A gázipari cég megjelenésével jó eséllyel átlépi majd a 20 milliárd forintot az FTC éves költségvetése, amely a legutóbbi elérhető adat szerint 17,2 milliárdra rúgott a ­2022-es éves beszámoló szerint.

Küszöbön áll egy újabb nagyszabású szponzori szerződés a magyar futballban, egy világvállalattal tárgyal a Fradi. Bár a vállalat neve egyelőre hivatalosan nem publikus, nyílt titok, hogy a Gazpromról van szó.

Az orosz cég a világ legnagyobb földgázkitermelője, nemrég még a német Schalke 04 gárdájának volt a mezszponzora, illetve sokáig a kiemelt támogatók között tartották számon az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) is. Mindkét helyen felbontották a szerződést Oroszország ukrajnai háborújának kezdetét követően.

Ugyanakkor a belgrádi Crvena zvezda mezén továbbra is ott látható az orosz óriáscég neve és logója. Szerbiai értesülések szerint évi ötmillió eurós (közel 2 milliárd forintos) támogatást nyújt a vállalat idényenként az elmúlt évek során több alkalommal is Bajnokok Ligája-főtáblájára jutó szerb egyesületnek.

Az oroszok már a Fradinál vannak – Újabb milliárdok érkezhetnek a rekordbajnokhoz a Gazprom érkeztével

Fotó: Euractiv

A gázipari cég megjelenésével jó eséllyel átlépi majd a 20 milliárd forintot az FTC éves költségvetése, amely a legutóbbi elérhető adat szerint 17,2 milliárdra rúgott a ­2022-es éves beszámoló szerint.

" Ismerve a Gazprom anyagi lehetőségeit és korábbi szponzorációit, az orosz cég olyan támogatást nyújthat, ami a Ferencváros költségvetését jelentősen megnöveli, biztos, hogy éves szinten több mil­liárd forintos szponzorációról lehet szó"

– mondta el a Blikknek Szabados Gábor sportközgazdász.

A Gazprom döntésében minden bizonnyal szerepet játszhat, hogy a Ferencváros az utóbbi években komoly nemzetközi sikereket ért el a nemzetközi porondon, mindhárom európai kupasorozatban sikerült csoportkörbe jutnia, két alkalommal pedig a tavaszi, egyenes kieséses szakaszba is eljutottak a zöld-fehérek. Az európai kupaküzdelmekből az orosz csapatok ki vannak zárva, az orosz szponzorok sem kívánatosak mostanság Európában. Így kapóra jöhet nekik a budapesti megjelenés, hiszen egy Európában sikeres klub mellé sorakozhatnak fel, ami PR-szempontból remek lehetőség a Gazprom számára.

További érdekesség, hogy a MOL újpesti szerepvállalásával – az olajipari vállalat a közelmúltban mintegy 6 milliárd forintért megvásárolta az Újpest FC-t – a magyar labdarúgó bajnokság jövőbeni két várhatóan meghatározó klubja, az ősi riválisnak számító FTC és Újpest mögött olaj-, illetve gázipari cégek állnak majd.

Forrás: Blikk.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Na, erre biztos rámozdul a szuvenírvédelmi hivatal...
A Fradi külföldről pénzelt ügynökszervezet lesz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szegény Dzsoni és Árnika
Az meg van a nép (pléh) nemzety csicska geci juobb oldalnak, hogy a faradiban minden benne van, amit a szélsőjobbosok utálnak?
cigány, zsidó, migráncs, orosz - na EZ AZ igazi kognitív disszonancia magasiskolája !!!
kereső
Na, kezdődhet a "visszaosztás" a nagyon óccón megvásárolt orosz gáz nyereségéből. Csurran is, cseppen is.
Sakk Matt
A Fradi meccsek előtt ezentúl az orosz himnusz éneklik a fekete srácok. A mérkőzések kezdésekor pedig továbbra sem térdelnek le - azt a lefújás után teszik meg, amikor sz*pnak majd a rubelért :P
Horizont
Elképesztő. Az oroszok már nem csak a spájzban vannak hanem már a fociöltözőben is.
A Fradi nagy név volt régen. Nagy csapat. Mára már egyik sem.
Őrnagy
@Szegény Dzsoni és Árnika Gyagyás: Üvölt belőled Gyagyás a rasszizmus és a fajgyűlölet!

A fradi az új szponzorával töténelmi tettet hajt végre:

Az a pénz, amit az Orosz gazdasági orjás a labdarúgásra költ, abból nem lesz háborús fegyver se Ukrajnában, se máshol, tehát a békét és Oroszország katonai potenciáljának a gyengítését szolgálja, megfelel az USA és Brüsszel elvárásainak.

Ez szól a többi Gyagyásnak is aki utánad fröcsög tele pofával!
Szegény Dzsoni és Árnika
A profi sportolókat TILOS támogatni közpénzből - az meg van neked darabra, hogy ezek a közpénzzel kitömött gecik nem is indulhatnának NEMZETKÖZI VERSENYEKEN?!
Hallgassunk zenét - végre nem nonono-t: Icona Pop... azt a kurva! :)

www.youtube.com/watch?v=jsXyq-eL3bg
puszt
A pénznek nincs szaga, igaz-e Fidesz?
Őrnagy
@puszt Gyagyás: Ti Sorosbérköcsögök már csak tudjátok, hogy a Szaros Gyurka által választási kampánycélra gurított dollároknak nincs szaga Gyagyások.
Örülj neki Gyagyás, hogy az orosz vállalkozás nem fegyverre és nem kampánycélokra költi a felesleges pénzét, hanem békés célokra.
Dr. Proktor
Na, erre biztos rámozdul a szuvenírvédelmi hivatal...
A Fradi külföldről pénzelt ügynökszervezet lesz?
Erik567
Nyilván így avatkoznak be az oroszok a magyar választásokba, ugyanis Kubatov Gábor a Fradi elnöke és egyben a fidesz párt igazgatója is. A Fradihoz kerülő szponzori pénzek sorsa pedig jelenleg követhetetlen.
lusta
A Nerencváros egyre jobb és jobb.
sokanvagyunk
@Dr. Proktor: Gondolom, van annyi eszük, hogy nem az OTP-be viszik a kötegelt pénzt.
Clavigo
Akkor,,gondolom a " tahó- pénzeket " már nem igénylik tovább... ( jah,,,ezt nem ide...)
csak úgy....
kubatov a böre öre ne feküdjön libsi nöre , mosassa az illegális suskát gáboréknál,patyolat tiszta lesz minden kopejka...
aki a rubelt nem becsüli az a dollárt sem érdemli!
Őrnagy
Baj van az új "Messiással" !
"Magyar Péter a MOL vezérével és Lévai Anikóval beszélget azokon a fotókon, amiket Hadházy hozott nyilvánosságra"

Lehet, hogy kettős ügynök, és a fidesznek is dolgozik?
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/magyar-peter-a-mol-vezerevel-es-levai-anikoval-beszelget-azokon-a-fotokon-amiket-hadhazy-hozott-nyilvanossagra/
csak úgy....
@Őrnagy: baszod, 0rbán számtalanszor beszélgetett sorossal ..., ebböl mikor vonod le végre a beteges konzekvenciát?
csak úgy....
@Maccska: azt tudod,hogy te egy proli aljadék, aki 0rbán után éhendöglik vagy kihül a putrijában?
Őrnagy
@nem csak húgy szar is...: 11.11
Ugyan Gyagyás én 1989 óta utálom Orbán basit, amikor már tisztán és világosan kiderült, hogy az MSZMP KB terméke Horváth István MSZMP KB tag Belügyminiszter felügyelete alatt! Atóta nem vontam le Gyagyás más konzekvenciát, hogy ő se más, mint a kommunista hatalomátmentő Gengszterváltó csürhe tagja!
A lényeg attól se változott meg, hogy a szponzorai azzal a feladattal indították útjára, hogy próbálja meg különböző trükkökkel elnyerni a választók bizalmát, és ne adja el magát Szaros Gyurkának aki megvételre kijelölte.
Így lett a hatalomátmentésre kiválasztott Orbán basi:

- Háború ellenes
- Genderidiótizmus ellenes
- Illegális migráció ellenes,
és ne legyen Büsszel csicskása se
Pusztai
Azé várgyuk meg amikor elmennek Lajtán túlra, vagy pl a lengyelekhez, mekkora füttykoncert lesz, ha egyáltalán bemehetnek!
csak úgy....
@Őrnagy: csak a nagyon idióták, mint pld. te ,azok hajlamosak az utálatuk ellenére kinyalni viktort a direk nektek szát hazugságai miatt ,mint pld. :
- Háború ellenes
- Genderidiótizmus ellenes
- Illegális migráció ellenes,
és ne legyen Büsszel csicskása se
@Őrnagy: = tudatlan,gondolkodásra képtelen, átbaszható seggfej! :)
Pusztai
" Az Újpest-szurkoló Orbán család ügyesen kitrollkodta, hogy a Fradi a Gazprom nevével a mellén, véres mezben legyen kénytelen játszani

90-es években Vasasba járt gyúrni is, nem jutott beljebb, átlépett a közelbe Újpestet akarták megvenni asse jött össze aztán lépdelt tovább.. és végére ellopták a Puskás hagyatékot mindenestű, csak a stadiont nem arra loptak több mint 10 mrd-ot hogy legyen a falusi dácsájának budija sarkában egy wellness fürdője.

OV 2010 Felcsút: -- "Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!"
imgur.com/osKsPOX
...A drága miniszterÁlnokunk szerint ő maga is hazaáruló!!!
Kisvasút, repcsik, stadionok, TAO, ... évente kb 1500 mrd-ot lopnak e, költenek magukra, konvertálnak át magánvagyonná.
Őrnagy
@csak húgy Gyagyás...: Te csak egy végtelenül buta hungarofób agyhúgyköves elmeroggyant Sorosbérköcsög szarházi seggfej vagy még mindig!
Őrnagy
@Pusztai Gyagyás: Ausztria 2023-ban a gázszükségletének a 98%-át Oroszországból szerezte be!
Az USA 2023-ban meg két és félszerezte az uránánbeszerzését Oroszországból!
Franciaország és Németország meg másfélszerezte a kereskedelmi forgalmát Oroszországgal!

A Politico táblázatot közölt arról, hogyan alakult az uniós tagállamok kereskedelme Oroszországgal 2022-ben, február és augusztus között. Az adatokat az Eurostat szolgáltatta. A táblázatból kiderül: a legtöbb EU-tagállamnak jelentősen nőtt a kereskedelme Oroszországgal a háború évében.

Szlovénia 346 százalékkal, Luxemburg 262 százalékkal,
Görögország 142 százalékkal, Ausztria 139 százalékkal, Ciprus 138 százalékkal növelte kereskedelmét Oroszországgal.

Magyarország 132 százalékkal, Bulgária 116 százalékkal, Olaszország 100 százalékkal növelte kereskedelmi forgalmát.

Ezen felül az unió legerősebb gazdasági hatalmai, Franciaország, Hollandia, Spanyolország és még Németország is bőven növelték kereskedelmi forgalmukat Oroszországgal.
Dr. Proktor
@Őrnagy: Ne légy naív, hogy Soros választotta ki Orbánt! Az MSZMP volt a tettes...
csak úgy....
@Őrnagy: a zárójelentésedet olvasva, neked semmi sanszod a fölépülésre! :)
Dr. Proktor
@sokanvagyunk: Lölőnek van bankja... ott minden pénz elfér!
Őrnagy
@Dr. Proktor Gyagyás: Az természetes, hogy a konkrét személyeket az MSZMP KB határozta meg, de Szaros Gyurka kezdetben sokáig el is hitte, hogy akiket a gondjaira bíz az MSZMP KB, azok mind meg is vehetők, mint Európa más országaiban az USA hűbéresként behódolt politikai maffia esetében!
Őrnagy
@csak húgy Gyagyás...: Ugyan Gyagyás.
Ne erőlködj, merz az úgyis felesleges. Te a saját gumiszobádban senyvedve semmit nem értesz a való világból!
rücsü41
Szóval az oroszok már a spájzban vannak?Jó kis film volt a Tizedes meg a többiek című magyar film, mert bemutatta, hogy a II.Világháborúban milyen amatőr és nevetséges módon álltak át az emberek a szovjetek oldalára, be mutatta az akkori "szabadság harcosokat ", azt hogy akkor is milyen felemás módon viselkedtünk.Jelen esetben nálam az a kérdés, hogy az oroszok beengedése a magyar sport legmagasabb szintjén , a vezető klub csapatok vezetőségébe mennyire szuverenitási kérdés?A sport klubbok vezetésébe való belépése az oroszoknak nem befolyéásolják-e ténylegesen az ország politikai, és társadalmi helyzetét.Azok a szurkolók akik eddig azt hitték hogy az FTC a nemzeti érzelmű emberek gyülekező helye , és a magyar sport dicsőségek gyűjtő helye most a külföldi, rubel segítséggel ténylegesen a sportunkat erősíti-e, vagy a támogatáson keresztül az oroszok emberséges , jóságos magatartásának a hirdetője, az orosz emberek fölényének igazolása, és ezzel a társadalmunk megosztására törekszik, hogy később nálunk is erősítse az oroszok melletti szimpátiát?Kérdésem ezek után Lánczi úrhoz, hogy hivatala nem vizsgálná meg az oroszok befolyásolásának növekedését a magyar társadalomra?
Őrnagy
@Maccska: Most is csak azért szapulják a Magyar-Kínai kapcsolatokat, hogy minél több juthasson nekik a modern kínai befektetésekből.
Dr. Proktor
@rücsü41: Jó a meglátásod, kiegészíteném azzal, hogy bioszuveníreket is hagytak itt a szovjet harcosok, akik itt is az orosz érdekeket szolgálják...
rücsü41
@Dr. Proktor: Lehet hogy a" fijúk "már ingyenes orosz nyelvoktatásban is részesülnek, és a fizetésüket rubelben kapják, mert dollárban vagy euróban szégyen lenne ezek után elfogni azt a kis pénzt!
rücsü41
@Dr. Proktor: Lehet hogy majd jövő január 1-től na nm Kinizsi lesz újra a Fradiból hanem Bp.Gazprom nevet kell neki felvenni, hogy megkapják az anyagi támogatást.Remélem a szurkolói is helyeslik azt ,hogy orosz cég szponzorálja a csapatukat, é s majd kapnak egy igazi orosz vezér szurkolót is!Aki nem oroszul fog szurkolni azt kitiltják a B középből.
namihami
Az oroszoktól jön? Akkor ezt is mi adjuk, beépítve (és némi csavarral továbbítva) a világpiacinál olcsóbb orosz gáz árába!
namihami
Az oroszoktól jön? Akkor ezt is mi adjuk, beépítve (és némi csavarral továbbítva) a világpiacinál olcsóbb orosz gáz árába!
Dr. Proktor
@rücsü41: A Fradi is már Putyin spájzában van, követve Orbánt és Szijj Ártót...
simmering73
Nem véletlen, hogy a Fradira esett a választás, amely a nemzeti büszkeség és a nemzeti ellenállás jelképe. Viharos története során ennyire még nem alázták meg a Ferencvárost, és mindazt, amit a Fradi jelképez. A Gazprom „fő szponzorként” épp olyan, mintha a Fradit megszállták volna az oroszok, és ez maga a valóság. Ahogy az ország esetében sem.

A Fradi az Orbán-rezsimé, az Orbán-rezsim pedig a oroszoké. A Gázprom kijelölése a Fradi élére ezt a helyzetet demonstrálja. Ez Putyin üzenete Magyarországnak, a magyaroknak és Orbánnak: az oroszok kezében vannak. Ennek nyílt demonstrálása üzenet a világnak is: az oroszok végleg elfoglalták Magyarországot, a NER Oroszország érdekövezetébe tartozik.
nepszava.us/a-fradi-elfoglalasa-az-orosz-bevonulast-jelenti/
Nyírfa
Amennyiben ebben az évben nem történik gyökeres fordulat itthon, akkor tudomásul veszem, hogy ez a nép a vesztébe rohan, s beteljesíti a saját végzetét.
Egy bizonyosság azért már van: ezt az országot a magyarság nem tudta a hazájává tenni. Ezer éve sem lett több a szülőföldnél, amely földet sem megbecsülni, sem gazdagítani nem volt képes, Európa hasznára sosem vált.
Nem először kérdezem: mit keresnek itt, azon kívül, hogy idáig menekültek a honfoglalás-kori népek elől. Nincs fejlődéstörténetük, bajkeverők, még most is a sztyeppei élet törvényei szerint akarnak élni.
Tehát: mit keresnek még mindig ezen a kontinensen?
kereső
Hullarablók...mert azok a rubelek véresek. Ukrán-és magyar emberek vére, élete szárad rajtuk. És ezen véres rubelek ellenében a fradi el is árulja az országot, mert beengedi a fszb embereit.
Nyírfa
@kereső: 10.49

El tudod képzelni, hogy egy ilyen országra rábízzák a soros elnökséget? Csak azt remélem, az EU ennyire nem ellensége saját magának.
kereső
@Nyírfa: Nem tudom hogyan tudják megoldani, hogy ne töltse be az ország az elnökséget, hiszen ez az Eu alapszabálya szerinti elnökségi mgbizatás..amely fél éves rotációban minden tagállamot megillet. Varga Mihály tegnap már arról "értekezett", hogy készen állnak az Eu költségvetésének megtervezésére. Egyetlen módja lett volna ennek elkerülésére az Eu-nak, ha időközben felfüggesztik az ország szavazati jogát. És súlyosbitja a helyzetet, amikor orbán éppen akkor "foglalja el brüsszelt", amikor is még nem állt fel az új EP, zajlik az új EB elnökének, és tagjainak megválasztása...szóval lesz mit a zavarosban halásznia. Pesszimista vagyok...akárcsak az országot illetően,.
Nyírfa
@kereső: 11.02

Néhány hónapja már felvetődött az EP vezető politikusai által, hogy korlátozott jogokkal engednék csak az Orbán-kormányt az elnökségi pozíciót betölteni. Vagyis, kapna egy gyámot , amely személy, bizottság, ország felügyelné a működését, s annak engedélye nélkül semmit nem intézhetne.
Még ezt is, így is sokallanám, vannak helyzetek, amikor szabályt kell szegni, mert az életben maradásunk függ tőle.
Orbán , tekintve, hogy sarokba szorította saját magát, nagyon sokat vár a választásoktól, hatalmas, minden eddiginél nagyobb csalásokra , álhírekre, megvesztegetésekre készül, szövetkezik.
Én, biztos, hogy az útját állnám, de negatív példaként áll előttem a belga miniszterelnök esete az MCC-rendezvénnyel.
kereső
@Nyírfa: Magyarországon nem hir, de a belga biróság két birája dobta vissza orbánék fellebbezését, a harmadik meg azután -es alkotmányban rögzitettek. adfott helyt neki, miután a belga miniszterelnök megszólalt. Most meg a brüsszeli polgálmester fellebviteli birósághoz fordult, mert a miniszterelnök ezzel korlátozta az önkormányzat jogait, amelyet szintén az 1867-es alkotmányban rögzitettek. A miniszterelnök magyarázatra kényszerült a parlamentben is.. A x@rkavaró orbán miatt.
Nyírfa
@kereső: 11.24

Azt még olvastam, hogy a polgármester nem nyugodott bele a határozatba, de utána már nem követtem a fejleményeket. Hogy magyarázkodnia kellett a miniszterelnöknek, az zene füleimnek, de vajon levonja-e a raport tanulságait? Sokan félreértik a demokrácia, a szabadság fogalmát, keverik a szabadossággal, a bármit megtehetsz gátlástalanságával. És valóban, bármit megtehetünk, csak nem következmények nélkül.
És erre éppen a demokráciában kell nagyon ügyelni.
kereső
@Nyírfa: youtu.be/D7m71bvY5jU?feature=shared
Pottyondi Edina : " A béke szine narancssárga, a jelképe dögkeselyú..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.