Világraszóló kezdeményezés indult a homeopátiás szerek túlértékeltsége ellen, ehhez csatlakozott Vágó István is, akiről köztudott, hogy nem hisz semmiben, amit nem támasztanak alá tudományos kísérletek, tesztelési eredmenyek is. Ezért látogatott ki a Magyar Gyógyszerészeti Intézet elé tiltakozni az említett szerek nyilvántartásba vétele ellen. Hogy bebizonyítsa, semmiféle hatóanyag nincs ezekben a készítményekben, többedmagával bevett egy egész fiolával az egyik ilyenből. Túlélte...

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lengyel
A szkeptikusok agyament acsarkodók. Be kellene tiltani ezt az áltudományos bandát.

A homeopátia információ. Nem lehet hígítani. Vagy van információ vagy nincs. Egy vasgolyót beleteszünk egy üvegbe. Akármennyi vizet adunk hozzá; vasgolyó marad. Aki az üveg tartalmát megissza, lenyeli a vasgolyót. Ehhez azért nem kell sok iskola.

Egyébként a sok gyógyszer leírásában két sor a hatás, és 3 oldal a mellékhatások felsorolása.
A gyógyszerek 1 szervet gyógyítanak, 5-öt megbetegítenek, vagy halált okoznak.

A homeopátia sok száz, vagy ezer évig, a modern orvostudomány megjelenéséig éltette az emberiséget, de legalább is a kínaiakat.
csutak
Szerényen jegyzem meg, hogy még ma sem ismerjük még a földi élővilág valós működését!
Nem ismerjük az univerzumot, csak elképzelésünk van a működéséről.
Ezek után elvárható a másik ember hitének a tiszteletben tartása!
Mert ugye semmit nem lehet 100%-os bizonyossággal kijelenteni, hisz mi van akkor, ha téves az állítás, a kiindulópont?

És akkor még nem is ejtettem szót az erős és a gyenge kölcsönhatás intézményéről!
ghunter
Kedves Vágó úr!
Nem tudom, mi van, mi nincs ezekben a szerekben?
Az viszont tény, hogy a gyermekemnél évekig elhúzódó problémát oldott meg egycsapásra.
Tudom, a placebohatás...
Gyermekem, gyógyulása pillanatában 7 éves volt. Előtte nagyon sok orvosnál jártunk, sok csodaszert kipróbáltunk. Nem használt.
Egy ismerősünk javaslatára kerestük fel dr. Kürti Katalin gyermekgyógyász-homeopata rendelőjét. Mai napig áldom azt a napot.
Vajon a gyermek szervezete, hogyan tudott különbséget tenni orvos, gyógyszer, tudományos megközelítések között?
Én nagyon nagyra becsültem eddigi munkásságát. Roppant intelligens embernek tartottam. Valódi színfoltja volt a hazai médiának, közéletnek. Valóban nincs ember, aki ne ismerné az Ön nevét.
Sajnos 2006-ban kilépett szerepéből és olyan útra tévedett, ahonnan nagyon nehéz újra felállni.
Higgye el nekem, ilyen ostoba dolgokkal nem is fog sikerülni!
Kérem gondolkodjon el ezen!
Tisztelettel, Vadász Gábor
silber13
@Csikknorisz: Vágó inkább legyen akár több banknak is a "reklámarca", csak ne vegyen gitárt a kezébe "zenélési" szándékkal!!!Ja, és ne énekeljen! Ha meg mindenképp meg kell történjen, talán az ultrahangot javasolnám. Attól csak pl.: a kutyák vesznének meg.:-)))))))
Atha
Ó, hogy ilyesmire van időtök!!!
Ami nem öl meg, az megerősít. Miért bánt ez titeket?

Nálunk generációkon keresztül mindenki ismerte a dédszüleit! Apu, anyu, a gyermekeim meg én is. Köszönjük Jézus!
Tiszta élelmiszer, sok fokhagyma, sok munka...no meg a jó öreg természet határtalan mennyiségben!
A többi smafu.

barnan
Vágó védelmében: a CreditHill nem bank, nem foglalkozik hitel kihelyezéssel, profilja hiteltanácsadás, hitelügyintézés, támogatás.

A homeopátia hatásossága jelenlegi tudományos módszerekkel nem bizonyítható. Tapasztalati úton folytatódnak a kutatások, hatásmechanizmusát nem ismerjük. A homeopátia megerősítetlen módszereket is alkalmaz, lásd víz emlékezetének elvét. Reprodukálható klinikai vizsgálatokat nem mutattak fel a vonalon.

A homeopátiában extra hígításokat alkalmaznak, bizonyos értéktől felfelé az alapanyagnak egy molekulája sincs a készítményben. A homeopaták ezt nem vitatják, viszont úgy gondolják, hogy a potenciáció során leképezés vagy ultramolekuláris reakció történik az oldatban, bizonyítékot erre vonatkozóan felmutatni senki nem tud . A homeopaták szerint a potenciáció a gyógyszerben gyógyító erőt hoz létre, vagyis életerőt.

Ha ezen okokból kiindulva Vágó kételyeit fogalmazza meg, azt jogosan teszi, hiszen nem leírhatók jelenlegi tudományos eszközeinkkel a folyamatok. Ha ezen szempontok szerint vizsgálódunk, a hagyományos értelemben vett tudományos jelző nehezen használható a témakörben.

Miért fontos ezen kérdés, miért fontosabb, mint egy Tesco-ban vásárolt termék ellen felemelni hangunkat? Mert itt látványosan nagyobb az esélye annak, hogy emberi életek kerülhetnek veszélybe, ha nincs felmutatható valós hatásmechanizmus.

"Mindent megvizsgáljatok"

Történtek, tudományos, klinikai, statisztikai vizsgálódások, egyelőre nincs elég bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a homeopátia klinikailag(!) hatásos lenne. Példákat pro-kontra lehet hozni, pontosan ezért fontos, hogy foglalkozzunk a témával:

"Ausztráliában egy pár kisbabáján négy hónapos korában bőrkiütések jelentkeztek, és noha állapota egyre romlott, az apa - aki egyetemi docensként homeopátiával foglalkozik - megtagadta, hogy hagyományos orvosi kezelésben részesítsék a babát.

A gyermek kilenc hónaposan halt meg alultápláltságban és vérmérgezésben. A szülők csak a kislány halála előtt három nappal mentek kórházba a gyerekkel." [vital.hu]

Jelenlegi tudásunk szerint nyugtalanító lehet olyan tanácsot fogadni, mely szerint 12 óra homeopátiás kezelést javasolnak mélyvénás trombózis gyanúja esetén, a konzervatív kezelés megkezdése előtt, hasonlóan, mint feltételezett méhen kívüli terhesség esetén két órán át homeopátiás kezelést, mielőtt hagyományos orvosi segítséget vesz igénybe bárki.

Ahogy a hagyományos orvosságok, úgy a homeopátiás készítmények sem ingyen bérmentve kaphatók.

Viszont. Kijelenthetjük-e, hogy jelenlegi tudásunk mindenható, természettudományos módszereink által minden jelenség vizsgálható, modelljeinkkel mindezek leírhatók? Én azt gondolom nem, nem ismerjük eléggé világunkat. De az alap, ha valamit nem értünk, nem tudunk jelenlegi tud. módszereinkkel leírni, akkor kérdéseket fogalmazunk meg s vizsgálódunk.

Fontos, hogy vizsgálódjunk, keressünk, mert így juthatunk közelebb az igazsághoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.