Kilencven éve, 1921. február 22-én született a Bologna melletti San Giorgio di Pianóban Giulietta Masina olasz színésznő, Federico Fellini olasz filmrendező felesége és filmjeinek állandó szereplője.

Forrás: prae.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

feketeözvegy
13 nappal az megismerkedésük után házasodtak össze, és leélték együtt az életüket!
Szerelem első látásra! Ráadásul működött a dolog!

Sok filmjét láttam, kedvencem az Országúton...........
leee
Szép, bár kissé lexikon-szerű összefoglaló erről a nagyszerű színésznőről. Ez a mondat némi kiegészítésre szorul: "Masina hitelesen formálta meg az alázatos és szomorú nőket." Valóban így van, de emellett számtalan más karaktert is eljátszott, játékából sütött az életöröm, az érzékiség, a szenvedély, a temperamentum. Ezek a jelzők inkább jellemzők rá, mint az alázat, és szomorúság - ez nem Masina volt. Ő maga volt az életvidámság, a nyitottság. Cabiria volt a legkedvesebb szerepe. Kilencven százalékban prostituáltakat játszott, nagyon szerette ezeket az erőteljes karakterszerepeket. A modern, intellektuális, felszabadult nő élő példája volt. Nyugodjék békében!

Feketeözvegy: Egyetértek, az Országúton gyönyörű film, de te is tévedtél egy picit: nem 13 nappal a megismerkedésük után házasodtak össze - hol olvastál ilyet? Több hónap eltelt, kb. kilenc.

Giuliettáról sajnos rengeteg a tévhit, a fals info kering. Nincs filozófiai doktorátusa sem. Sokan Gelsominával azonosítják, pedig köszönőviszonyban sincs Giulietta egyéniségével, csak egy színészi feladat volt. Egy erős, határozott nő volt, nem naiv áldozat.

Itt egy megbízható portál róla:
giuliettamasina.gportal.hu/
nyanya001
Én csak nagyon röviden tudok írni róla!
Nagyszerű színésznő volt!
mindenlében
Különleges szépség volt, szilikon és plasztika nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.