A halál jogáért könyörög a bíróságon Tony Nicklinson (58), aki egy súlyos stroke következtében nyaktól lefelé béna, sem beszélni, sem önállóan enni nem tud.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Biológiailag él szerencsétlen és itt ki is merül a lét fogalma nála. Nem vagyok egy gyilkos fajta, de esetében valóban megváltás volna.
Boszi
Az eutanázia évek óta igen kényes téma.Éppen annyian ellenzik,mint akik támogatják.
Elgondolkoztató tény,hogy menthetetlen betegségben szenvedő állatnak jogában áll humánusan elpusztulnia.Azaz az orvos segíti egy injekcióval át a halálba.Ezzel szemben emberek milliói szenvednek sokszor évekig,súlyos -fájdalmas-gyógyíthatatlan betegségekben.Mire a szervezetük teljesen leépül az emberi mivoltukból is kilépnek.Sokuk könyörög a hálál elérkezéséig.Az egészségügyi dolgozok sok esetben a szenvedésüket hosszabbítják meg:mert arra esküdtek fel,hogy az élet mindenek felett.De kérdezem én ilyen esetben ez tényleg élet?Senki halála felett nem dönthet más ember,orvos sem.De én igen is szeretnék magam dönteni hasonló szituációban arról,hogy kívánom-e így az életem befejezni.Természetesen ehhez pontos diagnózisra a beteg teljes felvilágosítására lenne szükség,hogy még teljes tudatában cselekedeteinek dönthessen és adott esetben önmagának adagolhassa be az ehhez szükséges gyógyszereket.
Sajnos egy ilyen lefolyású betegség igen megterhelő lelkileg a betegnek,az eü.dolgozóknak és a családnak egyaránt.Ezt igazán csak azok tudják,akik ezeket a betegeket végig kísérték a szenvedéseiken.Hihetetlen mennyire lesújtó látni más ember évekig tartó szenvedését és igen minden nap azzal szembesülni ,hogy szinte már várod,hogy szerencsétlen áttudjon végre lépni a "túlvilágra",mert akkor minden szenvedésének vége szakad.Én biztosan az eutanázia mellett voksolnék .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.