A 100, vagy szabadtéren 500 fősnél nagyobb rendezvényeket betiltják. Az intézkedések visszavonásig érvényesek, a helyzet hetekig, hónapokig eltarthat  - hangzott el az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

A veszélyhelyzet értelmében 100 főnél nagyobb beltéri, illetve 500 főt meghaladó kültéri rendezvényt nem lehet megtartani szerda éjféltől. Ez a sporteseményekre is vonatkozik. A miniszter egy újságírói kérdésre válaszolva azt mondta,

szerinte ezek a feltételek zárt kapus meccseket jelentenek.

Szerdára négy Magyar Kupa-futballmeccset írtak ki, így a Honvéd–Paks, a Mezőkövesd–Felcsút, az MTK–Dorog és Fehérvár–ZTE még nézők előtt mehet le, ha máshogy nem döntenek a szervezők. A hokibajnokságban most megy a rájátszás, itt is nézők nélkül játszhatják majd le a hátralévő meccseket – írja az Index.

Nagy kérdés még, hogy mi lesz a Magyarországról startoló Giro d'Italiával. A vírus gócpontja Olaszország, de az olasz szervezők még mindig bíznak benne, hogy májusban megtartható lesz a háromhetes kerékpárversenyük.

Forrás: Index, Origo

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Így is annyian lesznek, mint nyitott kapuknál...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
Rétvári Bence szerint indokolt a keresztény könnyűzene kormányzati támogatása...
simmering73
Ezt a kicstári optimizmust. Ezeket a számokat a kásler álmodta meg? Tehát ha beltéren 99 ember összegyűlik, akkor a koronavírus becsszó nem fertőz meg senkit.
kishonda
Már két hete borítékolni lehetett, hogy 15-én és utána nehogy tüntetni lehessen. Bemelegítésnek varga már recessziót emleget, a forint folyamatosan romlik, az infláció már az egekben, stb. Nehogy megmozdulás induljon a dilettantizmus ellen.
SystemError
Így is annyian lesznek, mint nyitott kapuknál...:)
namihami
@SystemError: A 183 nézőszámmal megtartott PAFC (lánykori nevén Orbán FC) kiesik a rendelet hatálya alól. Lehet, hogy ez az 500-as szám alapja?
SystemError
@namihami: Egy haverom meglátása, hogy mutyik és az urambátyám urizáló retkek fogják azokat kivételeket megteremteni, ami táp talaj lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.