A gomba fő összetevői a víz és a fehérje. Könnyen romló kombinációt alkotnak, amelyben a fehérje oxigén és baktérium hatására lebomlik, és ennek során mérgező bomlástermékek keletkeznek.

Forrás: naturanet.hu
Feltöltő: naturanet
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csutak
Az én szakácskönyvemben az szerepel, hogy a gomba a "négyórás ételek " egyike!
Azaz, elkészítés és az elfogyasztás között több idő NEM telhet el.
Szakközép suliból való.
másvirág
@csutak: Szeretek élni ! És ezt gomba nélkűl képzelem el ! :D
dragonita
Rántva szeretem a legjobban) sült krumplival...
inkvi
Nyugodtan meg lehet enni később is, ha hűtve van! Miért foglalnak azok állást, akik nem értenek hozzá? Más étel az nem fehérje és víz kombinációja?

@másvirág: Akkor Canesten! :):):)
csutak
@másvirág: Nem kell rám hallgatni, mert nem értek hozzá:)
Én csak szakácsként melóztam és soha nem volt gondom a hatóságokkal!
Sem a tisztasággal sem az ételek minőségével, tartásukkal.
Tőlem bárki beteheti hűtőbe, de ne lepődjön meg a következményeken:(
inkvi
@csutak: A frissen szedett gombát 2-3 napig lehet hűtőben tartani - talán egyetlen kivétel a laska gomba, ami 8-10 napot is elvisel! Valószínű a szakácsi tudomány nem ér fel a gomba-szakértői tudással! Sok fajta gombával kipróbáltam: 48 órát simán kibír és nem romlik meg! Bár a gyilkos galócát frissen sem ajánlanám. A világító tölcsér gomba sem igazán hűtendő fajta.
inkvi
@csutak: Ja-ja! Értettem! Igazad van! Csak túlzott az óvatosság, Be kell tartani a szabályokat. Mindenki a saját felelősségére és tapasztalatára támaszkodjon!
Csizmás Kond
Egy nem mérgező gomba sose válik mérgezővé, esetleg elrohad, vagy szagot vált a bomlás következtében, de azt már mindenki tudja, hogy romlott ételeket nem szabad megenni sem gombában sem másban.
Amúgy a gombát sokféleképpen lehet tárolni, szárítva, fagyasztva, és fékészen is.
Egyet azért komolyan kell venni, aki nem ismeri a gombákat az valaki hozzáértő nélkül ne fogyassza.
csutak
Az a gond a "romlott ételekkel", hogy nem minden esetben van neki szaga vagy színe.
Ettől eltekintve kegyetlen fájdalmakat képes okozni, sőt ha valaki nem szerencsés, kiszáradás miatt belehalhat.
A mikoorganizmusok elősegítik az emésztésünket, de meg is ölhetnek bennünket!
Ez van...
Csizmás Kond

Szerintem aki túlzott ideig tárol romlandó élelmiszereket annak minden lehetősége meg van hogy megbetegedjen.
qxy
Ha mindent így tudományosan magyaráznának meg, sok mindent nem szabadna megenni Hogy készül a sajt? kefir ? Mangalica disznót is lejegelték annó mert egészségtelen. most meg? Hát csak azt szabad!Hagyományosan házi kolbász- Szavidős?stb.
csutak
@qxy:
Az én könyvemet még józan paraszti ész és a tapasztalatok felhasználásával írták!
A többihez : No comment.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.