A minisztérium szerint puszta spekuláció a Nemzeti Színház igazgatójának távozásáról szóló hírek. Közben az Alföldi leváltását folyamatosan szorgalmazó albizottsági elnököt leváltották.

Forrás: 7 óra 7
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Sajátos politikai történelmi duma.
Aki nem tud nemzet és ország között különbséget tenni azt sajnálom. A kisebbségi népcsoportok nem a nemzet alkotó részei, hanem az ország alkotó részei. Ha a nemzet alkotó részei lennének akkor az elcsatolt területeket mind a magyar nemzet részének kellene lenniük. Azért, mert valaki több generáción át egy adott területen él, és azt a területet nevezi hazájának, hű hozzá azért még nem biztos, hogy az adott ország többségi nemzetének a tagja. Egy olyan embereben jobban meg lehet bízni, aki pl magyarországi cigánynak vallja magát, mint egy olyanba, aki kijelenti, hogy itt élek és magyar vagyok, oszt ha utána nézel semmi köze sem a nemzethez sem az országhoz, csupán van állampolgársága és itt lakik.
Az, hogy valaki más nemzetiségűnek vallja magát nem bűn, sőt érdem, de nem lehet összekeverni. Ez a jelenség az egész világon fellelhető, de sehol nem akarnak senki ennyire nemzetinek látszani mind itt. Szerintem ezt a szokást Amerikáról másoltuk le.
keresztapa
@Csizmás Kond: Államhatárok változása következtében létrejött-nemzeti kisebbségek vagy közösségek, amelyek államalkotó és társ-alapító tényezői annak a nemzetállamnak,amelyek a közösség tagjai állampolgárként alanyai, jogokat élveznek
nemzeti indentitásuk megőrzése,kifejezése és ápolása érdekében.
keresztapa
@Csizmás Kond: Ez nem szokás ami Amerikától lett másolva, mert Angol szövegben
" Kinspeople" kifejezés szerepel, amelynek ilyen formában nincs magyar megfelelője.
Jelentése kb, "az adott néphez tartozó emberek". Magyarul ehhez tartalmilag a "nemzettárs" fogalom áll a legközelebb, lényeges azonban, hogy az angol szöveg itt nem használja a "nemzet" kifejezést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.