A kolleganőm ma reggel magából kikelve érkezett az irodába és láttam rajta, hogy csak egy kis szikra hiányzik ahhoz, hogy felrobbanjon. Elcsábítottam kávézni, hátha a finom kávé illat megteszi a hatását és lecsillapodik. Kávézás közben elmesélte, hogy reggel mikor sétáltatta a kutyáját egy öregasszony beszólt neki.

Forrás: noipoker.hu
Feltöltő: mazsika80
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
@Kutyafüle: Ne aggódj, én már kinőttem abból a korból, hogy pusztán azért, mert valaki idős, attól egyúttal automatikusan kedves nénike, vagy szeretetre méltó bácsika is legyen a szememben, és kijárjon neki a megkülönböztetett tisztelet. Nem. Az öregség nem érdem, csak egy állapot. Én mindenkihez alapvetően tisztelettel szólok, de az már az egyéntől függ, hogy kiérdemli-e nálam a megkülönböztetett kedvességet, vagy éppenséggel gyorsan eljátssza a megbecsülésemet - hófehér haj ide vagy oda.
Az az igazság, hogy bár az idősebbek nagyrészt még többnyire tagadhatatlanul különb nevelésben részesültek, és ez meg is látszik a viselkedésükön, azért a fiatalok között is vannak tiszteletteljes, jólnevelt gyerekek, ahogy az öregek közt is bőven akadnak kiállhatatlan banyák, és hepciáskodó, bunkó vénemberek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rézangyal
Ráuszítottam volna a kiskutyát ;)

Nemcsak vénségtől és gonoszságtól aszott vén banyák viselkednek így. Kb. 25 évvel ezelőtt a húgomnak volt egy ilyen esete. Jött hazafelé, 18 éves volt, göndör szőke hajú, kék szemű, magas, karcsú. Jött vele szemben néhány fiatal suhanc és az egyik beszólt neki: helló, ronda nő! Nagyon viccesnek képzelte magát, de az én önbizalom hiánnyal küszködő hugom zokogva jött haza és hónapokig az eset hatása alatt volt. Pedig állíthatom, hogy a ronda és ő közötte párhuzamot vonni, enyhén szólva is botorság. Szerencse, hogy nem voltam ott, mert én, amilyen kis hörcsög voltam, biztos leakasztottam volna egy sallert a gyereknek. Lehet, hogy még egy kokit is!
mazsika80
@Rézangyal: Ez nagyon kemény. Sajnálom a húgod és gondolom mit élhetet át. Az a baj, hogy az inteligens szülők próbálják a gyereküket jól nevelni, tiszteletre, és amikor jönnek ezek a szemét emberek, akkor nem tudja lereagálni a történést, mert Őt úgy nevelték, hogy az időseket tisztelni kell, és az esetedben meg, nem bántunk meg senkit. Az már más történet, hogy az évek során sokat megél az ember és kialakul benne egy védelmi mechanizmus, de a gyerekkorban a szülőtől tanult dolgokat nehéz egyik napról a másikra levetkőzni, és ahhoz hogy ember maradj, jobb azoknak az értékeknek megfelelni, mint annak, amit az élet diktál.
nahát
hehe, az igazság sokszor a legfelháborítóbb!
mazsika80
@nahát: szerinted ha egy fiatal lánynak kutyája van, az azért van mert nincs pasija??? Elég szűk látókörű vagy, vagy te is a 70 felettiek táborát gazdagítod? Akkor az előző hozzászólásokból idézve...a temető arra van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.