oldották meg a fizetéseket,Karma1 utalt rá.)Volt olyan játékos,ki irodát kapott,melynek ajtajára ezt írták! Iroda vezető: xxxyyy jobbösszekötő!
A teljesség igénye nélkül.Negyven évig vették fel játékosok edzők a nagy pénzeket. És " szeretném én ezt a pénzt számlámon tudni amit csak ezen a két mérkőzésen kerestek a fiúk.
Ami szimpatikus, az a hozzáállás,a feladathoz,és az igazi sportemberi öröm ,mit láthattunk,s ehhez még kellett egy "idegen stáb" edző,ki egészen zseniális módon tette dolgát,és hozzá szerencsésen is.Gratuláljunk-és bízzunk a jobb folytatásban mert,Hofi örök értékű kérdése továbbra is érvényben marad, miszerint-"Tudsz úszni? Nem?--És ha megfizetem"?
Aki Én
@csak az igazat.: 11:47
,,Annak viszont nagyon örülök hogy tetszik a stílusom és ismerősnek találod.Ebben a kis országban szerencsére többen vannak akik optimisták ,helyesnek tartják azt amit a miniszterelnök és a kormány tesz a magyar emberek érdekében."
Nem mondtam, hogy tetszik a stílusod. Azt mondtam, hogy ismerős, vagyis egy régi ember új köntösben.
Amit orbán és a kormány tesz a magyar emberek érdekében, azt mindenki értékeli. Az más kérdés, hogy kevés ilyen tett van, és olyat is értékelsz, amit kicsit sem az emberek érdekében tesz. Nem az optimizmussal van baj, hanem az ostobasággal.
csak az igazat.
@karma1: 1979 Vidáts Csaba mamájának utaltál 3000 ezret te kerestél 1500-at mégfis mit gondolsz akkor ki keresett 3000 Ft.ot.És borzasztó tévedésbe vagy ma minden NB.s csapatnak van tulajdonosa Ö fizeti az edzőt a játékost a saját és szponzori pénzekből.Ha nem így lenne akkor most volna NB I-es Győri ETO
csak az igazat.
@nemjoezigy: Ha nem tudnád piac gazdaság van: Az üzemek gyárak a nagy üzletek üzletláncok mind mind magánkézbe van.Olyan bérekért dolgoznak a munkavállalók amit a tulajdonos fizet.A kormánynak nem sok beleszólása van a bérek alakulásába.Hiszen a munka vállalók és a munka adók egyezkednek minden évben a minimál bérről.Tudod én már a Teremtő segítségével megértem 76 évet én gyerekként éltem a Rákosi rendszerbe Amikor a nagyszüleim padlását lesöpörték. Éltem a Kádár érába amikor " nem lehetett pofázni de volt mit zabálni " Aztán "Elmentek a tankok jöttek a bankok" Gyula bátyánk eladta a fél hanem a háromnegyed országot.El passzolta az ország stratégiai ágazatait.Ezekről beszéljél ne a rég stílusról meg környezetvédelemről.A témához szólj hozzá és ne keverd bele a politikát abba amit a Dárdai Pali mondott.
csak az igazat.
@Aki Én: Tudod igazad van .Régi ember vagyok mert már betöltöttem a 76 évemet.De nem vagyok ostoba és nem keresem a kákán a csomót.Csak reálisan és a helyén kezelem a dolgokat .Nem vagyok és soha nem is voltam sem jobb sem bal oldali érzelmű.Soha egyetlen pártnak sem voltam tagja.De amikor azt látom és láttam,hogy a környezetemben fel újítottak egy labdarúgó pályát és a pályával szemben felépült egy új kórházi tömb 20 km-rel távolabb a megyei kórházban fel épült szintén egy új kórházi tömb akkor nekem ne beszéljetek a szar magyar egészségügyről.Jöttök a gyermek éhezéssel.Minek talán eddig meg ezt megelőzően nem volt gyermek éhezés.Iskolában dolgoztam karbantartóként egy pár évet.A gyerek szülei befizették a menzát én is ugyan azt az ételt kaptam. A gyerek az ebédlőbe be se ment csak kérdezte a másiktól,hogy mi a kaja. Kiment a szemben lévő kis boltba vett egy zacskó csipszet egy energia italt és azt ette meg itta.Amikor hazament akkor szabályosan zabált mert nem volt hajlandó a suliba megenni az ebédet.Persze ez sem volt rossz dolog, mert a kutyám imádta a natúr meg a rántott húst.
Peller Anikó
@csak a gazat: "De nem vagyok ostoba.." Jaaa, így már értem.
karma1
@csak az igazat.: 1972-t irtam, es egeszen mas, ha egy elsportolo (Vidats Csaba kivalo labdarugo volt egyebkent, allurok nelkul,) es a 3000 forint nincs aranyban a mostani 47 ezer kozmunkas ber es a havi tobbmillios fizetesekkel nevenincs falabuaknak...Nem baj, ha nem erzed a kulonbseget, de legalabb ne vedd a vedhetetlent
karma1
@csak az igazat.: Nezd meg, kik a tulajdonosok, es hogyan, mibol szereztek azt a vagyont, amibol esz nelkul osztogatjak a horribilis fizeteseket? Annakidejen a rajongok tartottak el a sportot a belepojegyek arabol, es nem egy politikai szemelyiseg, aki ketes modon jutott a vagyonahoz. (Kubatov, dejcstompika, csanyi)
csetere
@mariaberta 44 év! Haha...: -falábúak.
mariaberta
@nyanya001: A jelzett cikk nem található, mert nem vagyunk célközönség, Te még az voltál. Érdekes nem, hiszen Te is, mi is a Propelleren vagyunk
A célközönség továbbá az a 4-500 ember, aki kijár a meccsekre, no meg a főnökség, -vannak vagy nyolcan tízen-, bár azok is inkább szotyizni járnak, "kollektíven"
csetere
@csak az igazat.: A TAO az közpénz, amit sunyin kivonnak a költségvetésből. Egy nagy szemétség. Miért kell nekünk a költségvetésbe adózni, miért nem adhatom az adómat mondjuk a kórházaknak?
mariaberta
@nyanya001: Igen az lenne, ha ott lenne, de biztosan valamit elgépeltem a portál szerint!
Majd tovább keresem, hátha egyszer helyesen fogok keresgélni.
nyanya001
@mariaberta: A linkre kattints rá és bejön
Jankó123
"Dárdai szerint a stadionokba fektetett pénz most köszönt vissza"

Akkor, most érkezhetett meg az első nagyobb összegű átutalás a stadion-lenyúlás-projektből!
És természetesen, most még köszönt is.
-Üdvözöljük!
Az ön XYZ Banknál vezetett xxxxxxx-xxxxxxx-xxxxxxx számú számlájára a mai napon XXXX millió forint átutalás érkezett. Az aktuális egyenlege ...
Üdvözlettel XYZ Bank zrt.
csak az igazat.
@karma1: Olyan marhaságot írtál ha egy szelíd kutyának beadnák vonyítva megveszve menekülne ettől a marhaságtól. Akiket megneveztél ezek közül egyik sem tulajdonos.Kubatov Gábor a Ferencváros Deutsch Tamás az MTK elnöke Csányi Sándor pedig az OTP bank és az MLSZ elnöke.Ha valamiben vagy valamiről a véleményed nyilvánítod jó ha tájékozódsz mert egyébként ilyen marhaságokat írogatsz és hülyének fognak tartani.Nem emlékszem már rá,hogy kimondta de a magyar tanárom gyakran idézte a következőket " A világegyetem két leggyakoribb eleme a hidrogén meg a hülyeség "Amit most írok neked ezt egy életre jegyezd meg mert a tanárom szerint nagyon igaz ez az idézet." Amikor a varjak sólyomra támadnak ,a sólyom nem támad vissza.Inkább egyre táguló körben egyre magasabbra és magasabbra száll míg minden támadója lemorzsolódik.Emelkedj bírálóid fölé ahelyett,hogy leragadnál az ő szintjükre." / Bob Gass /
zöldszem
Nem tudom, szerintem meg inkább köszönő viszonyban sincs!
Puskásék, koszos grundokon rúgták a rongylabdát gyerekkorukban, később elavult, fűtetlen pályákon verték ronggyá a világ válogatottjait és klubcsapait. A lelátok tömve voltak.
És ami a legfontosabb, nem pótselejtezőn jutottak ki nemzetközi meccsekre. Ha valaki szívvel lélekkel focizik, azt Makovecz tervezte stadion nélkül is megteheti...
enslaved
@csak az igazat.: Ne aggódj, itt aki nem a Fideszt szidja reggeltől estig, az mind ostoba, értetlen, tahó, hülye. A valóság inkább az, hogy irigyek és sötétek mind.
karma1
@csak az igazat.: Betartom a mondast, de majd ha valaki bebizonyitja, hogy az elnoki cimet "csak ugy, gratis" kaptak a fent emlitett "urak", majd akkor hiszek neked, de addig nem...
csak az igazat.
@enslaved: Tudod én is osztom Bertrand Russell azon mondását,hogy "Az a baj a világgal,hogy a hülyék mindenben holt biztosak.Míg az okosak tel vannak kételyekkel."
Szereplési vágyból irkálnak nagyobbnál nagyobb marhaságokat vádaskodnak anélkül,hogy tisztába lennénék a dolgokkal.
Aki Én
@enslaved: @csak az igazat.: Igazán bájos, mikor két agymosott beszélget arról, miként nem értik a körülöttük lévő világot. Igaz, hogy tudatlanságuk nem engedi látni, hogy magukról beszélnek, és ettől olyan bájosan zárt osztályos lesz az egész. Szinte látom ezt egy filmben magam előtt. Ne haragudjatok, de ez igazán mulatságos.
@csak az igazat.: 17:13-ra Az külön érdekes, ahogy eljutottál a stadionok közpénzétől a gyermekszegénységig. Ugyan nem arról írtál, csak te hitted, de érdekes. Az a bibi, hogy akikről te írsz, azok pont nem a szegények. Azok nem mennek ki energia italt venni.
Na mindegy, elteszlek titeket a reménytelen kategóriába, mert már én sem vagyok normális, hogy veletek vitatkozom. Egészen döbbenet mennyire nem látjátok a valóságot. Őszintén sajnálom.
enslaved
@Aki Én: Lehet, hogy éppen a szórakoztatás a célom, ki tudja. Feleslegesen játszod egyébként itt a nagyokost, mert lényegében emberszámba sem veszlek. Nem tudom, hogyan élsz, létminimum alatt, vagy felett, esetleg segélyből, közmunkából (reális esélyt erre látok), de nem is érdekel. A saját bajod a tiéd, nem az enyém.
Aki Én
@enslaved: 09:36 Megint buta vagy Szandi. Először is nem szórakoztatsz senkit az ostobaságoddal, meg nem értéseddel. Kettőnk közül nem én lógok ki a sorból, nem vagyok különösebben okos, talán inkább nem vagyok vér ostoba. Sokszor ez is elég a tisztánlátáshoz.
Másodszor pedig, nem kell közmunkásnak lenni ahhoz, hogy az ember lássa a bajokat. Attól, hogy veled ellentétben nem arról szól az ittlétem, hogy dicsekedjek, jobb színben tüntessen fel magam idegenek előtt, mert a saját környezetemben nem kapok pozitív visszajelzést, vagy mert nem vagyok saját magammal sem tisztában, még nem kell a kukában turkálnom.
Végezetül annyit, hogy minden megnyilvánulásod azt mutatja, hogy az égvilágon semmit meg nem értesz.
csetere
@Aki Én: A focistákat fizessék a haverok cégei, a TAO-t pedig a közösbe, mert ott a helye! Ugyanígy megrövidítik a közös kasszát a lottózók pénzével is, mert a hatos lottó nyeresége, szintén a sportba van visszaforgatva.
Aki Én
@csetere: A szerencsejáték zrt. rengeteg helyre adományoz különböző összegeket. Az esetek többségében közhasznú társaságoknak és egyéb jótékony célú felhasználásra. Az érdekes az, hogy sok fideszes, vagy fidesz közeli magán cégnek is osztogatnak innen.
Ez egy olcsó szemfényvesztés, ami szinte csodálatos módon sokan szemét cseppet sem csípi. Olyanok, akik nem is részesülnek belőle, tehát abszolút érthetetlen módon.
Aki Én
@Peller Anikó: 18:30 ,,@csak a gazat:"
Ez jó! :)
csetere
@Aki Én: A cseppet sem kedvelt kormány hozta meg a döntést, hogy a hatos lottó eredménye a sportba kerüljön, nem a Szerencsejáték Zrt, Kb. 2 vagy 3 éve. Nem látok a pipától emiatt.
csak az igazat.
@Aki Én: A stadionoktól a gyermekéhezésig eljutni nem volt nehéz mert ez válasz volt karma 1 írására.Úgy hogy légy szíves figyelmesebben olvasni a hozzászólásokat.Való színű,hogy nem egy országban élünk .Ha valaki nem úgy látja a dolgot mint a másik az nem baj.Hiszen ettől is színesebb a világ De ha kérhetnélek soha ne vitatkozz mert a vitatkozás az csak butít míg a vita az mindig előre visz.Ha kérhetnélek ezért ne vitatkozz velem mert attól félek,hogy le süllyedek a te színvonaladra.És azokat ez embertársaidat akik nem értenek veled egyet nem osztják a te véleményedet még nem kell sajnálni.Mert lehet,hogy te sokkal szánalmasabb és sajnálni való vagy.
Aki Én
@csak az igazat.: 13:20 Mondtam, hogy megkaptam a kulcsot? Nem? Kár. Pedig tegnap megkérdezte egy szomszédom, hogy megkaptam-e az új postaláda kulcsot.
Én megpróbálok neked arra válaszolni, amiről beszélünk. Ha nem megy, akkor válaszolok neked mások kérdésére? Legfeljebb akkor tenném, ha kifogynék az érvekből. Vagy akkor sem.
Nem az a baj ha valaki másképp lát, gondol dolgokat, hanem ha azok nincsenek. Meg az, ha olyat mond, ami egyszerűen nem igaz. Az pedig felháborító, ha olyat véd, ami hazugság. Amikor valaki nem létező dolgokat hord össze, és azzal bizonyítja is falsságukat, hogy nincsenek érvei, az igenis sajnálatos. Ez már nem véleménykülönbség, hanem valami egészen más.
csak az igazat.
@Aki Én: Már ne haragudj de azt kell hinnem,hogy nem vagy teljesen komplett.Én érveltem elmondtam a véleményem az viszont nem egyezik a tieddel.Ha valamit állítok azt megpróbálom leírni.Hazugságról beszélsz de nem írod le mi az a hazugság.Mik azok a szerinted nem létező dolgok amiket összehordok? Én felsorakoztattam elmondtam a véleményem.Te pedig csak fecséreled a szót. Amint írtam különbözik a dolgokban a véleményünk akkor légy szíves indokold meg ,hogy szerinted mi az a más? Ne akard hogy azt higgyem hogy " A szád egy olyan nyílás a fejeden amiből kihallatszik a sötétség. "Pontosan az a bajod,hogy kifogytál az igazi érvekből és semmitmondó dolgokról szövegelsz.Ha van vér a pucádba akkor vitázzál.Én állok elébe bár milyen témában.hajlandó vagyok férfi létemre arról is vitázni veled,hogy hogyan kel gyümölcs krémest sütni.De amiket itt állítasz dolgokat azokról még csak vitatkozni se lehet nem hogy vitázni.
Aki Én
@csak az igazat.: 17:30 Nagyon megleptél. Egészen kedélyes a stílusod. Olyan Tivolisan ingadozó. Na mindegy...
De azért még mindig nem egészen érted. Az eredeti felvetésed az volt, hogy a stadionok nem közpénzből,hanem TAO-ból épülnek. Ezt nemcsak, hogy cáfoltam, de okfejtéseket is linkeltem . Ha ez neked kevés, azzal nem tudok mit kezdeni. Van a mi véleményünk és vannak a tények, ennyi. A kérdés az, kinek a véleménye áll közelebb az igazsághoz? Te állítottál valamit, majd mikor cáfolni próbáltam, áttértél egy tök más témára. Ezt nevezed vitának??? És még én nem érvelek?
Férfi létemre a főzés az első számú hobbim, úgyhogy arról is beszélhetünk. Habár a gyümölcs krémes meg a többi étel inkább ízlés dolga, azon nem nagyon vitázhatunk, hogy mondjuk én hogy szeretem. Ami nálunk most nagyon bejön, az az IKEA-s mandulatorta. Mondhatni Svéd napokat tartunk, mert a hétvégén IKEA-s svéd húsgolyót készítettem.
Tehát továbbra is várom az érveket, hogy miért is nem közpénz a TAO, ami nem gazdagítja a költségvetést. Hogy válik ,,nem közpénzzé" a be nem fizetett adó?
mariaberta
Minden ajánlatot megnéztem, -már amit lehetett- mert ugye némelyiknél elvétettem a kattintást, vagy egyebet.
De az azért érdekelne Dárdai elvtárs mennyit kapott ezért a szövegért???
csak az igazat.
@Aki Én: Jó étvágyat a svéd húsgolyóhoz.Személy szerint én maradok a halászlé a harcsapaprikás túrós csuszával vagy mondjuk a marhalábszár pörköltnél.De nem vetem meg a friss orja húsából készült levest sem házilag készült csigatésztával.Javasolom,hogy olvasgasd a rendeleteket a TAO pénzekkel kapcsolatban.
Aki Én
@csak az igazat.: 21:14 Én egy évben egyszer, karácsonykor főzök halászlét. A harcsapaprikás pedig egész évben nagy kedvencem.
A TAO-s rendeleteket nem csak olvasni, hanem megérteni is érdemes. Éppen azért van úgy ahogy, hogy a híveknek nagyon tetszetős legyen. Érted te, csak nem vallhatod be. Ember nincs a földön, aki ezt látja és nem érti meg a lényegét.
enslaved
@Aki Én: Kettőnk közül te vagy itt az, aki szerint mindenki hülye, aki nem ért veled egyet. Amúgy meg már tudom, ki vagy...
csak az igazat.
@enslaved: Ne találgass.Ide írom neked. Nyugdíjas víz- gáz- gázkészülék- és központi fűtés szerelő vagyok. de nem Mészáros Lőrincnek hívnak. Ha szükséges és hívnak a régi kuncsaftjaim még mindig elmegyek dolgozni.Az eredeti szakmám épület gépész technikus.
Csak tudod már korábban is többre becsültem a fizikai munkát,mint egész nap egy íróasztal mellett ülni és unalmamban ceruzát faragni.Ezért lett belőlem az ami Még annyit betöltöttem a 76 évemet.Nem vagyok sem pártoknak sem felekezeteknek szimpatizánsa és tagja.Csak megpróbálom reálisan FIDESZ gyűlölködéstől mentesen szemlélni a világot.Ha sikerült a kíváncsiságodat kielégíteni akkor örülök neki.És senkit nem hülyéztem le csak egy közmondást idéztem.hogy " A világegyetem két leggyakrabban elő forduló eleme a hidrogén meg a hülyeség."
Aki Én
@csak az igazat.: 08:21 Valamit félrenéztél. Nekem írta, hogy tudja ki vagyok.
Aki Én
@enslaved: 29:09 Már mondtad, hogy szerinted ki vagyok. Legutóbb az Annamari voltam. Egyébként úgy beszélsz, mintha kérdés lett volna, hogy ki vagyok. Annyit mondhatok, hogy veled ellentétben nekem nincs több profilom. Ennek ellenére rólad már mindenki tudja ki vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.