Annak ellenére, hogy Ázsia országai közül Japán szerződött a legtöbb adag vakcinára, a távol-keleti ország csak két hónappal a tokiói olimpia után, 2021 októberében fogja elérni a koronavírus elleni nyájimmunitást – idéz a Reuters a londoni Airfinity kutatóintézet előrejelzését.

Japán eddig 314 millió dózis oltóanyagot kötött le a három gyártóval, a három gyártóval, a Pfizerrel, Modernával és az AstraZenecával folytatott tárgyalásokon. Bár ez több mint elég a 126 millió országlakó beoltására, a gyártók egyszerűen nem fogják teljesíteni a kötelezettségvállalásaikat.

Egyszerűen nincs elég oltóanyag mindegyik ország számára, amellyel a Pfizer szerződött. Csak az Egyesült Államoknak 100 millióval több adagra van szüksége ahhoz, hogy elérje a céljait, ennek a 100 milliónak a nagy részét pedig alighanem a Japánnak szánt szállítmányból veszik ki

– pendítette meg Rasmus Bech Hansen, az Airfinity alapító elemzője. Emiatt, hogy Japán októberig valószínűleg nem fogja elérni a nyájimmunitási küszöböt, vagyis hogy az országlakók 75 százaléka be legyen oltva.

A tokiói olimpiát a jelenlegi elképzelések szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg.

Forrás:Index
Kép:Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.