A Puskás Aréna nyerte idén a világ legjelentősebb kommunikációs dizájn versenyén a "wayfinding" kategória díját.

A tavaly novemberben átadott stadion belső dizájnját tervező Graphasel Design Studio az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemeli, hogy

a wayfindingban, azaz a látogatóirányító rendszer és arculata kategóriában magyar alkotó még sosem kapott elismerést a Red Dot Design Awardon, melyet 1955-ben alapítottak, és egy-egy évben több ezer pályázó közül választják ki a győzteseket.

Az aréna építését irányító Fürjes Balázs kormánybiztos, jelenleg a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a közleményben elmondta, öt szempontot adtak a tervezőknek a létesítmény belső világának megformálásához: az aréna belül is legyen világbajnok, a belső dizájn legyen egyszerre szemet gyönyörködtető és felhasználóbarát, valósuljon meg a múlt és jövő izgalmas randevúja, s a stadion időtálló és sajátosan magyar legyen.

"Mindezt sikerült világszínvonalon megvalósítani, ezt bizonyítja a Red Dot díj is" – tette hozzá az államtitkár.

A wayfinding az épületek belső tájékoztatási rendszere, amely közérthető és könnyen követhető jelekkel, szimbólumokkal segíti a látogatókat az eligazodásban, tájékozódásban. A látogatóirányítás nemcsak jelölések rendszere, hanem egyben a középület arculatát is meghatározza. A kategóriában tavaly Stockholm tömegközlekedési rendszere volt a győztes.

Közben nemrég mi is megírtuk, hogy jelenleg felülvizsgálati munkálatokat végeznek a novemberben átadott Puskás Arénán. Lapinformációk szerint azért, mert egy hatalmas kőtömb esett le az épület homlokzatáról. Az üzemeltető tagad, de a 444.hu birtokába jutott néhány fotó a kődarabról, melyeket ITT lehet megtekinteni.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
A díjról a lehulló betondarabokat nem értesítették?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Eladott Ország: Rosszul állsz a dologhoz. Nem a tervező, nem az építő és végképp nem a betondarab a hibás. Minden, a Fideszhez kapcsolódó ártatlan.
Az igazi vétkes a gravitáció. Miért kell annak mindig lefelé dolgoznia. Ha felfelé esnének az ilyen betondarabok, rögvest senkinek nem tűnne fel. És akkor nem tudna a libsi-bolsi média élcelődni az eseten.
Lepényleső
...amivel közösen ki lehet,miközben nyomorognak emberek?
csak úgy....
még alig kész és már tatarozni köll ...,hungarycum (i)
Eladott Ország
@namihami: ma 16:56 ♦ Majd a fidesz kétharmados törvénnyel eltörli a gravitációt (is) és Fürjes Balázs műszaki zseni a törvénytervezetet előterjeszti, csak kár, hogy az állami tébolydát bezárták.
namihami
@Eladott Ország: Ehhez a Bazsi egymaga kevés. A döntő szerep egy Rezsibuzi nevű csodalényre, a csülkös pacal Atyaistenére fog hárulni. És ez még egy ilyen zseni képességeit is erősen próbára fogja tenni.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.