Egy magyar évente 2800 csésze kávét iszik meg, a háztartások 83 százaléka kávézik. A magyar kávékészítő bajnok szerint nem a mennyiség számít, hiszen a jó minőségű kávéból akár napi 4 csészével is meg lehet inni. A 18-19. század fordulóján virágzott a magyar kávékultúra, akkor még börtönnel is büntethették a rossz fekete készítőit. Ma viszont büntetlenül bármit felszolgálhatnak a vendégeknek - panaszkodott a mester.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Koronix
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
"Szijjártó Ágnes, a Tchibo kávégyár munkatársa ugyancsak a GFK adataira hivatkozva, azt mondta, hogy a magyarok évente összesen 28 milliárd csészével isznak meg, vagyis minden magyarra átlagban 2800 csésze kávé jut."

2800? Elég hihetetlen. Az átlag 7 csészét jelent naponta, de akkor abba már beleértendő a csecsemőtől kezdve a nemkávézóig mindenki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.