Magas rangú sportvezetők látogatták meg ezen a hétvégén a Tenerifén edzőtáborozó magyar úszóválogatott tagjait. Milák Kristóf is tagja a válogatottnak.

Az Instagramra kikerült fotó arról árulkodik, Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára ezen a hétvégén Tenerifére látogatott, a magyar úszóválogatott edzőtáborába. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is vele tartott - tudta meg az Index.

Váratlan vendégei voltak az edzőtáborba vonuló Milák Kristófnak és az úszóválogatott többi tagjának Tenerifén

A későbbi győztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntőjében a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án. MTI/Derencsényi István

Az úszóválogatott edzőtáborában ugyancsak résztvevő Milák Kristófról edzője nyilatkozott.

„Kristóf csendben, nyugodtan szeretne edzeni, és én ezt a kívánságát tiszteletben tartom,”

mondta Virth Balázs. Hozzátette:

„éppen ezért azt kérem mindenkitől, hogy tartsa tiszteletben Kristóf kérését. Úgy érzem, mindenki, aki szeretné őt újra versenyezni látni, azzal tehet a legtöbbet, ha a találgatások helyett hagyja őt csendben készülni".

Az utóbbi hónapokban folyamatosan téma volt az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó fizikai és lelki állapota, miután június közepén bejelentette, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon, majd lemondta a budapesti világkupát is. A párizsi olimpiára nem kezdte meg időben a felkészülést, az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint a sportoló katasztofális állapotban lehet, hiszen nem végzett érdemi munkát hónapok óta írja a 444.hu

Milákról legutóbb január közepén nyilatkozott Sós Csaba, a kapitány akkor arról panaszkodott, hogy képtelenség kommunikálni a úszóval, senki sem tudja felvenni vele a kapcsolatot. A sportoló február végén egy szponzori közleményben jelentette be, hogy újra kezdte az edzéseket.

„Az előző időszak hosszabb pihenőjére testileg és mentálisan egyaránt szükségem volt... Remélem, hogy újra motiválni tudom majd az embereket, egyúttal pedig sikerül tudatosítanom bennük azt is, hogy a versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker egyik része lehet.”

- közölte akkor Milák

A magyar úszósport legjobbjai egy háromhetes spanyolországi edzőtáborban készülnek az év megméretéseire, melyek között első a sorban az április 9-én kezdődő négynapos országos bajnokság lesz.

A válogatott tagjai, valamint az edzők jövő szombaton térnek vissza Teneriféről.

Forrás: Index, 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Kémeim jelnették: Kristóf köpött a négy égtáj felé, majd egy hatalmas turhával köszöntötte az állami látogatóit.
jáger laszló
A magyar sportvezetők Tenerifén kirándulva próbáltak lelket verni Milákba...
Több,kevesebb sikerrel!!
csak ennyi barátilag
J.L.
Nyírfa
Egy kis kiruccanás közpénzen? Ti aztán tudtok élni, akarom mondani, élősködni a nemzet testén.
Sztyepospista
Hány fős delegációt akreditáltatok el Tenerifére, ja, és hány repülővel mentetek ? Ne mondjátok, hogy a menetrend szerinti járattal, mert nem fogom elhinni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.