A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának keddi nyitómérkőzésén.

 A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyarok első gólját Szalai Ádám szerezte a 62. percben, majd a 88. percben Stieber Zoltán gyönyörű találattal állította be a végeredményt.

 Ezt megelőzően az 1964-es Eb bronzmérkőzésén, azaz hat nap híján 52 esztendeje győzött legutóbb kontinensviadalon a magyar válogatott.

Csodás győzelemmel kezdett a magyar válogatott

A két gárda 137. alkalommal találkozott egymással, a magyar győzelemmel pedig az osztrákok húsz éve tartó nyeretlensége tovább folytatódik.

Óriási, ahogy a csapat teljesített, megérdemelten nyertünk – értékelt Bernd Storck az M4 Sportnak a találkozó után, s hozzátette, nagyon jó eredményt értek el egy nagyon jó mérkőzésen. Nagyon akartunk, ez egy álom, ami valósággá vált

- tette hozzá. 

A szövetségi kapitány kifejtette, az elején nehezen jött játékba a magyar csapat, de a második félidőre feljavult a teljesítménye.

Jól kezdtünk, volt egy kapufánk. Sajnos idegesek voltak a játékosaim, ezért sok labdát vesztettünk el. A bekapott gól után rögtön jött a kiállítás, rossz helyzetbe kerültünk, de felvállaltuk a támadást, ebben pedig benne volt, hogy ismét eredményesek lesznek a magyarok. Nem így terveztük a rajtot

- mondta Marcel Koller, az osztrákok svájci szövetségi kapitánya.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata szombaton Izlanddal találkozik Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfele Lyonban.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Jogos a gratuláció az egész csapatnak! Most tényleg "szép volt. fiúk!!!"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@Mézike: Ez így van, de a jelenlegi kormány a focit támogatja!
Mézike
@Bringás: Hát ez az! Vajon miért? miért nem érdemelnek a többi sportolók is több elismerést, azok akik már évek óta szerzik a dicsőséget az országnak, mint azok a focisták akik megnyertek egy darab meccset?
Bringás
@Mézike: Mindenre én sem tudok válaszolni! :-)
namihami
És most olcsóbb a kenyér vagy sűrűbben járnak a villamosok? Esetleg sokkal modernebb és jobban fizetett az EÜ vagy a magyar gazdaság? Mert annak lenne haszna, ez csak a parasztvakítás céljait szolgálja. Addig is ""boldog"" a nép.
Az ebbe beleölt százmilliárdok ilyen fontos célért?
De jól megy ennek az országnak.
dömdödöm
Sport ,Football : Kézzel nem lehet a labdához érni (kivéve kapus )
90 perc , aki több gólt ér el az győz .
Ennyi , Csókolom !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.