A Halhatatlanok Klubja megértéssel és megbecsüléssel fogadta a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetőségének és a MÚSZ edzőbizottságának Kiss László szövetségi kapitány, mesteredző melletti kiállását.

A húsz magyar olimpiai bajnokot tömörítő klub, amelynek elnöke Kárpáti György, a háromszoros ötkarikás aranyérmes vízilabdázó, nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a sport egyik legnagyobb értéke az az összetartás, amely érvényt kap azokban az esetekben is, amikor egy-egy sportember komoly bajba kerül.

"Az együvé tartozás, az egység nem csak akkor kaphat érvényt, amikor a sikerek megszületnek, hanem a legnehezebb pillanatokban is" – szögezte le a Kárpáti György jegyezte dokumentum.

Kárpáti Gyuri bácsiék kiállnak az erőszakoló Kiss László mellett

Kiss Lászlóról kedden a privatkopo.hu internetes portál írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember csütörtökön a magyar sport érdekeire, valamint a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről. Egyben jelezte, hogy az "ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében" megtette a szükséges lépéseket.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bzoli
Hát, igen... "Az együvé tartozás"... "A mi kutyánk kölyke"... De most talán inkább kussolni kellett volna a "halhatatlanoknak", mert egyre szánalmasabb, ahogy mosdatni próbálják Kisst.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rapier
@Kristóf Péter: Tudos, ez kölcsönös!
almalibre
@Horizont: Tényleg elbeszélünk egymás mellett. Kiss elkövetett egy súlyos hibát, egy disznó dolgot. Akkor, és ott én lennék az első, aki tökön rúgja, de bíróság elé került, elítélték, leültették. Ezzel ez a korszak lezárult. Mikor kiszabadult, új életet kezdet. Segítettek neki? Biztos. Nem mondogatta mindenkinek: Jó edző vagyok, de anno elítéltek. Nem. Van olyan, aki ilyesmivel dicsekszik? Igen, aki nem bánja, és folytatni akarja a bűnös múltját. Kiss tanult a leckéből és olyan jövőt épített, amit kevesen tudnak. Nem lehet valakit az alapján megítélni, amit fiatalon tett, ha amúgy az élete gyökeresen megváltozott.
Tádé
@almalibre: miből következtettél erre?
Biztos vagy, hogy már mindent lehet k.l.-ról tudni?
A tettes társai nagyon csendben vannak.
levarosbukta
Összehordta a szemetet a szél ebben a társulatban is ahogy látom.
almalibre
@Horizont: Igen értelek (örülök, hogy valakivel lehet értelmesen vitatkozni). Te úgy gondolod, hogy úgy tett, én pedig úgy, hogy ettől kezdve úgy élt. Gondolom, ha megtehette volna újraszületett volna, de ez még nem opció, csak az, hogy lezárja a múltam és csak előre néz. Lehetett volna szakmunkás, de mi a gond azzal, hogy ő edzőként folytatta a pályát? Szakma-szakma és ő ehhez értet. Amúgy gondolom akkor még ő sem tudta, hogy a tanítványai a világ legjobb sportolói lesznek, őt szövetségi kapitánynak választják, stb. Jó, az alpolgármesterség, stb már túlzott dolgok, de végül is ez mind annak szólt, amit ő az asztalra tett. Mondhatta volna, kösz fiúk, nincs kedvem hozzá, nem kell ez, de akkor azzal hívta volna fel a figyelmet.
almalibre
@Horizont: Én is szeretek hasonlatokkal magyarázni. Ami sántít az érvelésedben, hogy azok, akik hagyták, hogy tovább dolgozzon ismerték őt, tudtak az ítéletéről, ha úgy tetszik felügyelték őt. Ezen kívül az áldozat nem tanítvány volt. Valamint az ítéletet egyszeri elkövetést említ, nem bűnsorozatot.
Nos, a mintha, lehetne, történhetett volna, stb. helyett beszéljünk a tényekről:
Van egy ősrégi ítélet. (Igazából nem tudjuk, milyen körülmények közt, mi történt, nem voltunk ott)
/Emlékezzünk a közelmúltból az első fokon az anyja gyilkosságért elítélt debreceni férfi estére, aztán másodfokon az újranyomozás után mást ítéltek el/
Van egy letöltött büntetés + van egy új lehetőség + kemény munka + hatalmas sikerek.
Nincs több erőszak.
Azaz Kiss László elkövetet egy bűnt, amiért megfizetet, tanult belőle és váltott, vagy el sem követte, akkor nem is kellett váltania, de van 55 év dicső múlt mögötte. A lényeg, hogy méltatlan, sunyi húzás az esettel előhozakodni akkor, amikor már az erőszakosság (ha fenn is állna az ösztönző vágy) már fizikailag kivitelezhetetlen.
Akár fordíthatunk is a dolgon, Kiss Lászlóra felvarrják a skarlát betűt, el megy szakmunkásnak, és a következő 55 évben vannak jó úszóink, de senki sem ér el különösebb nemzetközi eredményt.
Egyik oldalon vélt erkölcsi győzelem - beteljesítetlen sportolói álmok - esetleg a Kiss frusztrációjából eredő erőszakok.
A másik oldalon ragyogó személyes karrier + sortolók világsikerei + nemzeti büszkeség + nulla erőszak – értelmetlen erkölcsi támadások.
Több érvem nincs. Minden jót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.