Mindenki látta a Ludas Matyi klasszikus rajzfilmváltozatát, ugye? Elég baj, mert így nem marad senki, aki csak olvasta Fazekas Mihály eredetijét és nem „rontotta meg” a feldolgozás úgynevezett mondanivalója. Amely mondanivaló persze egyértelmű: az ész, a kitartás és a türelem mindig győz a tekintélyelvű nyers erő, a zsarnokság felett..... Pedig pont, hogy nem.

Forrás: cotcot.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almalibre
Hittan? A történelem kerekét nem lehet visszaforgatni, és nincs is értelme. Én olyan országban élek ahol a kereszténység még aktívan él a mindennapi emberek életében. Jobban neveltek, mint a magyarok? Nem? Kulturáltabbak, mint a magyarok? Nem. Őszintébbek, mint a magyarok? Nem, sőt igazából, amiben jók, hogy tudják hogyan kell élniük, hogy mások szemében ne tűnjenek „bűnösnek”. Vagyis a kereszténység a hazugságot tanítja, így kitermelve a jövő álságos felnőtteit…
Ezek után nem is meglepő, hogy Ludas Matyi igazság keresése szúrja a szemüket…
Hókuszpók
Ha így nézzük akkor kurvára hasonlít a vezírre

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.