A magyar válogatottnak a franciaországi Európa Bajnokságon nyújtott teljesítményével elégedett több ezres tömeg fogadta a labdarúgó csapatot a budapesti Hősök terén hétfőn délután. A szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére.

Ennyien vannak a Hősök terénDrónnal készült felvétel a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról hazatérő magyar labdarúgó-válogatott ünneplésére összegyűlt tömegről a fővárosi Hősök terén 2016. június 27-én. MTI Fotó: Ruzsa István

A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt "Ria, Ria, Hungária", "Szép volt fiúk", "Magyarország, ollé, ollé" rigmusok kiáltásával melegítettek az ünnepségre. A millenniumi emlékmű előtt is felállítottak kivetítőn, illetve további két kivetítőn is követhették a színpadon zajló eseményeket a nemzeti színű arcfestést viselő és nemzeti színű zászlókat lobogtató emberek.

A csapat buszának megérkezése után Kovács Kokó István műsorvezető egyenként szólította a színpadra a válogatott tagjait. A futballisták vezetéknevének említése után a tömeg egy emberként kiabálta a játékosok keresztnevét.

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya az ünneplésen azt hangsúlyozta, hogy a szurkolók, a fergeteges szurkolás nélkül nem jöttek volna a sikerek, ezért nem lehetnek eléggé hálásak. Ezt követően örömét fejezte ki, hogy a játékukkal sikerült összekovácsolni a nemzetet és "Magyarország a legnagyobb ország lett". Szerinte a felkészülés jól sikerült, és sajnálják a Belgium elleni vereséget. Végül hangsúlyozta: a csapat jó játéka nem egy-két hétre szól.

Bernd Storck szövetségi kapitány megköszönte a szurkolók támogatását, majd úgy nyilatkozott, hogy a jövő csapata áll mögötte és megérdemelték azt a sikert, amit elértek. A következő fontos feladatnak a világbajnoki selejtezőket nevezte és kifejezte reményét, hogy ezt az akadályt is leküzdik.

"Keményen fogunk dolgozni ezért" – mondta Bernd Storck.

Végül Király Gábor kapusnak tette fel Kovács Kokó István műsorvezető azt a kérdést, hogy folytatja-e a játékot. A kapus erre azt mondta: elgondolkodik ezen.

Az ünneplés résztvevői még hosszú időn keresztül éltették a magyar válogatottat, majd a forgalom elől lezárt Andrássy úton elindultak a belváros felé.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@Szókrakész: Meg! Már meg tudják különböztetni a labdát a bírótól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Azért túlzásokba ne essünk, mégsem az EB-t nyertük meg!
Toby
@Szókrakész: Meg! Már meg tudják különböztetni a labdát a bírótól.
nyanya001
Szép volt fiúk !
A maffiózónak megint bejött a probléméma elterelés.
Mézike
@Szókrakész: Meg-meg, de azért valljuk be. Úszóink , kajakosain, tornászaink... évek óta hordják haza az érmeket, dicsőséget a hazának. Ennek ellenére kapnak ilyen fogadtatást.
Azt ugye készpénznek vesszük hogy ők világklasszisok. Mégse kap csöpp városkám uszodát, de fűtött gyepi pálya az lesz.
Eriksson
@Mézike: Mézike kedves. Most a foci eb. megy. Amikor úszó eb. van, akkor őket ünnepeljük, amikor kajak eb. akkor őket, amikor egyéb eb. akkor az egyebeket. Légyszi, ne keverd a szezont a fazonnal. :-)))
eszegfu
@Eriksson: Csupán egy költői kérdés... várták és ünnepelték igy valaha is egy "vizes" EB-ről, vagy VB-ről, esetleg olimpiáról hazatért, érmes csapatot? Én nem emlékszem, de ettől még lehetett...
varrólány
Kiestek, és mégis milyen fogadtatást kaptak! Nem volt kötelező elmenni ünnepelni és mégis mennyien várták őket. Örültünk velük hiszen kesergésre is marad épp elég ok!:-))
bakegya
CIRKA SZÁZ MILLIÓBÓL EL LESZNEK A vereség okán is!!!HAJRÁ MAGYAROK-NARANCSSZINŰ SZEMÜVEGET VEGYETEK-hitelt -biztatást ingyen ad az otp+++
Mézike
@Eriksson: www.nemzetisport.hu/uszas/uszo-eb-magyarorszag-nagy-folennyel-vegzett-az-eremtabla-elen-2502741
Azért ez kicsit jobb teljesítmény mint amit a focistáink elértek. De kérdezem én volt akkora tömeg a reptéren, vagy bárhol mikor hazajöttek?
Annak is érdemes lenne utána nézni ők mennyit kaptak ezért ? Világklasszisok.
És mennyit a foci válogatott?
namihami
@Mézike: Na, most tökéletesen egy a véleményünk. Sokkal nagyobb sikerek, eredményesebb versenyek után is töredékével kell beérniük a többi, lényegesen eredményesebb sport képviselőinek. És ez ugyanúgy igaz az anyagiakra, mint a verseny és edzés feltételeire.
Azért lássuk be, hogy Európa legjobb 16 csapata közé kerültek be és az első körből már ki is estek.
Vizilabda, úszás, kajak-kenu, kézilabda, stb.---soroljam? A pénzügyi támogatás arányához képest gigászi a sikerek száma.
Csak ezzel sikerül ismét megvakítani a népet, hogy ismét alakul egy aranycsapat. A régi is max. ""ezüstcsapat"" volt, de mára megszépítette az eltelt idő. Ez a csapat még addig se jutott el, de amíg őket ünnepeltetik, addig se a hazai állapotokról folyik a szó. És erre megy ki az egész.
Mézike
@namihami:-) Azért csak összejövünk...
namihami
@Mézike: Nekünk eddig sem személyre lebontott problémánk volt egymással, hanem bizonyos dolgokról időnként másként alakítottuk ki a véleményünket, Nekem személy szerint a többiekkel (nem is ismerem őket) se emberi, legfeljebb véleménybeli eltérésem van. Pl. a @bringás, mint emberrel semmi bajom, de az álláspontunk más.
Mézike
@namihami: Kihagytuk viszont a pólósainkat. Na ők tényleg a világ legjobbjai. Mégis "eltörpülnek" a foci mellett.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Engem aztán nem kovácsoltak senkihez,semmihez.Nagy ívben lesz@rom őket.Nagyobb baj,hogy érsebészetre október végére kaptam idöpontot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.