Ha az angol hatóságok nem teszik lehetővé, hogy a mintegy 2500 VIP-tag karantén-kötelezettség nélkül utazhasson a labdarúgó Európa-bajnokság Wembleyben megrendezendő helyosztóira, úgy az Európa Labdarúgó Szövetség Budapestre költöztetheti a torna végjátékát – írja a The Times nyomán a 24.hu.

Budapesten lehet a futball-Eb elődöntője és döntője is?
Kép: Pixabay

Az angol miniszterek megvitatják a javaslatot, amely szerint az UEFA és a FIFA tisztviselőit, a politikusokat, szponzorokat és műsorszolgáltatók munkatársait mentesítenék az Angliába érkezéskor előírt karanténtól. 

Ha nem enyhítik a szabályokat, az elődöntőket és a döntőket Magyarországra költöztetik, ahol a jövő héttől nem lesznek határkorlátozások a schengeni övezeten belüli utazásokra, és ahol egyébként is telt házas mérkőzéseket rendezhetnek – írja a lap.

Állítólag Boris Johnson miniszterelnök hajlandóságot mutat, mert a javasolt mentességek lehetővé tennék számára, hogy személyesen találkozzon az UEFA vezető embereivel, és úgy véli:

ez a gesztus előmozdíthatja a 2030-as világbajnokságra tervezett közös Egyesült Királyság-Írország pályázat ügyét.

A 90 ezer fős Wembley Stadionban a július 6-i és 7-i elődöntőkre, valamint a július 11-i döntőre a jelenlegi állás szerint 45 ezren mehetnek be.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az UEFA nem javasolja a döntő megtartását a Wembley-be, mert járványügyi szempontból aggályos. Ezért azt javasolja, vigyék Budapestre. Nekik már úgy is mindegy. Az utolsó mondat az én véleményem.
Dr. Proktor
@simmering73: Bicsi, nem azért nem javasolja mert agghályos, hanem azért, mert az angolok nem akarnak beengedni vagy tízezer VIP vendéget minden Covid papír nélkül, csak karanténon át...
Mi majd beengedjük őket, hiszen egy VIP nem terjeszthet semmi rosszat!
RonaGyuri
Igen ez így jellemző, s mint ilyen sokat elárul …

Az UEFA megfenyegette Londont, hogy elviszik a döntőt (és a két elődöntőt) Wembley Stadionból

A vita látszólag azon megy, hogy pár ezer VIP vendég (az UEFA és a FIFA tisztviselői, a politikusok, a szponzorok és a műsorszolgáltatók munkatársai) milyen kezelés mellett vehetne részt a meccseken. A dologban azonban az UEFA elég nyilvánvaló gondjai mellett vannak nagyon pikáns részletek is. Leginkább a derék brit PM, Boris Johnson van érdekes helyzetben, bár ő ehhez már hozzászokott; a kör négyszögesítése és a „Mission Impossible”-ek széles skálája együtt is kismiska az ír „belső” határ ügyénél.
Aztán itt van a retardált dagadt törpénk is, aki ha lehet még nagyvonalúbb az UEFA-vak, mint a kínai barátaival. Nagyon úgy néz ki, hogy még egy újabb 30ezres, vagy nagyobb veszteséget is megéri kockáztatni egy EB döntőért! Legalább is neki!!!=))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.