A Ferencváros második helyen továbbjutott a labdarúgó Konferencia-liga F csoportjából.

Döntetlen az FTC-Fiorentina, továbbjutott a magyar csapatMTI/Kovács Tamás

A Fradi csütörtökön 1-1-es döntetlent játszott itthon az előző kiírás olasz döntősével, az első helyezettként rögtön a nyolcaddöntőbe lépő Fiorentinával.

A zöld-fehérek a második félidő elején Kristoffer Zachariassen találatával szereztek vezetést, azonban a firenzeiek Luca Ranieri góljával egyenlítettek a 73. percben. A pontosztozkodás azt jelentette, hogy a Fiorentina csoportelsőként a márciusi nyolcaddöntőbe lépett, míg a magyar bajnoknak, amely az előző idényben az Európa-ligában is megélte a kupatavaszt, másodikként februárban játszania kell a 16 közé jutásért.

A Ferencváros hétfőn a nyoni sorsoláson kap ellenfelet az Európa-liga csoportharmadikjai közül.

A hazai szurkolók élőképpel fogadták kedvenceiket a sorsdöntő összecsapásra: "kezdődik a pokoli színjáték" felirattal egy hatalmas molinót feszítettek ki, melyen egy ferencvárosi zászlót tartó harcos éppen legyőzi lila ellenfelét, eközben pedig görögtüzek gyúltak a lelátón.

Az első perctől érezhető volt, hogy bár a döntetlen jó eredmény lenne a Ferencváros számára, nem a pontosztozkodásra játszik, inkább támadólag lépett fel, azonban nem tudta meglepni a firenzeiek védelmét. Az olasz csapat tíz perc után jutott el először a magyar bajnok kapujáig, ekkor azonban Dibusznak rögtön nagyot kellett védenie. Ettől kezdve fordult a kocka, inkább az olasz együttes irányított, viszont a zöld-fehérek hátsó alakzata is állta a sarat. A legjobbjai közül a csapatkapitány Cristiano Biraghit eltiltás, az ugyancsak olasz válogatott Giacomo Bonaventurát és a brazil Arthur Melót pedig sérülés miatt nélkülöző Fiorentina húsz perc után elvesztette újabb kulcsjátékosát, ugyanis le kellett cserélni az argentin válogatott támadót, Nicolas Gonzalezt. A játékrész közepétől többnyire a két 16-os között zajlott a játék, így a kapuk nem forogtak veszélyben, azaz ekkor látszott, hogy a döntetlen tulajdonképpen mindkét félnek megfelelő: a vendégek csoportelsők lennének, a hazaiak pedig másodikként szintén továbbjutnának. A csendesen csordogáló mérkőzés – a nyugalmat csak néhány hanggránát zavarta meg – egy csapásra megélénkült, amikor a Ferencvárosnak egy támadáson belül két lehetősége is volt, azonban Katona és Civic lövését is hárította Christensen, így a szünetig nem született gól.

Térfélcserét követően remekül kezdett a Ferencváros, ugyanis első támadásából vezetést szerzett, amely azt is jelentette, hogy riválisát megelőzve élre ugrott a négyesben, s így csak a márciusi nyolcaddöntőben kellene folytatnia a sorozatot. Öt perc után felocsúdott a Fiorentina, amely először egy szögletet követően veszélyeztetett, de Milenkovic fejese elkerülte a bal alsó sarkot. Innentől a Fiorentina mezőnyfölényben futballozott, de a zöld-fehérek nagy elszántsággal, lelkesen és sokat futva védekeztek, így a riválisnak helyzetei nem voltak. A magyar bajnok viszont akár meg is duplázhatta volna az előnyét, mert a megnyíló területeket kihasználva több ígéretes kontrát is vezetett, egy ízben a vendégek kapusa védett bravúrral. A Fiorentina a ferencvárosi védelmet ugyan nem tudta átjátszani, de egy szögletből egyenlítve visszavette a vezetést a négyesben, sőt, néhány perccel később akár fordíthatott volna – amely egyben a kiesést jelentette volna az FTC-nek –, de Nzola elrontotta a ziccerét. A hajrában bár küzdöttek a felek becsülettel, de újabb gól nem született már, így a két csapat kéz a kézben továbbjutott.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ha ez egy ilyen sikeres ""sztárcsapat"", akkor miért kell folyamatosan közpénzmilliárdokkal támogatni!
Ennyi adóforint már legalább egy BL-t vagy egyéb, nemzetközi szinten mérhető sikert kellene, hogy hozzon! Ennyi pénz kidobása nem egy európai harmadvonalú versengés sikereit kéne hogy hozza! Ennyiért ez az eredmény nagyon drága!
Csak gratulálni lehetne, ha ez önerős(!!!) siker lenne! Így? Luxus-egy szűk rétegnek és ráfizetés a költségvetést összeadóknak! Azoknak buli, akik ebből és ezen a szinten élnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.