Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója kifejtette: becsületes, korrekt és férfias küzdelem zajlik a labdarúgó NB I-ben a három kiesőjelölt csapat között.

Az OTP Bank Liga szombati, 33. (utolsó) fordulója előtt az már eldőlt, hogy a Békéscsaba biztosan búcsúzik az élvonaltól. A Vasas az MTK-val játszik Dunaújvárosban, és ha nyer, biztosan bennmarad. A Puskás Akadémia FC (PAFC) a Budapest Honvédot fogadja, és csak akkor kerülheti el a kiesést, ha győz, a Vasas viszont nem szerez három pontot.

"Két hete még a mi kezünkben volt a sorsunk, de a Vasas elleni vereséggel a Vasas vette kezébe az irányítást. Most már minden rajtuk múlik" – mondta a Puskás Akadémia honlapján szombaton megjelent interjúban Orbán Viktor, a felcsúti intézmény alapítója.

"A futball ilyen sportág. Annak kell kiesnie, aki kevesebb pontot gyűjt, mint riválisa. Az utolsó négy fordulóban kétszer is játszhattunk közvetlen riválisaink ellen, tehát a sorsolás számunkra kedvező volt. Ugyanakkor mindkét riválisunktól vereséget szenvedtünk, és ez a mi helyzetünkben végzetes lehet. A balszerencsére és az ellenfeleinkre sem hivatkozhatunk. Becsületes, korrekt és férfias küzdelem zajlik a legutolsó sípszóig a három kiesőjelölt között" – magyarázta.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: nincs abban semmi meglepő, hogy ellenszenv övezi a PAFC-Honvéd találkozót, illetve a felcsúti együttes esetleges bennmaradását. "A Puskás Akadémiát mégiscsak én alapítottam, és bár az első csapat és az akadémia működtetésében nem veszek részt, a futballszerető közvélemény hozzám köti a klubot. Ezért a velem szembeni politikai rokonszenv és ellenszenv óhatatlanul átáramlik a csapatra is."

A miniszterelnök úgy véli, hogy a szurkolói ösztön mindig az esélytelenebb csapatokat támogatja, mint elmondta, ő is drukkol az angol Premier League-ben nagy meglepetésre listavezető Leicester City-nek.

"A valóság az, hogy a magyarországi klubok rangsorában mi vagyunk az igazi underdogok. A mi klubunk alapja egy akadémia. Nekünk inkább vannak nézőink, mint szurkolóink, és ultráink sincsenek, csak akadémista gyerekeink. Ennek ellenére a miniszterelnökhöz köthető csapatot a széles közvélemény nem tekinti underdognak. És van abban valami érthető, csiklandozó érzés, hogyha az ország vezetőjének a csapata alulmarad. Ez persze lelki teher a klubnak, de ezt tudni kell elviselni panaszkodás nélkül" – közölte Orbán.

Az olimpiai bajnok úszó, Székely Éva híres, "sírni csak a győztesnek szabad" mondására utalva Orbán Viktor leszögezte, hogy legfeljebb örömükben sírnak majd, ha szombaton a Puskás Akadémiának sikerül kiharcolnia a bennmaradást. "A sport legnagyobb értéke, hogy a becsületes győzelem mellett megtanít emelt fővel veszíteni is. És ha ezt méri ránk a sportszerencse, akkor eszerint kell viselkednünk. Emelt fővel, egy jó meccs után, várva a tőlünk független ítéletet, ami Dunaújvárosban születik meg az MTK-Vasas mérkőzésen" – nyilatkozta.

Az akadémiaalapító kifejtette: szembe kell nézniük azzal, hogy a 12 csapatos NB I a Puskás Akadémia számára komoly kihívást, "erőnk fölötti erőpróbát" jelent.

Ugyanakkor rámutatott, hogy az intézmény növendékei közül Kleinheisler László a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott fontos játékosa, aki a német Werder Bremenben szerepel. Gyurcsó Ádám a lengyel bajnokságban, Géresi Krisztián és Szolnoki Roland pedig az OTP Bank Liga ezüstérméért küzdő Videotonban futballozik. "Ezek a mi akadémiánk nagy sikerei, és azzal biztatnak, hogy évtizednyi munkák gyümölcsei kezdenek beérni" – szögezte le Orbán Viktor.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Becsület meg korrektség!!!viktor szopkin! tudod te egyáltalán hogy ez a két szó mit jelent???merthogy te sem becsületes sem korrekt nem vagy és nem is leszel soha!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Becsület és igazmondás?! Röhögőgörcsöt kaptam menten! A csuti rém azt sem tudja, hogy ezek mit jelentenek! A becsület bajnoka, mi? Istenem, leesek a székről a röhögéstől! A more vajon mit szed, hogy ennyire lyukas az agya, vagy mi?
karma1
@nyanya001: Most akkor az eredmenytol a kardjaba fog dolni??? De szep is lenne!
nyanya001
@karma1: Ha nincsen kardja, küldünk neki egyet.
magyarbakancs
Puskás akadémia ki esett.
Remélem 2018-ban te is elhúzol a *icsába az egész undormány bandáddal együtt.
Clavigo
Idióta Labdaszedő...Egy kib@szott Csődtömeg vagy,,semmi egyéb.Hányok a magyar futtbaltól,,vagy mija a f@ccomtól..
eszegfu
@justhpeter: 19:21 Rátappintottál a lényegre! Egy másik dimenzióban él!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.