Ritkán vannak a sísportban nemzetközi sikereink, most azonban Úry Bálint Óriás-műlesiklásban aranyérmet szerzett a bulgáriai Banskóban zajló alpesi sí-világbajnokságon, műlesiklásban pedig második helyen végzett - írja a Blikk.

Pénteken a műlesiklást rendezték. Ebben Úry Bálint már tíz helyet javítva a 20. helyen zárt az U20-asok között. Ezúttal a japán Katajama Rioma 28 századdal előzte meg, és lett a kategóriában a világbajnoki ezüstérmes.

Nagyon örülök az arany- és ezüstérmeknek. Azon a világkupa pályán versenyezhettünk, amin a sportág legjobbjai szoktak versenyezni. 

- nyilatkozta.

Hatalmas siker: magyar aranyérem született síelésben
Fotó (illusztráció): Pixabay

Ennek köszönhető, hogy sokat fejlődött a technikám, különösen óriás-műlesiklásban, de a rajtban is magabiztosabb vagyok. Most hazamegyek és pihenek egy kicsit, majd újult erővel vágok neki a következő versenyekre. Jövőre olimpia, tudom, hogy csak kemény munka mellett tudom megvalósítani az álmaimat, hogy ott lehessek majd.

-tette hozzá.

A Banskóban zajló versenyen még Tóth Zitáért izgulhatunk a női versenyeken. A magyar szövetség a szűkös anyagi forrásai miatt csak két versenyző számára tudta biztosítani a részvételt a bulgáriai világbajnokságon.

Forrás: Blikk
Címlapkép (illusztráció): Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Szűkös anyagi források miatt. Bezzeg, ha falabú focisták lennének!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.