Továbbra is Csampa Zsolt irányítja a Magyar Vívó Szövetséget (MVSZ), miután a szervezet szombati rendes, tisztújító közgyűlésén újabb négy évre őt választották meg elnöknek.

Politikus nyert olimpiai bajnok ellen a vívószövetség elnöki szavazásán

Az eseményen a 151 szavazásra jogosult tagból 144 jelent meg. A titkos szavazáson minden szavazat érvényes volt.

A nyolc éve elnök Csampa Zsolt – a belügyminisztérium helyettes államtitkára – 93, míg kihívója, Szabó Bence kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardozó 51 szavazatot kapott.

"Az elmúlt nyolc évben megteremtettük azokat az alapokat, amelyekre méltán lehetünk büszkék, és megteremtettük a stabil utánpótlás-bázis alapjait"

- mondta az elnök.

Kihívója, Szabó Bence – aki korábban a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója és főtitkára, a magyar vívóválogatott egykori szövetségi kapitánya volt, jelenleg pedig a sportág legmagasabb szintű nemzetközi szervezetének, a FIE végrehajtó bizottságának magyar tagja – beszédében kiemelte: a sportágból érkezett, és a közgyűlés résztvevőivel akarja megreformálni a magyar vívást.

"Nagyon sokat köszönhetek a vívásnak, és ebből mindig megpróbáltam valamit visszaadni, versenyzőként, szövetségi kapitányként, edzőként"

- mondta. Hozzátette: elnöknek is azért jelentkezett, hogy visszaadjon valamit "a sok szépből és jóból", amit szeretett sportágától kapott.

(MTI)

(Fotó: illusztráció – MTI/Czagány Balázs)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ezentúl olimpiai szám lesz a hosszútávú seggnyalás is...
Qqberci
Ezentúl olimpiai szám lesz a hosszútávú seggnyalás is...
Málna
Magától értetődő, hogy azt választják, aki már bizonyított, aki már eddig is bevált. Miért kockáztatnának?
namihami
Ismét bebizonyosodott, hogy egy fideszszolga még az azt űző sportolónál is nagyobb spíler. Jobban ért hozzá az orbáni csicska egy szimpla kinevezés által, mint aki a páston világszinvonalon művelte.
Ugyanez már lejátszódott a szocializmusban. A fiúk csak visszanyúltak a már bevált módszerhez. Persze a legtöbbjük még abban szocializálódott és a rutin viszi a szekeret.
justhpeter
Semmi csoda, működik a NER. Hogy hogyan, az más kérdés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.