A gomba fő összetevői a víz és a fehérje. Könnyen romló kombinációt alkotnak, amelyben a fehérje oxigén és baktérium hatására lebomlik, és ennek során mérgező bomlástermékek keletkeznek.

Forrás: naturanet.hu
Feltöltő: naturanet
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Egy nem mérgező gomba sose válik mérgezővé, esetleg elrohad, vagy szagot vált a bomlás következtében, de azt már mindenki tudja, hogy romlott ételeket nem szabad megenni sem gombában sem másban.
Amúgy a gombát sokféleképpen lehet tárolni, szárítva, fagyasztva, és fékészen is.
Egyet azért komolyan kell venni, aki nem ismeri a gombákat az valaki hozzáértő nélkül ne fogyassza.
csutak
Az a gond a "romlott ételekkel", hogy nem minden esetben van neki szaga vagy színe.
Ettől eltekintve kegyetlen fájdalmakat képes okozni, sőt ha valaki nem szerencsés, kiszáradás miatt belehalhat.
A mikoorganizmusok elősegítik az emésztésünket, de meg is ölhetnek bennünket!
Ez van...
Csizmás Kond

Szerintem aki túlzott ideig tárol romlandó élelmiszereket annak minden lehetősége meg van hogy megbetegedjen.
qxy
Ha mindent így tudományosan magyaráznának meg, sok mindent nem szabadna megenni Hogy készül a sajt? kefir ? Mangalica disznót is lejegelték annó mert egészségtelen. most meg? Hát csak azt szabad!Hagyományosan házi kolbász- Szavidős?stb.
csutak
@qxy:
Az én könyvemet még józan paraszti ész és a tapasztalatok felhasználásával írták!
A többihez : No comment.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.