Halálos áramütés ért egy várandós nőt Somban, a héthónapos magzat életét megmentették - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Ez mégis hogy? Tudomásom szerint a mosógép összes fémből készült része le van földelve, vagyis ha netán valahogy hozzáérne a fázis, azonnal zárlat keletkezik, ami a másodperc törtrésze alatt leveri a kismegszakítót, és volt áram, nincs áram. Valaki magyarázza már el ezt nekem, aki nem olyan hülye a villamossághoz, mint én.
Dulcinea
Részvétem a családnak! Végtelenül sajnálom a fiatal anyukát, és a babát is.
varrólány
@Zsoel: Lehet a régebbi keverőtárcsás volt neki.
Nem tudom elképzelni hogy a modernek zárlatosak lennének. De én is annyit értek hozzá mint te.
Dulcinea
Ki tudja már ezt...mert van úgy, hogy fecseg a felszín, és hallgat a mély!:)
barbarfiver
egyszerű dolog...nagyon sok lakásban még nincs védőföld,magyarul ...ha egy védőföldes gép fémtestére fázis kerül,nem veri le a kismegszakítót... az ember hozzáér,rajta keresztül záródik az áramkör... és putty...manapság védőföld és fi-relé védi a fürdőszobában az embereket.a fi-relé egy életvédelmi relé,semmilyen formában nem engedi,hogy a védővezetőn áram legyen,akár még csak egy kevés is! Ezeket 25-30 mA-osra tervezik.
Csizmás Kond
@Zsoel: nincs földelési szál az aljzatban és a gép műanyag lábakon áll

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.