A Való Világ játékosai könnybe lábadt szemekkel bámulták a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány tavalyról megmaradt kampányfilmjét, a tévénézők pedig remegő kézzel nyúltak a telefon után, hogy ismét emelt díjas SMS-ekkel segítsenek a leszakadt társadalmi réteg alultáplált csemetéin.

Forrás: tempty.hu
Feltöltő: joli234
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dulcinea
@Ecce Homo: Az egész ország rászorultjait sajnos nem tudjuk megmenteni! De, a közvetlen környezetünkben élőkön igenis tudunk segíteni, elhatározás és akarat kérdése!
Mi nem tartunk fenn helyiséget, és igaz nem ilyen nagyszabású a tevékenységünk! A baráti körömben egyikünknél összeülünk, megbeszéljük kinek mi a felesleges, vagy urambocsá! Össze dobunk némi összeget, és alapélelmiszereket vásárolunk, és eljuttatjuk a rászorultaknak! Ez persze nem egy évben egyszer történik, hanem ahányszor csak lehetőségünk nyílik rá. Viszont így megvan az a megnyugtató tudatunk, hogy amit a rászorultaknak szántunk, azt ők kapják meg nem valaki más. Tisztában vagyok vele, hogy a lakjon jól alapítványhoz képest mi sehol nem állunk, de a környezetünkben élőkön mégis tudunk segíteni és ez jó érzéssel tölt el mindőnket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Atha
@sokanvagyunk: Nem is @Dulcinea: kommentjére hanem a cikkre reagáltam. Egyébként a társadalom önmaga által, alulról szerveződő akciói mindig jobban funkcionáltak mint egy átláthatatlan szervezet homályba vesző tranzakciói. A Négy Mancs is azt mondja magáról hogy segélyszervezet és lám mennyi kárt okoz a komplett magyar gazdaságnak. Már maga a segély szótól is végigfut az emberen egy hideg borzongás. A mi családunk miért nem kapott sose segélyt a családin kívül?! Mert nem is igényeltük. Ha nehezen ment akkor többet dolgoztunk hogy ne kellejen a többség nyakán élősködni. A társadalmi önszerveződés van nagy bajban és ez egyfajta szociális elrákosodás aminek megvannak a haszonélvezői.
csikknorisz
@Atha: Ez az, hogy értelmetlen. Kecskét is osztottak azzal a naiv elképzeléssel, hogy majd szaporítják és fejik őket. Levágták, megették, volt, nincs. Szép gondolat, hogy ne halat adj, hanem hálót, de nem sokra mennek vele, ha a hálót eladják, aztán vesznek rajta halat. Magyarán ott vannak, ahol a part szakad.
Atha
@csikknorisz: Gyanítom itt a legtöbben ezen a véleményen vagyunk. Nincs is vita ezen mindössze annyi hogy én másra reagáltam, egyébként Dulcineával is egy követ fújunk az esetek túlnyomó többségében.
Atha
@csikknorisz: ...meg ott vannak ahol a párt szakad! :-)
sokanvagyunk
@Atha: (14:32) És velem is, ha félreérthető voltam...!
Kutyafüle
Ez az alapítványnév már akkor gyanús volt nekem, de gondoltam, talán valami új lehet. Persze megtévesztően hasonlít A Gyermekek Közétkeztetési Alapítványa nevéhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.